تاریخ: ۰۷ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۳۱
بازدید: ۲۴۷
کد خبر: ۱۱۳۶۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تحلیل هفتگی صنایع بورسی/ استخراج نفت و گاز صدرنشین بازدهی

می متالز - بورس تهران اولین هفته تابستان را تماما سبز به پایان رساند و بازده هفتگی شاخص سهام به ۱۵.۴ درصد رسید که بیشترین رشد هفتگی نماگر سهام در دو ماه اخیر بود.
تحلیل هفتگی صنایع بورسی/ استخراج نفت و گاز صدرنشین بازدهی

به گزارش می متالز، جهش ۱۹۰ کانالی دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در هفته منتهی به ۴ تیرماه در حالی رقم خورد که صنایع بورسی نیز اغلب خوش درخشیدند و با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شد. در این راستا از ۳۸ صنعت فعال بورس تهران، شاهد رشد شاخص در ۳۳ گروه بودیم. در این هفته نیز بیشترین رشد قیمتی از آن گروه‌های بزرگ بازار شد. جایی که در برابر رشد ۸.۳ درصدی شاخص هم‌وزن، شاخص ۳۰ شرکت بزرگ رشدی بالغ بر ۱۹ درصد را به ثبت رساند.

در مجموع هفته منتهی به ۴ تیرماه، بیشترین رشد قیمتی از آن گروه استخراج نفت و گاز با تک نماد «حفاری» شد. این نماد معاملاتی این هفته را با رشد قیمت ۲۵.۶ درصدی به پایان رساند. رتبه بعدی بیشترین بازدهی هفتگی از آن گروه حمل و نقل با رشد ۲۵.۱ درصدی شد. در این گروه شرکت تایدواتر خاورمیانه اقدام به انتقال عملیات بندری و دریایی به شرکت‌های زیر مجموعه و کسب درآمد تنها از محل اجاره ماشین آلات و تجهیزات و انبارها کرده است. این تصمیم منجر به کاهش حائز اهمیت بهای تمام شده و رشد حاشیه سود منجر شده است. ضمن آنکه «حتاید» برای سال آینده برنامه افزایش ۲۵ درصدی درآمد را دارد که در این بین رشد نرخ ارز نیز می‌تواند فاکتور مهمی در معادلات درآمدی کنونی باشد. «حتاید» در ۱۲ ماهه  ۱۳۳۴ ریال در ۹ ماهه ۷۱۲ ریال با  سرمایه جدید سود محقق کرده است.

گروه‌های کالامحور بازار نیز در ادامه روند صعودی خود که از اوایل اردیبهشت ماه آغاز کرده‌اند، در این هفته خوش درخشیدند. در صدر این گروه‌ها شاهد رشد ۲۱.۷ درصدی سهام معدنی بازار بودیم. پس از آن گروه فلزات اساسی معاملات هفته منتهی به ۴ تیرماه را با رشد ۲۰.۵ درصدی به پایان رساند. پالایشی‌ها نیز این هفته را با رشد ۱۹.۳ درصدی پشت سر گذاشتند. ضمن آنکه شاهد افزایش ۱۸.۲ درصدی شاخص صنعت محصولات شیمیایی بودیم. در مجموع می‌توان سه عامل اساسی را برای رشد گروه‌های کالامحور بازار عنوان کرد. در وهله اول می‌توان به پذیره‌نویسی باقیمانده سهام دلوت در صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) اشاره کرد. می‌توان یکی از دلایل رشد قیمت بزرگان بورسی قلمداد کرد. جایی که عموم فعالان بازار سهام معتقدند از آنجا که دولت به عرضه سهام مذکور اقدام کرده، در ادامه نیز به حمایت از این شرکت‌ها محکوم است. در نتیجه می‌توان انتظار داشت بازده خوبی از آن سهامداران شرکت‌های موجود در پرتفوی طرح مذکور باشد. تغییرات مربوط به قوانین حجم مبنا از دیگر مواردی است که ماه‌های گذشته سبب افزایش اقبال به سهام کالایی شده است. این قانون جدید تفاوت چندانی برای نمادهای بزرگ بازار ایجاد نکرد. سهامی که پیش از این نیز به واسطه حجم و ارزش بالای معاملاتشان در همان دقایق ابتدایی بازار، حجم مبنا را به راحتی پرمی‌کردند. درخصوص سهام کوچک اما شرایط متفاوت بود. تا پیش از تغییر قانون حجم مبنا، سهام کوچک با کمترین میزان مبادله رشدهای قیمتی سریع و بالایی را تجربه می‌کردند (یا بالعکس). حالا اما تغییرات قیمت پایانی در این سهام مستلزم پرکردن حجم مبناست. در نتیجه امکان نوسان برای نمادهای کوچک بازار دشوارتر از قبل شد. بهانه دیگر برای رشد قیمت این سهام اما حس جاماندگی است. پس از رالی پرتاب قیمتی سهام کوچک در سال گذشته، معامله‌گران با این استدالال که حالا نوبت رشد قیمت بزرگان بازار است، روانه این سهام شده‌اند و همین ورود نقدینگی به بزرگان بازار رشد قیمتی این نمادها را به دنبال دارد.

عناوین برگزیده