به گزارش می متالز، مصطفی رضا حسینی قطب آبادی درباره واگذاری معادن در بورس گفت: حوزه معدن میتواند جایگزین خوبی برای درآمدهای نفتی بوده و کشور را از وابستگی نفتی نجات دهد اما باید از این ظرفیت با توجه به توسعه پایدار استفاده شود به گونهای که نسلهای آینده نیز بتوانند از ظرفیت معادن بهره ببرند.
وی افزود: واگذاری معادن در بورس دارای معایب و محاسنی است. در صورت تحقق این مهم، تمامی متقاضیان میتوانند برای خرید سهام معادن اقدام کنند از سوی دیگر از واگذاری سلیقهای معادن توسط وزارت صنعت و اداره کل صنایع و معادن استانها به افراد خاص جلوگیری می شود. در بورس تنها افراد سرمایهدار می توانند اقدام به خرید و فروش سهام کنند. بنابراین معادن در اختیار کسانی قرار می گیرد که قدرت خرید آنها بسیار است. با این نتیجه افرادی که از بنیه مالی کمتری برخوردار هستند از این ظرفیت محروم شده و معادن به دست کسانی می افتد که از تخصص کافی برخوردار نیستند.
حسینی قطب آبادی با بیان اینکه اگر به دنبال واگذاری بورس در معادن هستیم باید مولفه هایی مانند تخصص و تجربه عنوان یکی از اصلی ترین اصول خریداران سهام در نظر گرفته شود، ادامه داد: از آنجایی که معادن جزو انفال بوده و ثروت عمومی محسوب می شود، واگذاری آن باید با دقت و نظارت کامل انجام شود زیرا فرد با پرداخت پول اندک از تمام سود و منافع معادن استفاده کند. اگرچه اصل 44 اجازه واگذاری دارایی های دولت را می دهد اما برای این امر باید سازوکار مناسبی پیش بینی شود.