به گزارش می متالز، 'داریوش اسماعیلی' شامگاه دوشنبه 16 بهمن 1396 پیش از امضای تفاهمنامه های همکاری احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: مجلس شورای اسلامی با بخش معدن همراهی خوبی دارد و به موجب برنامه ششم توسعه (1400- 1396) و در ماده 53 مصوب شده است همه درآمدهای حاصل از بخش معادن برای توسعه این بخش صرف شود.
وی شکل گیری فراکسیون معدن را که امسال در مجلس ایجاد شده است، به عنوان یک مجموعه حامیان این بخش توصیف کرد که 114 نفر به عضویت آن درآمده اند.
به گفته اسماعیلی، میزان اعتبارات تخصیصی به بخش معدن از محل درآمدهای آن را تا پیش از این 10 تا 15 درصد ذکر کرد و گفت: امسال برای نخستین بار رقم 80 درصدی تعیین شده است.
وی تبصره الحاقی در قانون بودجه 1397 را از دیگر روش های پشتیبانی بخش معدن برشمرد که براساس آن درآمدهای سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور به شکل اختصاصی در اختیار این سازمان قرار می گیرد و درآمد حاصل از تهیه نقشه ها و فعالیت های اکتشافی بخشی از این درآمدهاست.
اسماعیلی این خبر را نیز داد که دبیرخانه تعامل دولت و مجلس شورای اسلامی در بخش معدن شکل گرفته و فعالیت آن نیز آغاز شده است.
وی تهیه تفاهمنامه های بخش های خصوصی و دولتی را که امروز امضا شد، در چارچوب سیاست حمایت از بخش معدن و فعال سازی آن ارزیابی کرد و گفت: رونق عملکرد معادن کوچک می تواند پیامدهایی مانند سوددهی آنها را به دنبال داشته باشد.
دوشنبه تفاهمنامه های فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس بین معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و خانه معدن ایران با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید.
در 9 ماهه امسال (منتهی به آذرماه) 48 میلیون و 663 هزار تن تولیدات معدنی شامل زنجیره فولاد، محصولات فولادی، زنجیره آلومینیوم، محصولات مس و صنایع پایین دستی، زنجیره سرب، سیمان، روی، مولیبدن، سنگ آهن و غیره به ارزش 6 میلیارد و 855 میلیون و 570 هزار دلار صادر شد.