تاریخ: ۱۰ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۲۲
بازدید: ۲۷۰
کد خبر: ۱۱۴۴۸۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فرهاد دلق پوش در نشست با استاندار گیلان به مناسبت سالروز ملی صنعت و معدن:

رفع موانع و پشتیبانی مالی و اجرایی، بزرگترین کمک به تولید است/ بیش از هر زمان دیگری، نیازمند حمایت از تولید داخلی هستیم

می متالز - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در این دیدار ضمن تبریک این روز به فعالان عرصه صنعت و معدن، اظهار داشت: تکلیف بزرگی بر عهده فعالان عرصه صنعت و معدن در جهت تحقق اهداف سال جهش تولید قرار داده شده است و گیلان به همت فعالین اقتصادی همدل و ساعی خود توانسته است در شرایط مختلف اقدامات مطلوبی را انجام دهد.
رفع موانع و پشتیبانی مالی و اجرایی، بزرگترین کمک به تولید است/ بیش از هر زمان دیگری، نیازمند حمایت از تولید داخلی هستیم

به گزارش می متالز، فرهاد دلق پوش بزرگترین کمک به بخش تولید را رفع موانع و پشتیبانی مالی و اجرایی بخش تولید دانست و گفت: علیرغم مشکلات موجود در حوزه کسب و کار، شاهد زحمات شبانه روزی این قشر پرتلاش در کشور هستیم و امروز در شرایط تحریمی، بیش از هر زمان دیگری، نیازمند حمایت از تولید داخلی هستیم.

وی با بیان اینکه سهم اشتغال پایدار صنعتی استان نسبت به کشور بیش از 3.7 درصد می باشد، افزود: گیلان با وجود قریب به سه هزار واحد صنعتی توانسته است برای ۸۷ هزار و ۴۵۴ نفر به صورت مستقیم در بخش صنعت اشتغال ایجاد نماید و از منظر اشتغال صنعتی رتبه ۱۲ کشور را داریم و از نظر تعداد واحد صنعتی رتبه نهم را به خود اختصاص داده ایم .

متولی بخش صنعت، معدن و تجارت استان همچنین از اشتغال، ساماندهی و آموزش فعالان فرش دستباف گیلان سخن گفت و عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار ۱۳ هزار نفر به صورت حرفه‌ای در حوزه هنر صنعت فرش دستباف گیلان مشغول فعالیت هستند.

دلق پوش تشکیل هیات خبرگان بانکی در گیلان برای تسریع در روند پرداخت تسهیلات به حوزه صنعت و معدن و بررسی پرونده های بانکی را ضروری دانست و تاکید کردد: لازم است، بانک ها اولویت اول خود را تامین نقدینگی بخش تولید و اجرای مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع قرار دهند تا زمان را برای تحقق اهداف سال از دست ندهیم.

وی خاطر نشان کرد: این ابلاغیه جدید تبصره ذیل ماده ۶۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، بانک مرکزی؛ به کلیه بانکها می تواند برای بررسی پرونده‌های تسهیلاتی مخالفت شده، کمک شایانی به بخش تولید و تجارت نماید.

رییس سازمان صمت گیلان فعالیت ۵۶ معدن دارای پروانه بهره برداری در گیلان را نشان از مهجور شدن فعالیت‌های معدنی در گیلان قلمداد و تصریح کرد: تاکید سیاست‌های کلان برای عبور از وابستگی نفتی، بهره برداری بیشتر از معادن است.

وی افزود: از رویکرد غیرتخصصی به معادن باید پرهیز گردد و به عنوان تخریبگر زیست محیطی و منابع طبیعی نبایستی به آن نگاه شود. هم اکنون فقط در بخش عمران به طور میانگین بیش از ۱۵ میلیون تن در سال برای رفع نیازهای طرح‌های عمرانی و تاسیسات ساختمانی به مصالح معدنی نیازمند هستیم.

 

اشتغال پایدار از بخش صنعت، دست یافتنی تر است

در ادامه؛ ارسلان زارع، استاندار گیلان، در دیدار مدیران خانواده صنعت و معدن استان با قدردانی از تلاش‌های فعالان این بخش افزود: بسیاری، گیلان را با قابلیت‌های کشاورزی و گردشگری می‌شناسند در حالیکه صنعت، مکمل و پیش‌برنده حوزه کشاورزی و خدمات گردشگری است.

وی با اشاره به رفع موانع پیش روی صنعت و گسترش آن که با توسعه صنایع پاک و تبدیلی حوزه های کشاورزی، بهداشت و درمان صورت گرفت، ادامه داد: امروز در عین حالی‌که می توانیم از محیط زیست خدادادی در طبیعت گیلان حفاظت کنیم، باید از صنعت به واسطه ضریب نفوذ و اثرگذاری بیشتر در ارتقاء رفاه، معیشت و اشتغال مردم به عنوان یک ظرفیت ارزشمند بهره ببریم.

استاندار گیلان با بیان اینکه در ایام شیوع کرونا فعالان عرصه تولید و صنعت؛ فداکارانه و جهادگرانه پابه پای کادر درمان خدمت کردند و عامل مهمی در مقابله با این بیماری بودند، افزود: در جریان بازدیدهایی که در آن ایام از برخی واحدهایی که اقدام به تولید محصولات بهداشتی کرده یا خطوط تولید قبلی را متوقف و این اقلام را تولید نمودند، به وضوح شاهد تلاش‌های آنان بودم که موجب افتخار شدند.

زارع با اشاره به بهبود بسیاری از شاخص‌ها در گیلان طی سال 98 نسبت به سال 97 و نیز ارتقاء جایگاه استان در حوزه‌های مرتبط با صمت گفت: به واسطه شیوع کرونا آسیب هایی به مردم و فعالان بخش های مختلف اقتصادی وارد شد و دولت نیز با درک بهنگام این مسئله، تمهیداتی در جهت کنترل این عوارض و جبران قسمتی از خسارت های وارده به بخش های صنعتی و تولیدی اندیشیده که پیگیر گسترده‌تر شدن پوشش و افزایش اعتبار تسهیلات، هستیم.

وی به تحریم‌های غیرقانونی استکبار جهانی علیه ملت ایران اشاره و اضافه کرد: باید اقتصاد مقاومتی را راهبرد توسعه کشور در همه ایام بویژه شرایط دشوار تحریم، و جهش تولید را هدفگذاری هوشمند برای رسیدن به رشد اقتصادی مطلوب بدانیم و مبتنی بر این نقشه راه، تمامی دستگاه‌ها ظرفیت کامل خود را برای تحقق این مهم به کار گیرند.

زارع خاطرنشان ساخت: انتظار است شاهد ارائه راه حل‌های کاربردی و عملیاتی برای سرعت بخشی به برنامه های حصول راهبرد اقتصاد مقاومتی در قالب یک تلاش ملی باشیم و مفهوم جهش را فراتر از اقدامات معمول، معنا ببخشیم چراکه این موضوع تنها توسط یک بخش محقق نمی‌شود.

وی با یادآوری این تأکید خود مبنی بر آنکه عرصه امروز مدیریت کشور برای حل مشکلات اقتصادی طبق بیان رئیس جمهوری عرصه مدیریت جهادی است، گفت: یکی از الزامات این امر، اهتمام همه بخش های دولتی و خصوصی به توسعه است و در دوران شیوع کرونا ، با تلاش بی‌وقفه فعالان اقتصادی، حتی یک روز هم فرآیند صادرات از استان تعطیل نشدکه این موضوع، افتخاری‌ست که باید استمرار یابد.

نماینده عالی دولت در گیلان بر ضرورت فعال‌ کردن واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد و اتمام طرح‌های نیمه تمام در سطح استان نیز تأکید و تصریح کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا و موقعیت سوق الجیشی گیلان، فرصت کم نظیری در اختیار استان قرار داده تا زمینه رونق صادرات را فراهم آوریم.

وی با اشاره به وجود امکان استفاده از ظرفیت دو یا سه شیفته کردن تولید در برخی واحدهای صنعتی استان اظهار داشت: امسال بیش از هر زمان دیگری نیازمند تولید باکیفیت محصولات هستیم که در این راستا همراهی بیشتر دستگاه‌های اجرایی، قضایی، نظارتی، امنیتی و بانک‌ها را می‌طلبد.

زارع ادامه داد: هدفگذاری صادرات استان تا حجم 500 میلیون دلار طی سال گذشته با موفقیت همراه بود و شاهد رشد صادرات و کسب درآمد 580 میلیون دلاری از این طریق بودیم و امسال صادرات غیرنفتی را 600 میلیون دلار هدفگذاری کرده ایم.

استاندار گیلان در ادامه سخنانش بر لزوم گسترش ارتباط صنعت، علم و دانشگاه در جهت کسب موفقیت‌های بیشتر با مشارکت بخش‌های علمی و تحقیقاتی تأکید و اضافه کرد: دولت تدبیر و امید به این موضوع اعتقادی راسخ دارد و این مهم باید در استان با بهره‌گیری از اعتبارات پژوهشی، بیش از گذشته تقویت شود.

وی موضوعات اقتصادی را اولویت اول استان و جزو دغدغه‌های مدیران در پیگیری‌های ملی عنوان کرد و گفت: با عنایت به هدفگذاری انجام شده در استان برای تک رقمی کردن نرخ بیکاری تا پایان دوره دولت دوازدهم ، باید طرح های اشتغال زا در حوزه اقتصاد مقاومتی و نیز جهش تولید در گیلان، با شتاب و جدیت تکمیل و در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: معتقدم اشتغال پایدار در بخش صنعت ، دست یافتنی تر از سایر بخش ها است و آسیب‌پذیری این حوزه نسبت به بخش خدمات ، کمتر است و در این راستا باید با جدیت از تغییر کاربری اراضی صنعتی مگر در موارد ضروری توسعه‌ای ، جلوگیری به عمل آید.

استاندار گیلان مشارکت، همدلی، انسجام و همکاری مردم را اثربخش ترین عامل در مسیر مقابله با تنگناهای اقتصادی دانست و گفت: باید با همیاری بخش خصوصی و بخش های اجرایی دولتی، جهش تولید را محقق کنیم.

زارع تسهیل فرآیندهای ورود به بازار کسب و کار و کاهش زمان دسترسی به مجوزها با کمک دولت الکترونیک را یکی از الزامات تحقق جهش تولید عنوان و خاطرنشان کرد: توسعه دولت الکترونیک، به توسعه اقتصاد دیجیتال نیز کمک می کند و این زنجیره، به رشد اقتصاد ملی می‌انجامد و انتظار دارم برنامه ریزی های لازم برای رسیدن به این نتیجه، به طور جدی انجام شود.

در این نشست علاوه بر رئیس سازمان صمت استان؛ مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی گیلان، رئیس خانه صنعت و معدن استان، رئیس خانه معدن استان، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان، مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، رئیس کانون کارفرمایان استان، رئیس مرکز آموزش بازرگانی گیلان و نیز رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان مطالبی بیان داشتند.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین