تاریخ: ۰۸ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۰:۳۵
بازدید: ۵۰۶
کد خبر: ۱۱۸۸۷
سرویس خبر : آهن و فولاد

کاهش رشد تقاضای ورق‌های فولادی در صنعت کالاهای بادوام چین در سال جاری

می متالز - کالاهای با دوام از نیازهای اساسی خانوارها به‌شمار می‌روند. مصرف این کالاها همواره متأثر از بازار مسکن بوده است. در سال 2016 رشد بازار مسکن در چین بسیار چشم‌گیر بود؛ به‌طوری که معاملات ملکی در این سال 22.5 درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش داشت.
کاهش رشد تقاضای ورق‌های فولادی در صنعت کالاهای بادوام چین در سال جاری

به گزارش می متالز، مصرف کالاهای بادوام نیز در سال 2017 با توجه به رشد بازار مسکن افزایش قابل‌ توجهی داشت. به‌طور عمده از ورق‌های فولادی جهت ساخت محصولات بادوام استفاده می‌شود و رشد تقاضای این کالاها در سال 2017 موجب شد تا تقاضای ورق‌های فولادی نیز افزایش یابد. به‌دنبال سیاست‌های دولت چین در جهت کنترل بازار مسکن، انتظار می‌رود تقاضای کالاهای بادوام در سال جاری چندان تغییری نسبت به سال گذشته نداشته باشد. با توجه به این نکته تقاضای ورق‌های فولادی نیز تحت تأثیر صنعت کالاهای بادوام قرار خواهد گرفت.

سال گذشته صنعت کالاهای بادوام در چین رشد بسیاری داشت و تقاضای فولاد این صنعت نیز افزایش داشت اما در سال جاری با توجه به کاهش تقاضا در بازار مسکن انتظار می‌رود تقاضای کالاهای بادوام نیز کاهش یابد. طبق داده‌های اداره آمار چین در سال 2017 این کشور در مجموع 532 میلیون تن کالاهای بادوام (یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، فریزر، تلویزیون، تهویه مطبوع و ...) تولید کرد که مقدار 11 درصد نسبت به سال 2016 افزایش داشت. گفتنی است که رشد تولید 2017 این صنعت بیشترین مقدار از سال 2012 بود.

صنعت کالاهای بادوام یکی از صنایع عمده مصرف‌کننده ورق‌های گالوانیزه و ورق‌های نورد سرد شده است. سال 2017 تقاضای ورق در صنعت کالاهای بادوام سودآوری شرکت‌های تولیدکننده ورق‌های فولادی را به‌دنبال داشت. با این حال، بسیاری از فعالان بازار این صنعت با توجه به شاخص S&P معتقدند این روند افزایشی در سال جاری تداوم نخواهد داشت. به دنبال توقف روند افزایشی تولید کالاهای بادوام، تقاضای ورق فولادی نیز کاهش خواهد یافت.

تحلیل‌گران پیش از این نیز برای سال 2017، رشد تولید کالاهای با دوام را در چین انتظار داشتند، چرا که فروش مسکن در این کشور عموما به صورت پیش‌فروش است و در سال 2016، معاملات املاک بسیار افزایش داشت. عموما در چین، مدت تحویل مسکن حدود یک یا 2 سال پس از عقد قرارداد پیش‌فروش ملک است. بنابراین رشد خرید ملک در سال 2016 منجر شد تا تقاضای کالاهای بادوام از سوی خانوارهایی که در سال 2017 به مساکن جدید نقل‌ مکان کرده‌اند، افزایش یابد.

در سال 2017 با تمهیداتی که از سوی دولت مرکزی چین و مقامات استانی انجام شد، رشد سرسام‌آور مسکن در این کشور متوقف شد. افزایش سود سپرده بانکی و اعمال محدودیت خرید مسکن دوم برای هر خانواده از ابزارهای استفاده شده جهت کنترل بازار مسکن بود. بنابراین در سال 2017 خرید مسکن، نسبت به سال پیش از آن کاهش داشت. رشد بازار مسکن چین در سال 2016 حدود 22.5 درصد بود درحالی که در سال 2017، این رشد نسبت به سال قبل از آن تنها 7.7 درصد بود. از این رو برای سال 2018 رشد چندانی در بازار کالاهای بادوام چین انتظار نمی‌رود. کاهش رشد بازار مسکن در سال 2017 در نمودار 1 نشان داده شده است.

ورق‌ گالوانیزه محصول غالب فولادی استفاده شده در تولید کالاهای بادوام است؛ به‌طوری که تولیدکنندگان این کالاها، مصرف ورق گالوانیزه را 5 برابر ورق‌های نورد سرد برآورد کردند. بنابراین صنعت کالاهای بادوام بر تولید ورق گالوانیزه مؤثرتر خواهد بود. هرچند که تقاضای ورق گالوانیزه از سوی صنعت کالاهای بادوام رشد چندانی نخواهد داشت اما به‌دلیل آنکه مصرف ورق گالوانیزه در بخش خودرو و بخش تولید بسیار بیشتر از بخش کالاهای بادوام است، انتظار می‌رود تأثیر کاهش تولید کالاهای بادوام در چین بر مصرف ورق گالواینزه آن چندان قابل توجه نباشد.

عناوین برگزیده