تاریخ: ۰۹ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۵۸
بازدید: ۲۹۸
کد خبر: ۱۱۴۱۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون امور صنایع وزارت صمت در آستانه بیست و چهارمین سالروز ملی صنعت و معدن؛

افزایش تولید محصولات مرتبط با کرونا/ تحریک تقاضا و تکمیل ظرفیت خالی واحدهای تولیدی

می متالز - معاون امور صنایع وزارت صمت با بیان اینکه برای تحقق جهش تولید، نیازمند همراهی بخش خصوصی توانمند هستیم، بیان کرد: تولید محصولات مرتبط با درمان و پیشگیری از کرونا، نمود تعامل و همکاری ارکان دولت با بخش خصوصی بوده و رکوردهای درخشانی به ثبت رسیده است.
افزایش تولید محصولات مرتبط با کرونا/ تحریک تقاضا و تکمیل ظرفیت خالی واحدهای تولیدی

http://www.shatanews.ir//parameters/mimt/modules/cdk/upload/content/news/169449/d2dac3e8-5fb5-41c4-b1b9-4776fd62a72a.jpg

به گزارش می متالز، مهدی صادقی نیارکی ضمن گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن بیان کرد: سالی که به نام "جهش تولید" مزین شده است، می تواند منجر به دستاوردهای شگرفی در حوزه تعمیق و توسعه ساخت داخل، توسعه صادرات غیرنفتی، افزایش خوداتکایی و کاهش ارزبری، مدیریت منابع ارزی کشور، بهبود زیرساخت‌های فنی و مهندسی، رشد شرکت‌های دانش بنیان، توسعه شرکت‌های طراحی ساخت داخلی و مجموعه اقداماتی شود که کشور را در جهت افزایش استقلال همه جانبه صنعتی و تاب آوری و افزایش خوداتکایی صنعتی حرکت دهد.

وی تغییر مونتاژ کاری به نوآوری را یکی از رویکردهای امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و افزود: دستیابی به چرخه نوآوری و تجاری سازی محصولات صنعتی در دستور کار است و هر چقدر اتکای ما به ظرفیت های درونی کشور افزایش یابد، می توانیم از توان و پتانسیل های موجود در کشور برای افزایش تولید ناخالص ملی، تولید ثروت و ثروت آفرینی استفاده نماییم.

معاون امور صنایع وزارت صمت با بیان اینکه در این مسیر نیازمند همکاری و همراهی تشکل‌ها و نهاد های بخش خصوصی هستیم، گفت: باید به ظرفیت های درونی توجه بیشتری داشته باشیم و بخش خصوصی را مورد حمایت قرار دهیم و این بخش را برای ایفای نقش خود توانمند کنیم.

صادقی نیارکی با اشاره به برخی هماهنگی‌ها و همکاری های بخش خصوصی و دولت یادآوری کرد: نمود این تعامل و همکاری در تولید به موقع اقلام و کالاهای بهداشتی و درمانی مرتبط با کرونا اتفاق افتاد و در سال جهش تولید نیز هم افزایی میان ارکان دولت و بخش خصوصی و مشارکت فعالان اقتصادی در بکارگیری ظرفیتهای موجود می تواند منجر به افزایش کمیت و کیفیت تولید شود.

وی با اعلام اینکه اهداف مورد نظر برای تحقق جهش تولید ترسیم شده است، افزود: به عنوان نمونه در صنعت خودرو امسال برنامه تولید یک میلیون و 200 هزار دستگاه خودرو پیش روی داریم.

معاون امور صنایع وزارت صمت ادامه داد: در دو ماهه امسال در تولید لاستیک خودرو، تلویزیون، لباسشویی، نئوپان و بسیاری از اقلام کالایی (بیش از 15 قلم از تولیدات منتخب کالایی کشور)، افزایش تولید داشته ایم.

صادقی نیارکی اضافه کرد: در خودرو تا پایان 6 تیرماه، 13 درصد رشد تولید تجمعی به نسبت سال گذشته داشته ایم و در حوزه لوازم خانگی که جزو صنایع پیشران است موضوع تعمیق ساخت داخل را دنبال می کنیم و به صورت متوسط در این صنعت خودکفایی 60 درصدی داریم که برگزاری میزهای ساخت داخل در این حوزه در دستور کار است.

وی با بیان اینکه موضوع عرضه مستقیم محصولات لوازم خانگی را نیز دنبال می کنیم، گفت: بسیاری از قطعه سازان در صنعت لوازم خانگی مانند خودرو در حال فعالیت هستند و اگر افزایش کمی و کیفی تولید در این حوزه ها محقق شود تعدادی از صنایع به عنوان حلقه های پسین و پیشین این صنایع فعال می شود.

معاون امور صنایع وزارت صمت با بیان اینکه موضوع تحریک تقاضا و همچنین تکمیل ظرفیت های خالی واحدهای تولیدی را در دستور کار داریم، بیان کرد: این موضوعات نیازمند تامین منابع مالی و ارزی لازم است و باید موسسات مالی و بانکی در حوزه تامین نقدینگی با توجه به افزایش نهاده های تولید و افزایش تورم تولیدکننده بیش از پیش با بخش تولید و واحدهای تولیدی همراهی کنند.

صادقی نیارکی با یادآوری اینکه شرایط کشور به گونه ای است که آمادگی داریم بخش عمده ای از نیازهای کشور را از محل داخل تامین نماییم، افزود: همچنین قادر به تأمین بسیاری از نیازهای کشورهای اطراف و همسایه نیز از طریق صادرات هستیم.

وی گفت: بسیاری از مواد اولیه در کشور تولید می شود و در سالهای گذشته سرمایه گذاری های خوبی انجام شده است که این فعالیت ها باید به حلقه های نهایی محصول با ارزش افزوده بالاتر برای تامین نیاز داخل و صادرات تبدیل شوند.

عناوین برگزیده