به گزارش می متالز، آمار 9 ماهه تولید فولاد کشور حاکی از تولید بیش از 16 میلیون تن فولاد میانی و نزدیک به 15 میلیون تن محصولات فولادی و همینطور 16.5 میلیون تن آهن اسفنجی است.
براساس گزارش انجمن فولاد تولید فولاد میانی رشد 16 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت. از این میزان تولید سهم بخش خصوصی شده 11 میلیون و 887 هزار تن و بخش خصوصی 4 میلیون و 186 هزار تن بوده است. تولید فولاد میانی سال قبل 13 میلیون و 832 هزار تن بود.
براساس آمار انجمن فولاد از مجموع 16 میلیون و 73 هزار تن فولاد میانی تولید شده، 8 میلیون و 531 هزار تن سهم بیلت و بلوم و 7 میلیون و 542 هزار تن سهم اسلب است. رشد تولید اسلب 15 درصد و بلوم و بیلت 17 درصد است.
در همین ارتباط محمد ابکا طی گفتگویی در مورد اهداف طرح جامع فولاد تا ۱۰ سال آینده، یادآور شد: در صنعت فولاد باید به تولید ۵۵ میلیون تن دست پیدا کنیم زیرا این رقم از قبل محاسبه شده بود و یکی از عواملی که در این تصمیم مورد ملاک قرار گرفته، رشد اقتصادی است. در این سالها رشد اقتصادی پایین بوده و مصرف و تولید بر این اساس روند خود را طی میکردند، اما بر اساس پیشبینیهای جدید تیم اقتصادی دولت، با رشد اقتصادی ۵ درصدی میانگین تولید فولاد کشور سیر صعودی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه دسترسی به ۵۵ میلیون تن کار دشواری نیست، گفت: این احتمال وجود دارد که مصرف داخلیمان در سال ۱۴۰۴ کاهش پیدا کند اما صادراتمان مطمئنا افزایش پیدا میکند و ممکن است زودتر از ۱۰ سال آینده نیز به ۵۵ میلیون تن دست یابیم. با این وجود باید ۴۲ میلیون تن مصرف داخلی داشته باشیم و ۱۴ میلیون تن صادر کنیم.
ابکا افزود: رکورد صادرات ۳ میلیون تنی نسبت به سال گذشته نشان میدهد صنعت فولاد ایران پتانسیل افزایش صادرات را دارد و میتواند با دسترسی به بازارهای جهانی در صورت اصلاح زیرساختها به رقم مدنظر در طرح جامع فولاد دست پیدا کند.
او با بیان اینکه اهداف طرح جامع فولاد تغییر نمیکند و بر اساس آنها جلو خواهیم رفت، گفت: ممکن است نیاز داخلیمان تا ۱۰ سال آینده افزایش پیدا کند و فقط سهم صادراتمان کمتر از ۱۴میلیون تن شود.
وی با بیان اینکه یکسری از پیشبینیها برای سال ۹۴ خوشبینانه اس، افزود: هنوز هم بودجه عمرانی تحریک کننده بازار فولاد نیست و دو عامل رشد صنعت و رشد ساختمان در تداوم رکود این بازار بسیار تاثیرگذار خواهد بود.