به گزارش می متالز، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: باتوجه به روند افزایشی مصرف زغالسنگ، این صنعت آینده خوبی دارد که میتوان آن را مشابه ۱۰ سال قبل دانست.
داریوش اسماعیلی بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به معادن زغالسنگ باتوجه به مصرف داخلی، منابع و ذخایر مناسب و اشتغالزایی قابلتوجه، نگاه ویژهای دارد و در نقشه راه معدن بارها بر لزوم رفع مشکلات زغالسنگ تاکید کرده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: وزارتخانه برای کمک به اجرایی شدن برنامههای انجمن بهمنظور افزایش تولید آماده است.
در زمینه رفع نیازهای ارزی معادن زغالسنگ با استفاده از منابع صادراتی حوزه صنایع معدنی هیچگونه محدودیتی نداریم. این انجمن باید بهصورت دقیق میزان ارز مورد نیاز، نوع تجهیزات وارداتی و معادن مورد استفاده را به ما اعلام کند.
او ادامه داد: در زمینه تامین تجهیزات داخلی از طریق صندوق بیمه فعالیتهای معدنی با استفاده از وجوه اداره شده به معادن زغالسنگ کمک خواهیم کرد. در زمینه احداث زیربناها نیز باید گفت معادن زغالسنگ در اولویت قرار دارند و ما آماده همکاری با آنها هستیم. اسماعیلی خاطرنشان کرد: احداث و فعال کردن پایگاههای امداد و نجات اولویت امسال وزارتخانه است که محل تامین هزینههای آن به ایمیدرو ابلاغ شده است. در این زمینه انجمن باید بهصورت فعال در جلسات حضور یابد و مطالبات خود را پیگیری کند تا کار بهصورت تخصصی و دقیق انجام شود.
او تاکید کرد: یکی از مهمترین برنامههای امسال معاونت معدنی، تعیینتکلیف معادن و پروانههای اکتشافی غیرفعال است. آنها باید بهصورت واقعی فعال شوند، در غیر این صورت پروانههایشان باطل و با تشریفات قانونی به بهرهبرداران جدید واگذار میشود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقش کارگروههای مشورتی نیز گفت: امسال کارگروههای مشورتی را در کانیهای مختلف با حضور تشکلها و صاحبنظران فعال خواهیم کرد. کارگروه زغالسنگ هم به همراه کمیته پشتیبانی معادن زغالسنگ فعال خواهد شد.
محمد مجتهدزاده، رئیس انجمن زغالسنگ ایران اعلام کرد: در سال گذشته از ۲.۵ میلیون تن مصرف زغالسنگ کشور ۱.۶ میلیون تن آن در داخل کشور تولید شده است. باتوجه به روند افزایشی مصرف در آینده نزدیک مصرف کنسانتره زغالسنگ به حدود ۴ میلیون تن خواهد رسید.
رئیس انجمن زغالسنگ ایران گفت: باتوجه به ذخیره قطعی بیش از یک میلیارد تن زغالسنگ کشور با یک برنامهریزی دقیق و منسجم و حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیدن به ۱۰ میلیون تن تولید زغالسنگ خام و ۵ میلیون تن کنسانتره امکانپذیر است. این امر با افزایش حجم سرمایهگذاری و رفع موانع تولید معادن فعلی عملیاتی میشود.
مجتهدزاده به راهکارهای حل مشکل زغالسنگ کشور اشاره و بیان کرد: مهمترین خواستههای صنعت زغالسنگ کشور تسریع در ایجاد پایگاههای امداد و نجات چهارگانه زغالسنگ، واقعی شدن قیمت باتوجه به قیمت تمامشده زغالسنگ وارداتی، اختصاص حداقل منابع ارزی مورد نیاز معادن برای واردات تجهیزات و ماشینآلات و تسریع در ایجاد زیربناهای معادن است. او همچنین اظهار کرد: نحوه اجرای بیمه مشاغل سخت و زیانآور در معادن زغالسنگ که بهجای پرداخت ماهانه آن را به دوره بازنشستگی موکول کردهاند، مورد انتقاد است. این امر برای کارگر و کارفرما مشکل ایجاد کرده است. او همچنین از لزوم تشکیل منظم کمیته پشتیبانی معادن زغالسنگ بهعنوان راهکار حل مشکل بخش زغال سنگ کشور یاد کرد.
در ادامه این جلسه محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن نیز انجمن زغالسنگ را یکی از تشکلهای پویا، هوشمند و موفق معدنی کشور اعلام کرد که بهدور از حاشیه و فضاهای غیرتخصصی توانسته در جهت رسیدن به اهداف حرکت و منافع معدنکاران زغالسنگ کشور را تامین کند.