تاریخ: ۰۳ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۲۱
بازدید: ۱۷۶
کد خبر: ۱۱۳۴۷۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

فولاد مبارکه برنامه افزایش ۳۶ درصدی صادرات دارد

می متالز - مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در نشست کنترل مدیریت ایمیدرو که به منظور استماع گزارش عملکرد این شرکت تشکیل شده بود، به برنامه صادرات ۳٫۵ میلیارد دلاری در سال ۹۹ اشاره کرد که در صورت تحقق این رقم صادرات فولاد افزایش ۳۶ درصدی را تجربه خواهد کرد. فولاد مبارکه برنامه افزایش 36 درصدی صادرات دارد
فولاد مبارکه برنامه افزایش ۳۶ درصدی صادرات دارد

به گزارش می متالز، حمیدرضا عظیمیان در نشست کنترل مدیریت ایمیدرو (ارایه گزارش عملکرد شرکت مبارکه) که با حضور خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو برگزار شد، از برنامه افزایش ۳۶ درصدی صادرات توسط این شرکت در سال “جهش تولید” خبر داد و گفت: امسال در بازار داخلی ۱۵ درصد رشد رقم درآمد خواهیم داشت و صادرات این شرکت ۳۶ درصد افزایش خواهد یافت. وی افزود: سال گذشته بیش از ۷ میلیون تن فروش داشته ایم و میزان صادرات سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده است.

پروژه های توسعه ای مبارکه

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به مهم ترین طرح های توسعه ای این شرکت، گفت: پروژه الکترود گرافیتی شرکت نوین الکترود اردکان دارای بودجه حدود ۳۳۰ میلیون یورو است که فاز نخست آن امسال به بهره برداری می رسد.

عظیمیان افزود: مشارکت در طرح تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از طریق شرکت فولاد هرمزگان و نیز مشارکت در طرح تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در منطقه آزاد چابهار در دستور کار شرکت است. وی گفت: پروژه نورد گرم ۲ با اشتغالزایی هزار نفر و همچنین احداث واحد تولید کنسانتره فولاد سنگان با ظرفیت ۵ میلیون تن، از دیگر طرح های کلیدی مبارکه محسوب می شود.

برنامه های پژوهشی

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به برنامه های پژوهشی این مجموعه، گفت: تاسیس مرکز نوآوری تحول دیجیتال گروه فولاد مبارکه (مشترک با دانشگاه تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)، بومی سازی ۱۲۰۰ متریال کد استراتژیک، پیچیده و تحریمی برای نخستین بار و همچنین بومی سازی فرآیند اسکین پاس سبا، عملکرد گروه مبارکه در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری است.

جلسات مهم فولادی در وزارت صمت

رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: این سازمان راهبری تامین سنگ آهن برای فولادسازان را برعهده دارد.  خداداد غریب پور همچنین از برگزاری جلسات هماهنگی با وزارت صنعت معدن و تجارت خبر داد که هدف آن مسدود شدن روند صدور مجوز فولاد سازی در “خارج از طرح جامع فولاد” است.

خداداد غریب پور نیز در جلسه کنترل مدیریت ایمیدرو (بررسی عملکرد سال ۹۸ و برنامه های سال ۹۹ شرکت مبارکه) گفته است:  با اشاره به راهبری این حوزه در تامین خوراک فولادسازان، اظهار داشت: مقررشده سود شرکت چادرملو طی امسال تقسیم نشود و منابع مالی صرفه توسعه این شرکت شود.

وی افزود: ایمیدرو تامین سنگ چادرملو را در دستور کار دارد و از طرفی این شرکت متعهد می شود، ۳ میلیون تن کنسانتره مورد نیاز مبارکه را تامین کند. غریب پور گفت: به دنبال این هستیم تا با دستور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، هیچ گونه مجوز فولادسازی، گندله سازی و کنسانتره سازی “خارج از طرح جامع فولاد” صادر نشود.

سرمایه گذاری در طرح های توسعه مبارکه از محل سود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره عملکرد فولاد مبارکه گفت: این شرکت دارای برنامه های توسعه ای است و به پاس این عملکرد برنامه داریم که سود سهم مبارکه را به تامین مالی طرح های توسعه این شرکت اختصاص دهیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به استراتژی ایمیدرو در حفظ سود شرکت های و سرمایه گذاری آن در طرح های توسعه، گفت: زمانی که مدیران شرکت ها گرایش به توسعه دارند، سرمایه گذاران علاقه مند به اختصاص سود در تامین مالی طرح های توسعه ای هستند که خوشبختانه این رویکرد توسعه ای در مبارکه حاکم است.

غریب پور با بیان اینکه ۱۰ هزار میلیارد تومان از سود این شرکت در افزایش سرمایه مبارکه طی سال ۹۹ لحاظ خواهد شد، گفت: هفته گذشته طرح های مهمی همچون نورد گرم۲ مبارکه کلنگ زنی و همچنین تعدادی طرح این شرکت راه اندازی شد که از ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان برخوردارند.

افتتاح فاز دوم کنسانتره فولاد سنگان، به زودی

وی افزود: همچنین در سال جدید افتتاح فاز نخست (۲٫۵ میلیون تن) پروژه ۵ میلیون تنی کنسانتره در فولاد سنگان با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیون یورو و ۸۰۰ میلیارد تومان رقم خورد که افتتاح فاز دوم آن (۲٫۵ میلیون تن) طی هفته های آتی انجام می شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: این اقدامات حاکی از آن است که مبارکه مسیر را به درستی طی می کند و نقش آفرینی در دیگر طرح های کلیدی همچون فولاد هرمزگان، فولاد سفیددشت و پروژه ۱۰ میلیون تنی گواه این مدعا است.

وی با بیان اینکه ساختار شرکت مبارکه به لحاظ مدیریتی حفظ خواهد شد، گفت: ایمیدرو خود را مسئول ثبات و آرامش در مجموعه های تحت پوشش می داند و همواره به عنوان یک کانون آرامش، مرکز کنترل و هدایتگر، تلاش بر تحقق این مهم داشته است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: شاخص های مبارکه در سوددهی، تولید، اخذ استانداردهای ملی و بین المللی، صادرات، ساخت داخل (برنامه بومی سازی ۴ هزار قطعه) و ساخت مرکز نوآوری دیجیتال فولاد، مثبت است.

وی افزود: این شرکت پس از انتقال پروژه الکترود گرافیتی اردکان (یزد) از ایمیدرو، اقدامات قابل توجهی داشته است و طرح فوق در سال جاری افتتاح می شود.

مبارکه، راهبر فناوری و بومی سازی در حوزه فولاد

غریب پور با بیان اینکه مبارکه، می تواند راهبر و پیشرو فناوری و بومی سازی در حوزه فولاد شود، اظهار داشت: این شرکت در کنار توسعه، می تواند در “ساخت داخل” جهت گیری داشته باشد. وی افزود: مشارکت در احداث مرکز نوآوری تحول دیجیتال صنعت فولاد کشور و بومی سازی هزاران قطعه، از جمله اقدامات بزرگ این فولادساز است که می تواند این مجموعه را به عنوان برترین بنگاه در زمینه فناوری معرفی کند.

۳٫۵ میلیارد دلار صادرات در سال ۹۹

غریب پور اعلام کرد: امسال تا ۳٫۵ میلیارد دلار در زیرمجموعه های تحت پوشش ایمیدرو برنامه صادرات خواهیم داشت. وی افزود: رویکرد دولت، رویکردی صادراتی است و سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچین ایمیدرو تاکید بر انجام حداکثر صادرات در سال “جهش تولید” را دارند. رئیس هیات عامل ایمیدرو اظهار داست: مبارکه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون دلار صادرات دارد و امیدواریم امسال بتواند ۱٫۵ میلیون تن صادرات را رقم زند.

غریب پور گفت: پیش بینی ما این است که در بین فولاد سازان علاوه بر ۱٫۵ میلیون تن مبارکه، فولاد خوزستان نیز ۲٫۵ میلیون تن صادرات داشته باشد.

عناوین برگزیده