تاریخ: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۰:۳۸
بازدید: ۶۵
کد خبر: ۳۸۰۳۹۰
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

مس زیر تیغ تعرفه‌های ترامپ

مس زیر تیغ تعرفه‌های ترامپ
‌می‌متالز - تعرفه‌های ۵۰ درصدی پیشنهادی تحت سیاست تجاری مس ایالات متحده احتمالا تا اول آگوست اعمال می‌شود.

به گزارش می‌متالز، تعرفه‌های ۵۰ درصدی پیشنهادی تحت سیاست تجاری مس ایالات متحده احتمالا تا اول آگوست اعمال می‌شود و همین امر بازار را آشفته خواهد کرد. در حال حاضر، افزایش موجودی انبار‌ها و نگرانی‌های تعرفه‌ای، ثبات قیمت این محصول را مختل کرده و این امر باعث تغییر از قیمت‌های کوتاه‌مدت بالاتر به قیمت‌های بلندمدت بالاتر شده است.

بر همین اساس قیمت مس در بورس فلزات لندن (LME) در بحبوحه ترس از تعرفه‌ها و نوسانات بازار، در همان روز اول ۱.۸۱ درصد کاهش یافت و قیمت سه ماهه این فلز در بورس فلزات لندن، بیش از هر فلز پایه دیگری کاهش یافت. کارشناسان معتقدند تعرفه ۵۰ درصدی مس پیشنهادی ترامپ، فشار را بر بازار آتی این فلز افزایش می‌دهد. سیاست تجاری ایالات متحده همچنان به روند نزولی قیمت فلزات پایه در بورس فلزات لندن (LME) کمک می‌کند. در این رابطه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در جلسه کابینه در روز سه‌شنبه ۰۸ جولای، اشاره کرد که تحقیقات بخش ۲۳۲ در مورد مس می‌تواند منجر به تعرفه ۵۰ درصدی شود. ترامپ بدون مشخص کردن جدول زمانی گفت: من معتقدم که در مورد تعرفه مس، ما آن را به ۵۰ درصد خواهیم رساند. هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، در مصاحبه‌ای که بعداً در روز سه‌شنبه انجام شد، گفت که تعرفه‌های مس تا پایان ماه ژوئیه یا اول اوت اعمال خواهد شد. اندی فریدا، تحلیل‌گر بازار فلزات پایه نیز در این باره گفت: افزایش ناگهانی جریان ورودی مس، روند صعودی قیمت را در ۱۰ هزار دلار در هر تن محدود کرده و این امر، کاهش سه رقمی قبلی را به یک کنتانگوی کوچک ۲ دلار در هر تن تبدیل کرده است (شرایطی که قیمت معامله یک دارایی در بازار فیوچرز از قیمت آن در بازار عادی بیشتر است).

وی افزود: از این پس، ما فکر می‌کنیم که اعلام تعرفه ترامپ بر مس، واکنشی عجولانه بر قیمت مس LME بوده است. او در گفت‌و‌گو با Fastmarkets گفت که برای فعالان بازار، اتخاذ موضع در بحبوحه آخرین تهدید تعرفه‌ای ترامپ دشوار است. آیا ترامپ را جدی می‌گیریم و آیا او را به معنای واقعی کلمه قبول داریم؟ آیا او بعداً نظرش را عوض خواهد کرد؟ برای بازاری که وابسته به واردات است، آیا واقعاً قرار است این اتفاق در اول آگوست رخ دهد؟ به گفته او اگر تعرفه ۵۰ درصدی وجود داشته باشد و هیچ معافیتی در کار نباشد، ایالات متحده در نهایت مجبور خواهد شد به بازار واردات بازگردد.

جیمز مور، تحلیل‌گر Fastmarkets، نیز به عدم قطعیت بازار اشاره کرده و گفت: ما آنقدر تاخیر و عقب‌گرد دیگر داشته‌ایم که هنوز احتمال تغییر اوضاع وجود دارد. این تاجر گفت که با توجه به جدول زمانی پیشنهادی، تقاضا برای مس از انبار‌های LME ممکن است کاهش یابد. دلیل این امر این است که تاجران قادر نخواهند بود قبل از اعمال تعرفه‌ها، فلز را به ایالات متحده ارسال کنند. واقعیت آن است که ترامپ در حال پیشبرد دستورکار تعرفه‌ای خود است و از مجموعه‌ای جدید از نامه‌ها به رهبران کشور‌ها رونمایی می‌کند که در آن‌ها، چگونگی تعرفه‌های کالا‌های وارداتی از کشورهایشان از ماه اوت تشریح شده است. ترامپ روز پنجشنبه گذشته، تعرفه ۳۵ درصدی را بر کالا‌های کانادایی اعلام کرد. او آخر هفته وعده تعرفه ۳۰ درصدی بر مکزیک و اتحادیه اروپا را داد و در مصاحبه‌ای با NBC News همچنین تعرفه‌های کلی ۱۵ تا ۲۰ درصدی را برای اکثر شرکای تجاری مطرح کرد که بالاتر از سطح ۱۰ درصدی فعلی است. این موج جدید تعرفه‌ها، هفته‌ای را به پایان رساند که در آن ترامپ انبوهی از نامه‌های تعرفه‌ای را برای بیش از ۲۰ شریک تجاری ارسال کرد و سطوح ۲۰ تا ۴۰ درصدی را برای تعرفه‌ها تعیین کرد؛ به جز تعرفه ۵۰ درصدی بر کالا‌های برزیل که در اقدامی که به سیاست داخلی این کشور لطمه زد، اعمال شد. اتحادیه اروپا اکنون در تلاش است تا در عرض کمی بیش از دو هفته از اعمال تعرفه‌ها جلوگیری کند و رهبران هر دو متعهد به مذاکره شده‌اند، اما همچنین نسبت به "شکاف بزرگ" و لزوم آماده‌سازی اقدامات متقابل در صورت شکست مذاکرات هشدار داده‌اند.

مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در این باره گفت: این تعرفه‌ها تأثیر زیادی بر تجارت خواهد داشت و ادامه تجارت به روشی که در روابط فراآتلانتیک به آن عادت داریم تقریباً غیرممکن خواهد بود.

در این بین در حالی که بازار‌ها بر مذاکرات ایالات متحده تمرکز دارند، اوضاع با سایر شرکای کلیدی به این صورت است:

ویتنام: ترامپ گفت که توافق با ویتنام باعث می‌شود واردات این کشور با تعرفه ۲۰ درصدی - کم‌تر از ۴۶ درصدی که ترامپ در ماه آوریل تهدید کرده بود - مواجه شود. او همچنین گفت که کالا‌های ویتنامی با تعرفه ۴۰ درصدی "در هر گونه حمل و نقل" - زمانی که کالا‌های ارسال شده از ویتنام از کشور دیگری مانند چین سرچشمه می‌گیرند - مواجه خواهند شد. طبق گزارش‌ها، رهبری ویتنام با اعلام هفته گذشته ترامپ مبنی بر موافقت با تعرفه ۲۰ درصدی غافلگیر شد و اکنون به دنبال کاهش نرخ است.

هند: تعرفه‌های ترامپ بر برزیل، هند، یکی دیگر از اعضای ائتلاف بریکس، را در تنگنا قرار داده است. بلومبرگ گزارش داد که این کشور‌ها در حال تلاش برای دستیابی به یک توافق چارچوبی هستند که می‌تواند تعرفه‌های ایالات متحده بر کالا‌های هند را به زیر ۲۰ درصد کاهش دهد.

روسیه: ترامپ در تلاش برای تحت فشار قرار دادن روسیه برای مذاکره جهت پایان دادن به جنگ اوکراین، تهدید به اعمال تعرفه‌های «ثانویه» تا ۱۰۰ درصد بر روسیه کرد.

منبع: صدای بورس

عناوین برگزیده