تاریخ: ۱۱ تير ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۴۱
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۱۱۴۶۰۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دو کارشناس بازار سرمایه مطرح کردند:

نقش عرضه‌های اولیه ها در جلوگیری از تشکیل حباب + عوامل رونق بورس

می متالز - دو کارشناس بازار سرمایه اهمیت افزایش عرضه‌های اولیه ها در جلوگیری از تشکیل حباب در سهام شرکت های کوچک و عوامل موثر بر قیمت فعلی سهام شرکت‌ها را اعلام کردند.
نقش عرضه‌های اولیه ها در جلوگیری از تشکیل حباب + عوامل رونق بورس

به گزارش می متالز، علی آهو مدیر سبدگردان شرکت سبدگردانی کاریزما درخصوص لزوم همراهی افزایش تقاضای خرید سهام شرکت ها بخصوص شرکت های کوچک با افزایش عرضه‌های اولیه ها برای عدم شکل گیری حباب قیمت ها به دنیای اقتصاد گفت: نسبت قیمت به درآمد بورس به‌عنوان بخشی از کل اقتصاد تابعی از عواملی چون تورم و نرخ بهره است.

وی افزود: هنگامی که نرخ بهره به‌عنوان نرخ بدون ریسک افزایش یافته و تورم ثابت یا در حال کاهش است باید نسبت قیمت به درآمد(P/ E) معیار جهت مقایسه و ارزش‌گذاری سهام متناسب با نسبت قیمت به درآمد بدون ریسک باشد که این رقم تا قبل از سال ۹۷ حدود ۵ بود. از این سال به بعد با رهاشدن فنر دلار و جهش تورم که تاکنون نیز ادامه دارد در کنار کاهش درآمد‌های نفتی و کاهش نرخ بهره بانکی عدد نسبت قیمت به درآمد جهت مقایسه و ارزش یابی سهام تقریبا به ۱۰ تا ۱۲ رسیده است.

آهو ادامه داد: اگر سهامی P/ E کمتر از ۱۰ داشته باشد ارزشمند است و سهام بدون طرح و توسعه یا دارایی‌های دیگر که P/ E بیشتر از ۱۵ داشته باشد، سهام پر ریسک یا به اصطلاح حبابی هستند. بر اساس آخرین رصد از شاخص، ۱۹ شرکت ۵۰ درصد وزن شاخص بورس را در اختیار دارند و نمادهای شاخص‌ ساز هستند و ۵۰ درصد دیگر شامل ۳۳۷ شرکت می‌شود. در این میان از ۱۹ شرکتی که نیمی از بار شاخص را بر دوش می‌کشند ۶۰ درصد ارزشمند هستند اما از نظر تعداد بیش از ۶۰ درصد سهام از ارزش واقعی دور هستند.

عامل رشد قیمت سهام

ابوالفضل شهر آبادی مدیرعامل سبد گردان داریک پارس نیز گفت: بورس نبض و دماسنج اقتصاد است. اگر نبض می‌زند دلیل بر اقتصاد سالم نیست و در اقتصاد بیمار نیز شاخص‌های بورس می‌تواند رشد کند. قیمت فعلی سهام شرکت‌ها تابعی از چند عامل است. اول بحث سودآوری شرکت است که هر چه سودآورتر باشد، قیمت سهام افزایش می‌یابد و افزایش سودآوری آنها به دلیل افزایش قیمت محصولات بوده است.

وی افزود: افزایش سرسام‌آور تورم و انتظارات تورمی دومین دلیل است. چون هم قیمت محصولات شرکت‌ها بیشتر شده و هم ارزش جایگزینی این آنها افزایش یافته است. عامل سوم، وجود نقدینگی بسیار زیاد است که گرچه درصد نقدینگی ورودی به بازار سرمایه همچنان ناچیز است و ورود نقدینگی ۷۶ هزار میلیارد تومانی از سال گذشته به بورس در مقایسه با نقدینگی ۲.۵ هزار هزار میلیارد تومانی کشور رقم چشمگیری نیست اما نسبت به روند تاریخی بورس، حجم زیادی را شامل شده است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: علت دیگر رکود بازارهای رقیب در ماه‌های گذشته بود که مردم را به این بازار کشاند و با وجود رونق این بازارها در روزهای گذشته، بورس همچنان برای مردم جذاب‌تر است. با این حساب قیمت سهام تا حد زیادی واقعی است زیرا با افزایش تورم، قیمت تولیدات شرکت‌ها افزایش یافته و سودآوری‌ برای سهامداران جذاب می‌شود. در این میان بعضی شرکت‌های کوچک خطر حبابی شدن دارند و ترازنامه و ارزش ذاتی آنها از قیمت تابلو فاصله دارد.

شهرآبادی عنوان کرد: کسانی که تجربه حضور در بورس را دارند این نکته را می‌دانند که مسکن، دلار، طلا و ارز همگی در بورس گنجانده شده‌اند. شرکت‌ های صادرات محور، صندوق‌های طلا و شرکت‌های خودرو‌سازی همگی در بورس هستند و رشد این بازارها شامل حال سهام می‌شود. اشتیاق عموم مردم به سرمایه‌گذاری در بورس حتی با وجود بازگشت احتمالی رونق به بازارهای دیگر موجب شده تا چشم‌انداز بورس مثبت باشد.

منبع: بورس پرس
عناوین برگزیده