به گزارش می متالز، حجتالله فیروزی با اشاره فعالیتهای قرارگاه خاتمالانبیاء در تولید محصولات پتروشیمی، گفت: قرارگاه پیمانکار دولت است که بخشی از پروژهها را در قالب مناقصه و برخی دیگر را قالب تشریفات (پروژههای که پیمانکاران داخلی توان اجرای آن را نداشته باشند) در دست میگیرد، درواقع قرارگاه پس از تکمیل یک پروژه دیگر مالک نیست و پروژه به شرکت نفت تحویل داده میشود لذا صادرات و نوع مصرف محصول به قرارگاه مرتبط نمیشود.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قرارگاه خاتمالانبیاء هیچ دخل و تصرفی در صادرات محصولات ندارد و مسوولیت آن فقط از اجرا تا مرحله بهرهبرداری است با این وجود اگرچه قرارگاه خود مالک پروژه ها نیست و صرفا پیمانکار و مجری طرحها است اما بالغ بر 280 پروژه در تمام حوزهها توسط قرارگاه در حال انجام است.
به گفته معاون سابق قرارگاه خاتم الانبیاء افزود: تحریمها بر عملکرد شرکتهای پتروشیمی خاتمالانبیاء تاثیری نداشته است و تنها کمی در تامین برخی از تجهیزات و مواد اولیه مشکل ایجاد شده که این مواد نیز با واسطه خریداری میشوند بنابراین مشکل جدی وجود ندارد.
با توجه به اینکه بیشترین درآمد کشور از تولید و فروش نفت خام حاصل میشد و پیمانکاران عمده آن شرکتهای خارجی بودند و حضور شرکتهای ایرانی در مدیریت، مهندسی و اجرای پروژههای عرصه نفت و گاز بسیار کم رنگ بوده به ویژه در حوزههای بالادستی خلاء حضور شرکتهای تخصصی ایران کاملاً محسوس بوده است لذا قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) از سال 1378 تصمیم گرفت به دلیل کاستن از تهدیدات خارجیها در اجرای پروژههای پارس جنوبی بواسطه تحریم وارد عرصه پیمانکاری نفت، گاز و پتروشیمی شود و حضور خود را با اجرای پروژههای تاسیسات جانبی از جمله آبگیر توسعه فازهای پارس جنوبی و خطوط انتقال گاز آغاز کرد و در سال 1380 با شرکت در مناقصات احداث بندر پتروشیمی در عسلویه، احداث مخازن یک میلیون بشکهای نفت و بازسازی سیستم کنترل مخازن نفت جزیره خارک برنده شد.
قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، با برنده شدن در مناقصه توسعه فازهای 15و16 پارس جنوبی حضور خود را در این عرصه پررنگتر کرد. اکنون قرارگاه بهعنوان بزرگترین پیمانکار با راهبری، مدیریت، طراحی مهندسی و راه اندازی بومی صنعت نفت و گاز کشور شناخته شده است.