به گزارش می متالز، یکی از عوامل مؤثر در افزایش آرسنیک محتوا طی سال گذشته میلادی، بیشتر شدن میزان آرسنیک واحد معدنی کولاهاوسی است. این افزایش آرسنیک حتی سبب افزایش هزینههای نقدی این معدن در سال 2017 شد. سال گذشته فعالیت تعمیر و نگهداری یکی از خطوط تغلیظ معدن کولاهواسی حدود 65 روز زمان برد و همین امر سبب شد تا شرکت از کانسنگهای انبارشده با محتوای مس و آرسنیک زیاد استفاده کند. از اینرو، محتوای آرسنیک کنسانترههای تولیدی بهشدت افزایش یافت. در سال 2015 تقریباً تمامی محمولههای ارسالی معدن کولاهاوسی، کمتر از 0.2 درصد آرسنیک داشت. این میزان آرسنیک، حین فروش به واحدهای ذوب، مشمول جریمه میشود. با این وجود، در سال 2016، بیش از 60 درصد محمولههای ارسالی کنسانتره مس از این معدن، بیش از 0.2 درصد آرسنیک محتوا داشت. در سال 2017، محتوای آرسنیک تقریباً تمامی محمولههای کنسانتره کولاهاوسی، بالای حد جریمه و بیشتر از 0.25 (نیمی از حد مجاز واردات کنسانتره به چین) بود.
از دیگر واحدهای معدنی که در افزایش متوسط آرسنیک محتوای کنسانترهها در سال 2017 نقش داشتند، میتوان به واحدهای شمالی شرکت کودلکو، یعنی چوکویی کاماتا و مینا مینیسترو هیلز اشاره کرد. صادرات کنسانتره این واحدها شامل کنسانتره کلسینهشده از واحد تشویه، طی نیمه نخست سال 2017 در مقایسه با 2016، افزایش یافت. این در حالی است که در سال 2015 این رقم اندک بود. اگرچه متوسط آرسنیک محتوای کنسانترههای این دو واحد، اکنون میزان کمتری است، اما به دلیل تداوم سیر صعود صادرات کنسانتره در نیمه دوم سال 2017، شاهد افزایش میزان آرسنیک در بازار کنسانتره بودیم.
از دیگر واحدهای معدنی مؤثر در افزایش متوسط سطح آرسنیک در سال 2017، توروموکو است که عیار آرسنیک آن به طور قابل توجهی کاهش یافته است. در سال 2015 حدود 60 درصد صادرات چینالکو سطح آرسنیک بیش از حد مجاز واردات به چین (0.5 درصد) داشت. متوسط آرسنیک محتوای این کنسانترهها حدود 1.4 درصد بود.
واحد معدنی مارکاپونتای شرکت ال بروکال، آندینا، ال تنینته، اسکوندیدا و لس برونشس در شیلی، آنتامینا در پرو و اردنت در مغولستان از دیگر واحدهایی هستند که کنسانتره حاوی آرسنیک در سال گذشته تولید کردهاند. علاوه بر این، تولیدکنندگان متوسط و کوچک متعددی با کنسانترههای حاوی آرسنیک زیاد مانند پرویکتو ریوتینتو، بیشا، نورث پارکس و نیوآفتون وجود دارند. این در حالی است که واحدهای معدنی بزرگ، عموماً میزان آرسنیک ثابتی دارند ولی تولیدکنندگان کوچک عمدتاً با افزایش روبهرویند.
آینده میزان آرسنیک در بازار کنسانتره به توسعههای کلیدی متعددی بستگی دارد که از این میان میتوان به افزایش ظرفیت واحدهای ذوب کنسانترههای ترکیبی، حفاظتهای زیستمحیطی، محدودیت واردات کنسانتره، توسعه واحد ذوب لیچینگ و تشویه و... اشاره کرد. مؤسسه تحقیقاتی CRU پیشبینی میکند در آینده کوتاهمدت، آرسنیک محتوای کمتری وارد بازار کنسانتره خواهد شد؛ چراکه توسعههای متعددی در شیلی و پرو محقق خواهد شد. با این وجود، در آینده میانمدت و بلندمدت، انتظار میرود آرسنیک محتوای کنسانتره، همچنان به عنوان یک عامل کلیدی در پویایی بازار نقش داشته باشد. در نتیجه، اهمیت آن در طول زمان، افزایش خواهد یافت.