تاریخ: ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۰۲:۴۳
بازدید: ۱۵۴
کد خبر: ۱۱۵۲۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در بررسی لایحه بودجه ۹۷ تصویب شد

تعیین شرایط افزایش سرمایه شرکت‌ها از تجدید ارزیابی/ مالیات صفر برای مشمولان ماده ۱۴۱ قانون تجارت

می متالز - با تصویب نمایندگان مجلس، شرایط افزایش سرمایه شرکت‌ها از طریق انتقال مازاد تجدید ارزیابی و مشمول شدن آنها از مالیات بر مبنای نرخ صفر مشخص شد.
تعیین شرایط افزایش سرمایه شرکت‌ها از تجدید ارزیابی/ مالیات صفر برای مشمولان ماده ۱۴۱ قانون تجارت

به گزارش می متالز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی شنبه، 28 بهمن ماه در جریان بررسی جزئیات بخش درآمدی لایحه بودجه سال 97 با بند الحاقی 3 تبصره 10 این لایحه با 154 رأی موافق، 29 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در بند الحاقی 3 تبصره 10 آمده است که « انتقال مازاد تجدید ارزیابی شرکت ها، موضوع ماده (149) اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم مصوب سال 94/4/31 به حساب افزایش سرمایه با رعایت شروط ذیل بلامانع است و مشمول مالیات بر نرخ صفر می شود.»

بر اساس جزء یک این بند الحاقی، شرکت‌های مذکور باید براساس صورت‌های مالی عملکرد سال 1396 مشمول ماده 141 قانون تجارت شده باشند.

بر اساس جزء دو این بند الحاقی، شرکت‌های مذکور باید با این تجدید ارزیابی از شمول ماده 141 قانون تجارت خارج شوند.

ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت مقرر می‌دارد که اگر بر اثر زیان‌های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از میان برود، هیات‌مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام را دعوت کند، تا موضوع انحلال یا ابقای شرکت مورد شور و رای واقع شود.

در ماده 149 اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم مصوب 31 تیرماه 94 آمده است که آن قسمت از دارایی‌های استهلاک‌پذیر که بر اثر به‌کارگیری یا گذشت زمان یا سایر عوامل و بدون توجه به تغییر قیمتها ارزش آن تقلیل می‌یابد و همچنین هزینه‌های تأسیس، قابل استهلاک بوده و هزینه استهلاک آنها جزء هزینه‌های قابل قبول مالیاتی تلقی می‌شود.

مقررات مربوط به استهلاک‌های دارایی‌های استهلاک‌پذیر شامل جداول استهلاک‌ها و چگونگی اجرای آن با رعایت استانداردهای حسابداری توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود و ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به‌تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.

عناوین برگزیده