تاریخ: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۴۷
بازدید: ۱۷۶
کد خبر: ۱۱۱۶۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد؛

ظرفیت‌سازی به جای تخریب بورس

می متالز - بازار سرمایه ما پتانسیل های زیادی برای رشد دارد و امیدواریم به جای تخریب این بازار از ظرفیت های این بازار در راستای توسعه اقتصادی کشور و رونق تولید بهره ببریم.
ظرفیت‌سازی به جای تخریب بورس

به گزارش می متالز، شاخص بورس تا این لحظه از معاملات با افت ۹۲۸۸ واحدی همراه بوده است.

این منفی‌ها و مقاومت در نزدیکی کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی توسط بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی شده بود. با این حال هر منفی بازار، فرصتی است برای طایفه حبابیون تا بگویند ما پیش‌بینی ریزش بازار سرمایه را کرده بودیم!

عباس آرگون کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازارسرمایه بیان کرد: شاید رشد بازار سرمایه با واقعیت های اقتصادی همخوانی نداشته؛ ولی این عدم همخوانی فقط مختص بازارسرمایه نبوده و بازار مسکن و خودرو و... هم رشد زیادی کرده است. اگر اعتقاد به حباب بازار سرمایه داشته باشیم باید بپذیریم که قیمت خودرو و مسکن و بسیاری از کالاهای دیگر هم در کشور ما حباب دارد!

وی افزود: بورس نماد شفافیت است و نباید با هر منفی، مردم را ترساند. اقبال بازار سرمایه فرصتی طلایی برای اقتصاد کشور است و باید به مردم در مورد سرمایه گذاری در این بازار آموزش داد. تا چندی قبل تمام مردم تمایل به سرمایه گذاری در بازارهای فیزیکی داشتند؛ ولی حالا شاهد ورود تعداد بیشتری از مردم به بازار سرمایه هستیم. اما هنوز مردم در مورد سرمایه گذاری در بورس، دانش کافی ندارند و اگر شناخت مردم از این بازار بیشتر بود، استقبال از عرضه های دولت در قالب ETF دارا یکم با تخفیف ۳۰ درصدی، خیلی بیشتر از اینها مورد توجه قرار می گرفت. انتظار می رود رسانه ها به جای تمرکز بر نوسان شاخص، به آموزش سرمایه گذاری در بورس و مزایای حضور در این بازار بپردازند. ضمن اینکه باید با برنامه هایی مثل عرضه های اولیه، افزایش سرمایه شرکت ها، انتقال نماد شرکت های بزرگ به بازار بالاتر و ظرفیت سازی جهت ورود به بازار بالاتر، و نیز افزایش شناوری سهم ها به افزایش عمق این بازار هم کمک شود.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: به جای تخریب بازار سرمایه، امکان تامین مالی بنگاه های اقتصادی و استارت آپ ها از بازار سرمایه را فراهم کنیم تا نقدینگی به جای سفته بازی در سایر بازارها، به سمت تولید برود. همچنین دولت می تواند پروژه های عمرانی نیمه تمام را در بازار سرمایه عرضه کند تا هم با کمک تامین مالی این پروژه ها از بازار سرمایه، شاهد تسریع اجرای آنها باشیم و هم به توسعه اقتصادی کشور کمک شود. صدها هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد که میتوان از بین آنها، طرح هایی که درصد پیشرفت بالاتری داشته و توجیه اقتصادی دارد، در یک شرکت عرضه کرد و با این عرضه اولیه، از بازار سرمایه جذب نقدینگی کرد. ضمن اینکه دولت برای ترغیب مردم به سرمایه گذاری در پروژه های ناتمام، می تواند درصدی تخفیف هم در نظر بگیرد. در این صورت، با پولی که میلیون ها نفر در دست دارند و به دنبال خرید خودرو و ملک هستند تا سودی کسب کنند، این طرح ها به مرحله اجرا می رسد. این اقدام هم به رونق بازار سرمایه و هم اشتغالزایی و صادرات و... کمک خواهد کرد.

آرگون در خاتمه گفت: بازار سرمایه ما پتانسیل های زیادی برای رشد دارد و امیدواریم به جای تخریب این بازار از ظرفیت های این بازار در راستای توسعه اقتصادی کشور و رونق تولید بهره ببریم.

عناوین برگزیده