به گزارش می متالز، میزان تولید مجتمعهای پتروشیمی کشور از آغاز امسال تا پایان دی ماه نیز به بیش از ۴۴ میلیون و ۲۰۳ هزار تن رسیده بود.ایران در جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ محصولات پتروشیمی خاورمیانه، سهم ۲۳.۶ درصدی از کل ظرفیت تولید خاورمیانه را در اختیار دارد.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: در ۱۰ ماهی که از ابتدای سال ۹۶ می گذرد در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بیش از ۹ میلیون و ۴۸۷ هزارتن محصول به ارزش ۴ میلیارد و ۸۱۵ میلیون دلار صادر و در منطقه ماهشهر نیز بیش از ۵ میلیون تن محصول به ارزش ۲ میلیارد و ۷۶۷ میلیون دلار روانه بازارهای بین المللی شد.
همچنین تا پایان دی ماه، در سایر مناطق کشور، بیش از ۴ میلیون و چهارصد هزارتن محصول به ارزش ۲ میلیارد و ۱۰۷ میلیون دلار صادر شد.
بالاترین میزان صادرات را از نظر وزنی پتروشیمی زاگرس با بیش از ۲ میلیون و ۴۹۳ هزار تن و پتروشیمی نوری از نظر ارزش با بیش از یک میلیارد دلار در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تا پایان دی ماه امسال به خود اختصاص دادند.
همچنین در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، مجتمع پتروشیمی بندر امام با بیش از ۱میلیون و ۷۶۲ هزار تن صادرات توانست بیش از ۸۸۰ میلیون دلار صادرات را رقم بزند.در سایر مناطق نیز پتروشیمی خارک ۹۶۴ هزار تن محصول را به ارزش بیش از ۳۳۷ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار روانه بازارهای خارجی کرد و رتبه نخست را درزمینه صادرات به خود اختصاص داد.
بر اساس این گزارش،مهمترین مقصد صادراتی محصولات پتروشیمی ایران مربوط به کشورهای آسیایی به ویژه شرق و جنوب آسیا است.همچنین پس از برجام نیز صادرات به کشورهای اروپایی نیز روندی افزایشی یافت.
ز سال ۱۳۹۲ تاکنون تعداد واحدهای پتروشیمی (بدون احتساب ۲ مجتمع سرویسهای جانبی متمرکز) از ۴۳ به ۵۳ واحد و ظرفیت نصب شده نیز از ۵۹.۸ میلیون تن به ۶۴.۹ میلیون تن رسیده است.مجتمعهای تولیدی پتروشیمی کشور نیز تولید محصولات خود را از ۴۱.۳ میلیون تن در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۴۴ میلیون تن در دیماه امسال رسانده اند.
پیشبینی میشود در سال انتهایی برنامه ششم توسعه، ظرفیت نصب شده این صنعت در کشور به ۱۷۲.۱ میلیون تن، تولید انواع محصولات پتروشیمیایی به ۱۵۲.۸ میلیون تن و مقدار فروش کل ۹۸.۷ میلیون تن به ارزش ۵۴ میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمیایی برسد.