تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۰۸
بازدید: ۲۹۰
کد خبر: ۱۱۰۹۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پـرواز بهای مولیبدن در ۴ سال پیش رو

می متالز - بررسی عرضه مولیبدن از ابتدای امسال میلادی و تاثیر میزان عرضه آن بر بهای جهانی این فلز صنعتی، کمک زیادی به ارزیابی عوامل بنیادی و به دنبال آن نوسان نرخ مولیبدن در سال‌های پیش رو خواهد کرد.
پـرواز بهای مولیبدن در ۴ سال پیش رو

به گزارش می متالز،  انتظار می‌رود که بازار این فلز در ۴ سال آینده نیز همانند بیشتر فلزات پایه مانند مس و نیکل صعود چشمگیری را تجربه کند و همچنین بهای مولیبدن در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ میلادی (۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ خورشیدی) به طور متوسط سالانه ۳ درصد رشد داشته باشد.
به نقل از ماینینگ، ارزیابی تحلیلگران حکایت از این دارد که در سال گذشته میلادی، بهای مولیبدن با افزایش نسبی همراه بود و پیش‌بینی می‌شود که این سیر صعودی در سال آینده میلادی هم ادامه پیدا کند.
در پایان سال ۲۰۱۶ میلادی (دی ۱۳۹۵) بهای اکسید مولیبدن در بازار جهانی برابر با ۶/۷ دلار در هر پوند برابر با حدود ۱۴ هزار و ۷۷۰ دلار بر تن بود در حالی که اواسط اکتبر ۲۰۱۷ (اواخر مهر ۱۳۹۶) به ۸/۶۵ دلار بر پوند برابر با حدود ۱۹ هزار و ۷۰ دلار بر تن رسید.
این رقم تا اواسط ماه دسامبر همان سال (اواخر آذر ۱۳۹۶) افت دوباره را تجربه کرد و به ۷/۲۶دلار بر پوند برابر با حدود ۱۶ هزار دلار بر تن کاهش پیدا کرد. همچنین بهای این محصول در بازار در بهار گذشته، رشد شدیدی را تجربه کرد و سپس در اواسط تابستان با تعدیلی نسبی به رقم ۱۶ هزار دلار بر تن رسید و تاکنون در همین سطح قیمتی باقی مانده است.
گفتنی است که بهای این اکسید فلزی، از بررسی تمام بورس‌های مطرح جهان به‌دست می‌آید و ارزش اعلام شده در بورس فلزات لندن، مرجع معاملات این کالا در سراسر جهان نیست.
بررسی عرضه و تقاضای مولیبدن در سال گذشته نیز به تحلیل و درک بهتر رفتار بازار این کالا در سال گذشته میلادی که کمی بیش از یک ماه از آن سپری شده، کمک خواهد کرد.
بر اساس این بررسی‌ها در فصل نخست امسال میلادی، برخی معادن تولیدکننده مولیبدن در چین، به دلیل آغاز سال نو و جشن سنتی فانوس، تولید خود را متوقف توقف کردند.
از طرفی راه‌اندازی دوباره برخی واحدهای معدنی که با افت نرخ مولیبدن و حاشیه سود به ورطه تعطیلی کشیده شده بودند نیز با تاخیر روبه‌رو شد و سرانجام در فصل دوم سال گذشته میلادی، این معادن فعالیت خود را از سر گرفتند که موجب افت نرخ فرومولیبدن در بازار جهانی شد.
همچنین در ماه جولای (نیمه تیر تا نیمه مرداد) بازرسی‌های زیست‌محیطی از معادن فعال و تجهیزات کارخانه‌ای، موجب توقف تولید برخی از واحدهای تولیدکننده مولیبدن در چین شد.
این در حالی است که این کشور آسیایی، بزرگترین تولیدکننده مولیبدن در جهان به‌شمار می‌رود و سهم حدود ۳۷ درصدی از تولید جهانی این فلز صنعتی را به خود اختصاص داده است. گفتنی است که حدود نیمی از مولیبدن استخراج شده در جهان، محصول جانبی معادن مس است و از این رو وقفه‌های تولیدی در معادن مس، تاثیر مستقیمی بر بازار اکسید مولیبدن دارند.
در زمینه ارتباط مستقیم توقف تولید معدنی مس با بازار مولیبدن، می‌توان به اعتصاب کارگری معدن «سِرو وِرده» شرکت امریکایی «فری‌پورت‌مک‌موران» واقع در پرو اشاره کرد که سبب افت حجم تولید مولیبدن شد.
علاوه بر این، به دلیل اعتصاب گسترده در پرو نیز که به دلیل تغییر قوانین کار کارگران معدنی از سوی وزارت کار این کشور و به سود کارفرمایان انجام شده بود، انتظار می‌رفت که تولید واحدهای معدنی شرکت‌های آنتامینا، فری‌پورت‌مک‌موران، ساوترن‌کاپر و ام.ام.جی، در فصل سوم از سال گذشته میلادی تحت تاثیر قرار گیرد.
همچنین با وجود اعتصاب کارگران پرویی، شرکت ساوترن‌کاپر حدود ۳ ماه پیش در بیانیه‌ای به کارگروه تنظیم بازار پرو اعلام کرد که با وجود اعتصاب کارگران، فعالیت واحدهای معدنی این شرکت دستخوش کاهش یا توقف نشده است.
وزارت انرژی و صنایع معدنی پرو نیز در گزارشی اعلام کرد که تولید مولیبدن از بخش معدن در ۱۰ ماه ابتدای سال گذشته میلادی، شاهد رشد ۸ درصدی نسبت به دوره مشابه از سال ۲۰۱۶ میلادی بود.
گفتنی است که شرکت آنگلوامریکن عرضه مولیبدن معدنی خود را در جریان توسعه پروژه معدن مس-مولیبدن «کوئلاوکو» در پرو تسریع بخشیده و این اتفاق به یقین موجب افزایش حجم تولید مولیبدن این واحد معدنی در چند سال پیش رو خواهد بود.
مولیبدن، یک فلز واسطه عامل آلیاژکننده در فولاد و چدن است و برای افزایش استحکام و مقاومت این دو، آلیاژ آن با تنگستن جای پلاتین را می‌گیرد. استفاده به عنوان آنتی‌کاتد در لامپ اشعه ایکس دستگاه‌های رادیولوژی و ماده رنگی برای جوهرهای چاپ، رنگ‌ها و سرامیک نیز از جمله کارآیی‌های این فلز صنعتی به شمار می‌آید.

منبع: صمت
عناوین برگزیده