تاریخ: ۱۱ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۵۷
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۱۱۴۵۶۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

نظر عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس درباره اثر عرضه اولیه "شستا و سیتا"

می متالز - عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس گفت: عرضه اولیه شرکت های بزرگی مانند شستا و سیمان تامین سبب ورود شرکت‌های جدید، افزایش نقدشوندگی دارایی‌ها و بروز شدن سبد سهامداران عمده‌ می‌شود.
نظر عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس درباره اثر عرضه اولیه "شستا و سیتا"

به گزارش می متالز، قاسم محسنی طی یادداشتی اعلام کرد: عرضه‌های اولیه شرکت‌های بزرگی مانند "شستا و سیتا" امیدبخش است و سبب می‌شود شرکت‌های جدید وارد بازار سرمایه شوند. در نتیجه تنوع شرکت‌ها، بازار سرمایه پررونق می‌شود. از این رو، سرمایه‌گذاران قدرت و گزینه‌های بیشتری برای انتخاب در اختیار خواهند ‌داشت.

از طرفی، سهامدار عمده می‌تواند با پول آزادشده روی پروژه‌های جدید سرمایه‌گذاری کند. عرضه اولیه همچنین سبب می‌شود نقدشوندگی دارایی‌های سهامدار بالا رود و سبد سهامداران عمده‌ نیز به‌روز می‌شود.

از نظر شفافیت‌بخشی به بازار سرمایه نیز می‌توان گفت ورود شرکت‌ها به این بازار مستلزم این است که آنها اطلاعات دوره‌ای مالی را در اختیار عموم قرار دهند. شرکتی که سهام را عرضه می‌کند، سود مابقی سهام را نیز اگر کوتاه‌مدت باشد باید محاسبه کند و بپردازد.

از طرفی، مشکلات مالیاتی نیز ارزش روز سرمایه‌گذاری را نشان نمی‌دهد زیرا به سود آن مالیات تعلق می گیرد. برای مثال اگر سهمی ۱۰۰ تومان خریده شود و در مدت‌زمان طولانی به قیمت ۱۲۰ تومان فروخته شود بر آن مالیات تعلق می‌گیرد.

شرکت‌ها باید مالیات این میزان سود را نیز محاسبه و پرداخت کنند. اهمیت شفاف‌سازی نیز در این زمینه مثبت است چراکه باید نظرات عمومی به این سمت و سو جذب شود. برای تحقق‌بخشی به این امر شرکت‌ها بعد از بورسی شدن باید ۳ ماه یک بار یا ۶ ماه یک بار صورت‌های مالی را شناسایی کرده و آن را به اطلاع عموم برسانند و در نتیجه این کار سرمایه‌گذار نیز می‌تواند انتخاب بهتری داشته باشد و بر عمق بازار نیز تاثیر بگذارد.

بطور کلی عرضه‌های اولیه شرکت‌ها سبب تنوع‌بخشی به بازار سرمایه شده، شفافیت را بالا می‌برد و سبب جذابیت بازار برای سرمایه‌گذاری می‌شود و در پی آن افزایش سهامدار عمده و خرد باعث شفاف شدن اقتصاد نیز می‌شود.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده