تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۰۱
بازدید: ۱۹۲
کد خبر: ۱۱۰۹۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
وجود ۳۰۰محدوده امیدبخش طلا در خراسان رضوی

خراسان طـلایی می‌شود

می متالز - کشف ذخایر معدنی ارزشمندی همچون طلا در نیمه شرقی کشور سبب شده بتوانیم استان خراسان رضوی را یکی از قطب‌های طلایی کشور بنامیم، به گونه‌ای که در چند سال گذشته حدود ۱۰تن طلای اثبات شده در ۷/۳میلیون تن کانسنگ طلادار در این استان از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و بخش خصوصی، گواهی کشف گرفته‌اند.
خراسان طـلایی می‌شود

به گزارش می متالز، واگذاری این میزان ذخایر کانسنگ طلا به بخش خصوصی که همگی ایرانی بوده و بسیاری از آنها دارای نشان‌های معتبر بین‌المللی هستند، از جمله اتفاقات مثبت رخ داده در این استان است.


ذخایر کشفی، تابعی از میزان سرمایه‌گذاری

به گفته کارشناسان بخش معدن، اقتصاد استان خراسان رضوی پس از صنعت گردشگری مذهبی در این استان، تا حد قابل قبولی به معادن و صنایع‌معدنی وابسته است که اگر زیرساخت‌های اولیه و مهم برای آن تهیه شود، می‌تواند باعث تحول عظیم در کشور شود. به گفته مدیرکل اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه شمال‌شرق کشور، میزان ذخیره طلای موجود در کل استان خراسان رضوی را می‌توان بر اساس اکتشافات انجام شده اعلام کرد.جعفر طاهری با بیان این مطلب گفت: به عنوان نمونه ما ۳۰۰ محدوده امیدبخش طلا داریم اما بر اساس بودجه، حدود ۱۰ تن طلای اثبات شده در ۷/۳میلیون کانسنگ طلادار از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و بخش خصوصی گواهی کشف گرفته‌اند.جعفر طاهری ادامه داد: از این میزان حدود ۷۰درصد از سوی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق کشور و حدود ۳۰درصد از سوی بخش خصوصی محقق شده است. در واقع میزان ذخایر کشف شده، تابعی از میزان سرمایه‌گذاری در این بخش است.به گفته وی، میزان سرمایه‌گذاری برای استحصال طلا در بخش فرآوری، بسته به ظرفیت واحد تولیدی تغییر می‌کند و ممکن است از چند ۱۰ میلیارد تا چند ۱۰۰ میلیارد تومان تغییر کند. ۷/۳ میلیون تن ذخایر کانسنگ طلا که از سوی کارشناسان این مرکز در ۸ سال گذشته کشف شده بود، برای سرمایه‌گذاری به بخش خصوصی واگذار شده است. وی در زمینه نوع فعالیت اکتشافی در این منطقه نیز گفت: ما اکتشافات خود را بر مبنای استاندارد جهانی انجام می‌دهیم یعنی ابتدا از پی‌جویی آغاز کرده و اکتشافات عمومی و تفصیلی را انجام داده و پس از آن اکتشافات سطح‌الارضی و تحت‌الارضی و غیرمستقیم را انجام می‌دهیم و سپس عملیات ژئوفیزیک هوایی انجام می‌شود، در نهایت نیز حفاری شده و با استفاده از نرم‌افزارهای موجود شکل ذخیره ماده معدنی، مشخص و ذخیره قطعی اعلام می‌شود. در واقع ذخیره قطعی در جایی است که فعالیت اکتشافی انجام شده است و ما به رگه اصلی ماده معدنی برخورد کرده‌ایم. به گفته وی، تمامی فعالیت‌ها برای شناسایی ذخایر طلا در این استان به وسیله اداره کل زمین‌شناسی منطقه شمال شرق کشور انجام شده است، همچنین فعالیت‌های اکتشافی برای منطقه هیرد از صفر تا ۱۰۰ از سوی این سازمان انجام شده است. در واقع می‌توان گفت اکنون دانش و تجربه کامل برای اکتشاف طلا را در اختیار داریم و در این حوزه موفق بوده‌ایم. مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی منطقه شمال شرق کشور ادامه داد: درحال‌حاضر در منطقه شمال شرق تمام افرادی که با مزایده وارد حوزه استحصال طلا شده یا در اکتشاف طلا فعال هستند ایرانی بوده و بعضی دارای برندهای معتبر ملی و بین‌المللی هستند.طاهری درباره این توانایی گفت: ما به شکل سطحی روی ذخایر طلای موجود در ونزوئلا اقداماتی انجام دادیم و از نظر فنی در این باره از توان فنی قابل قبولی برخورداریم. در واقع توانسته‌ایم در زمینه خدمات فنی در بخش اکتشافات ناحیه‌ای در ونزوئلا ( انجام عملیات ژئوشیمی) و تاجیکستان با همکاری سازمان مرکزی صادرات داشته باشیم.
دوره‌های آموزشی برای کارشناسان و دانشجویان افغانستان را نیز در یک برنامه ۳ جانبه میان ایران، آلمان و افغانستان برگزار کرده‌ایم. وی همچنین ادامه داد: از جمله سایر مزیت‌های نسبی منطقه شمال شرق می‌توان به وجود عناصر مس، کرومیت، منگنز، سرب و روی اشاره کرد، ضمن آنکه آهن در بخش فلزی، جایگاه ویژه خود را دارد به ویژه منطقه سنگان از سوی سازمان‌های متولی در حال تجهیز و بهره‌برداری است.


تحول اقتصادی در استان خراسان‌رضوی

درباره اینکه اقتصاد استان خراسان رضوی تا چه اندازه به بخش معدن و صنایع معدنی موجود در این استان وابسته است، هیچ آمار مستندی وجود ندارد اما با توسعه و تکمیل پروژه‌های سنگان، تحول بسیار عظیمی در اقتصاد و اشتغال استان خراسان رضوی ایجاد خواهد شد.حسین نکاحی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی با بیان این مطلب گفت: با توجه به ظرفیت کشف شده فلز ارزشمندی همچون طلا و اطلاعات موجود از ذخایر معدنی استان خراسان رضوی، مزیت نسبی استان بعد از گردشگری مذهبی، کشف و بهره‌برداری از ذخایر معدنی است که می‌تواند تاثیر مهمی بر جلوگیری از مهاجرت از روستاها به مراکز استان و گاهی معضل حاشیه‌نشینی داشته باشد.به گفته وی، در مجموع اکتشاف ذخایر معدنی با مستندات علمی و فنی لازم، تاثیر بسزایی در جذب سرمایه‌گذاران واقعی این بخش دارد. همچنین توجه به این نکته مهم است که استفاده نکردن از ظرفیت‌های کارشناسی و علمی، آسیب‌های شدیدی در گذشته وارد کرد و فرصت‌های بسیاری از دست رفت. در واقع ما امروز وارث اشتباه‌های بسیار، از زمان گذشته هستیم که باید آنها را جبران کنیم.به عقیده وی، واحدهای فرآوری و صنایع معدنی، تضمین‌کننده اصلی آینده اقتصاد و اشتغال در منطقه هستند و برای موفقیت در این هدف لازم است مسئولان توجه ویژه‌ای به توسعه و تکمیل زیرساخت‌های استان خراسان رضوی از جمله حمل‌ونقل، منابع آب و سایر خدمات داشته باشند.رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی در ادامه سخنانش به نقش این سازمان در بخش معدن اشاره کرد و گفت: سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی به عنوان بازوی اجرایی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در ۳ سال گذشته که رکود شدیدی بر بخش معدن حاکم بوده، تمام تلاش خود را بر ارتقای سطح علمی و آموزشی اعضا و توجه ویژه به اجرای اصول ایمنی معادن و اصلاح ساختار سازمان در نظارت بیشتر و جامع بر عملیات اکتشاف و استخراج معادن گذاشته است.

منبع: صمت
عناوین برگزیده