تاریخ: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۱۴
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۱۱۰۸۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس اتاق بازرگانی ایران:

اختیارات استانداران برای تامین منابع مالی باید افزایش یابد

می متالز - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اختیارات استانداران برای تامین منابع مالی در مناطق و اجرای برنامه‌های بومی و محلی باید بیشتر باشد تا در رفع مشکلات موجود بهتر و راحت‌تر اقدام نمایند و این موضوع بارها از سوی پارلمان بخش خصوصی به دولت اعلام شده است.
اختیارات استانداران برای تامین منابع مالی باید افزایش یابد

به گزارش می متالز، غلامحسین شافعی روز پنجشنبه در دیدار با اعضای هیات رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به محدودیت منابع مالی در کشور افزود: گرچه دچار محدودیت منابع هستیم ولی دولت می‌تواند با تغییر رویه، شیوه‌ها و سیاست‌ها بر بسیاری از مشکلات و تنگناهای موجود اقتصادی فائق آید.

وی همچنین بر لزوم توجه به تمرکززدایی در کشور تاکید و بیان کرد: چرا باید یک نسخه واحد از مرکز برای کل کشور تهیه و به مناطق اعلام شود درحالی که هر منطقه از نظر موقعیت فرهنگی، اجتماعی، اقلیمی و اقتصادی با منطقه دیگر فرق می‌کند و این موضوع حتی برای روستاها هم باید لحاظ شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: تا زمانی که در مرزهای کشور از مدیریت واحد و یکپارچه برخوردار نشویم، همواره مشکلاتی برای صادرکنندگان و واردکنندگان وجود خواهد داشت چرا که مدیریت واحد مرزی یک اصل مسلم است که در تمام دنیا رعایت می‌شود و ضرورت امروز مرزهای ماست.

وی لازمه دستیابی به جهش تولید را تغییر در سیاست‌های اقتصادی کشور دانست و گفت: سیاست دولت باید به جای پاداش دهی به بخش های واسطه گری و دلالی، معطوف به تولید گردد تا حرکت به سوی جهش تولید سوق یابد.

شافعی به شیوع ویروس کرونا و شرایط کنونی کشور اشاره کرد و افزود: از هم اکنون باید به فکر تامین مواد اولیه بنگاه‌های تولیدی بود زیرا اگر شرایط به همین منوال با غفلت از تامین مواد اولیه پیش برود، در سه یا چهار ماه آینده دچار مشکلات اساسی خواهیم شد.

وی با تاکید بر نقش و جایگاه تشکل‌های اقتصادی در رفع موانع و مشکلات خواستار انسجام و اتحاد بیش از پیش آنها برای داشتن صدای واحد در جهت بیان دیدگاه‌ها و نظرات کارشناسانه به مدیران و مسوولان کشور شد.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه دولت نمی‌تواند بدون پشتوانه بخش خصوصی و نظرات و دیدگاه‌های کارشناسانه این بخش در رفع موانع و مشکلات اقتصادی کشور موفق شود ادامه داد: این مهم در سایه اتحاد و انسجام تشکل‌ها و بیان دیدگاه‌های مشترک آنها اتفاق می‌افتد و هر چه این پشتوانه قوی‌تر باشد، به همان میزان بخش خصوصی در ارائه نظرات و عملی شدن خواسته ها و انتظارات خود از مسوولان و مدیران موفق‌تر خواهد بود.

وی گفت: با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی تا پایان امسال به دنبال ایجاد پنجره‌ واحد برای صدور مجوزهای کسب و کار در کل کشور هستیم که مرحله آزمایشی آن از هم اکنون در پنج استان از جمله تهران و خراسان رضوی آغاز شده است و تحقق آن، همت همگان به ویژه تشکل‌ها را می‌طلبد.

شافعی با اشاره به همکاری نزدیک اتاق بازرگانی ایران با دستگاه قضایی افزود: به زودی دادگاه‌های تجاری در اتاق ایران راه اندازی خواهد شد و این امر بر فضای کسب و کار و بهبود آن تاثیر مثبت خواهد داشت.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست با تاکید بر لزوم انسجام و اتحاد بین تشکل‌های بخش خصوصی گفت: تشکل‌های اقتصادی همانند اعضای یک خانواده بهتر می‌توانند مشکلات خود را حل و فصل کنند و در سایه این اتحاد، انسجام، همدلی و همفکری است که همگرایی جای واگرایی را خواهد گرفت و این مهم موجب تقویت تشکل‌ها و شنیدن صدای واحد آنها خواهد شد.

حسن حسینی از موازی کاری تشکل‌ها به عنوان یکی از آسیب‌ها یاد کرد و افزود: باید در حوزه های اقتصادی اعم از مسایل مالیاتی، ارزی و امثال آن بین تشکل‌ها تقسیم کار صورت گیرد و هر تشکل مسوول پیگیری و رصد مسایل خاص مربوط به خود باشد تا از موازی کاری و اتلاف وقت و تکرار پیگیری موضوعات مشابه پرهیز شود.

وی با اشاره به اقدامات خانه صنعت در تامین اقلام و تجهیزات پزشکی واحدهای تولیدی و سازمان‌های دولتی در آغاز شیوع ویروس کرونا ادامه داد: طی یک هفته ۷۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در میان واحدهای تولیدی توزیع شد و بخش خصوصی و تشکل‌ها در مبارزه با این بیماری تلاش قابل تحسین داشتند.

عناوین برگزیده