تاریخ: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۷:۲۰
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۱۰۴۷۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
جهانگیری در مراسم افتتاح دو طرح در چادرملو:

صنایع معدنی پیشران توسعه اقتصادی است

می متالز - اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح دو طرح در مجتمع چادر ملو گفت: صنایع معدنی و فولاد پیشران توسعه اقتصادی کشور است.
صنایع معدنی پیشران توسعه اقتصادی است

به گزارش می متالز، جهانگیری که به مناسبت افتتاح کارخانه یک میلیون تنی فولاد و نیروگاه 500 مگاواتی چادرملو همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی سخن می گفت، ‌تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی نظام جمهوری اسلامی به ویژه دولت تدبیر و امید، حرکت شتابنده به سمت توسعه صنایع است که برای تحقق این امر باید دو مولفه درون بخشی و محیطی را مد نظر قرار دهیم.

وی افزود: سیاست های محیطی از جمله سیاست خارجی، شرایط فرهنگی و اقتصادی کشور تعیین کننده سرمایه گذاری و تداوم فعالیت بنگاه های اقتصادی است، چرا که اگر امنیت و ثبات اقتصادی و توسعه روابط خارجی در کشور نمودی نداشته باشد توسعه هم اتفاق نمی افتد.

وی تاکید کرد: یکی از سیاست های این دولت نیز ایجاد همین امنیت و ثبات است تا فعالان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اطمینان خاطر وارد فعالیت بنگاهداری شوند و منافع آن نیز برای عموم مردم به ویژه مناطق کم برخوردار رقم بخورد . معاون اول رییس جمهور همچنین یکی از شاخص های توسعه صنعتی و سرمایه گذاری را نیز ثبات در مدیریت های بخش خصوصی عنوان کرد و گفت : متاسفانه بنگاه های دولتی در بهره وری چندان موفق عمل نمی کنند و آنهم بیشتر به دلیل بی ثباتی در مدیرت هاست . باید دقت کنیم مدیران سیاسی وارد عرصه مدیریت بنگاهداری نشود.

 

طرح های توسعه چادرملو

پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور محمود نوریان مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به تشریح مشخصات طرح های در حال افتتاح و نیز پروژه های در حال اجرای چادرملو پرداخت و گفت: واحد احیای مستقیم این مجتمع در مجاورت کارخانه فولاد در حال ساخت است که که تا کنون 82 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، با آغاز به کار این واحد که پیش بینی می شود در نیمه اول سال آینده مورد بهره برداری قرار گیرد سالانه یک میلیون و 550 هزار تن آهن اسفنجی نیز تولید می شود.

وی افزود : برای ساخت این دو واحد فولادی از آخرین فناوری روز دنیا استفاده شده که ویژگی آن برخورداری از روش "هات شارژ" برای تولید شمش فولاد است . در این روش آهن اسفنجی پیش از سرد شدن و با دمای 600 درجه مستقیماً وارد کوره های ذوب در کارخانه فولاد می شود و در نتیجه موجب صرفه جویی 30 درصدی مصرف برق و 43 درصدی مصرف آب می گردد .

 

برای اجرای این دو طرح بیش از 21 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است

مدیر عامل چادرملو یکی دیگر از طرح های زیر بنایی و توسعه بخش چادرملو را هم نیروگاه سیکل ترکیبی اردکان عنوان کرد و گفت: این نیروگاه که با ظرفیت 500 مگاوات با هدف تامین برق مورد نیاز طرح های فولاد و احیاء و سایر صنایع مستقر در مجتمع صنعتی چادرملو احداث شده پیشتر 2 فاز گازی و یک واحد حرارتی آن بهره برداری شده و امروز همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی به طور رسمی افتتاح شده است. برای اجرای این طرح نیز مبلغ 14 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

وی از جمله طرح های در دست اقدام چادرملو را طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی این مجتمع برای تامین گندله مورد نیاز واحد احیاء و فولاد چادرملو ،ارفع و غدیر ایرانیان عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح ظرفیت تولید سالانه کارخانه گندله سازی از 3 میلیون و 400 هزار تن فعلی، به 4 میلیون تن افزایش خواهد یافت. برای اجرای این طرح 905 میلیارد ریال پیش بینی سرمایه گذاری شده است .

نوریان تصریح کرد: این شرکت به منظور تامین آب مصرفی برای فرآیند عملیات تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد با توجه به کمبود های شدید آب در منطقه، در توافق با سازمان آب و فاضلاب استان یزد، اجرای شبکه فاضلاب شهر اردکان و تصفیه آن را بر عهده گرفت.

برای اجرای این طرح 2 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است. با بهره برداری از این طرح سالانه 2 میلیون و 900 هزار متر مکعب آب برای مصرف واحد های تولیدی مجتمع این شرکت تامین می شود .

وی با اشاره به مشارکت چادرملو در بسیاری از طرح های زیر بنایی صنعت فولاد کشور جهت تحقق چشم انداز توسعه خود گفت: همزمان با بهره برداری از کارخانه فولاد چادرملو، عملیات بهره برداری از کارخانه نورد فولاد سرمد ابرکوه نیز با مشارکت 65 درصدی چادرملو احداث و راه اندازی شده است .

مجتمع آهن و فولاد سرمد ابرکوه مشتمل بر یک کارخانه نورد به ظرفیت سالانه 500 هزار تن انواع میلگرد و کارخانه فولادسازی به ظرفیت سالانه 600 هزار تن شمش فولاد است که در زمینی به مساحت 150 هکتار پایه گذاری شده است .

برای ساخت تجهیز و راه اندازی کارخانه نورد فولاد سرمد بالغ بر 4 هزارو 500 میلیارد ریال هزینه شده است که 65 درصد از سرمایه گذاری آن از سوی شرکت چادرملو انجام شده است .

مدیر عامل چادرملو سپس از دستور کار بودن 2 طرح فولادی دیگر در این شرکت خبر داد و افزود: طرح احداث کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت 4 میلیون تن در سال در دستور کار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است و موارد فنی مربوط به این پروژه در حال تکوین بوده و در حال اخذ مجوز از ادرات و ارگان های مرتبط از یکسو و جذب سرمایه خارجی برای شروع عملیات است.

برای اجرای این طرح بالغ بر 7 هزارو 177میلیارد ریال سرمایه گذاری پیش بینی شده است که در صورت توفیق در جذب فاینانس، این پروژه در بازه زمانی 4 ساله اجرا خواهد شد.

از سوی دیگر اجرای طرح احداث دو واحد نورد ۵۵۰ هزار تنی (مجموع یک میلیون و 100 هزار تن) در سال از دیگر برنامه های این شرکت طی سه سال آتی است.

منبع: ایمیدرو
عناوین برگزیده