به گزارش می متالز، با رونمایی این طرح، نسل جدید فناوری در فرآیندهای تولیدی این شرکت پیادهسازی خواهد شد و این مجتمع صنعتی با کمک فناوری به سمت کارخانۀ هوشمند حرکت میکند.
طرح تحول دیجیتال در فولاد مبارکه با هدف ارتقا بهره وری در تولید محصولات فولادی با استفاده از روشهای نو و به همت شرکت بین المللی مهندسی سامانهها واتوماسیون (ایرسا) و با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فناوری اطلاعات رونمایی شد.
مراحل اجرای این طرح تحول دیجیتال که تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت علاوه بر ارتقا بهره وری، شامل پاسخگوی نیازهای کیفی محصولات به مشتریان است.
با اجرای کامل این این طرح فرآیند تولید با خطای کمتر، هزینههای پایینتر و امکان تولید محصولات متنوع و جدید انجام خواهد شد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس سازمان فناوری اطلاعات در این آیین گفت: در صورتیکه نتوانیم بین حوزه های جدید فناوری اطلاعات با صنایع قدیمی و ریشه دار همانند فولاد مبارکه ارتباط برقرار کنیم در سال های آینده با رشد منفی صنایع و مجموعه ای از شرکت های ورشکسته مواجه خواهیم شد.
امیر ناظمی افزود: برقرار نشدن ارتباط حوزه های جدید فناوری اطلاعات با صنایع به بیکاری مجموعه ای از کارگران صنایع در دنیای آینده خواهد انجامید که نمی توانند با محصولات مشابه خارجی رقابت کنند.
وی ادامه داد: تحول دیجیتال صنایع راهی است که باید سریعتر آنرا شروع کنیم و همراه با پیش نگری و آینده نگری خود را برای آن آماده کنیم.
ناظمی خاطرنشان کرد: این طرح که امروز رونمایی شد از آن جهت اهمیت دارد که یک صنعت بزرگ و پیشرو در کشور وارد این عرصه شده و اراده و همیت خود را برای ورود به عرصه اقتصاد دیجیتال نشان می دهد.
وی اضافه کرد: مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اجرای این طرح همراه فولاد مبارکه خواهد بود و هر آنچه که در توان دارد را برای اجرای کامل این طرح انجام خواهد داد.
معاون وزیر ارتباطات وفن آوری اطلاعات بیان کرد: امروز و در وضعیت کنونی با زمانی که باید این طرح را شروع می کردیم فاصله سه یا چهار ساله داریم و زودتر از اینها در کشور شروع میشد اما اتفاقی که امروز افتاد از آن جهت که صنعت هم همانند هر موضوع دیگری از جنبه های اجتماعی برخوردار است و بازیگران و ذینفعان صنعت باید این تغییر در نگاهشان ایجاد شود که هوشمند شدن صنعت برای ما ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه باید از فناوری اطلاعات و آی تی در صنعت استفاده کنیم تصریح کرد: وضعیت امروز ما در دنیا بد نیست و آینده نشان می دهد که اگر نتوانیم اینگونه کارها را به خوبی انجام دهیم از دنیا عقب خواهیم ماند و در صورتی که عملکرد خوبی در این زمینه داشته باشیم بطور حتم در آینده نزدیک و در کوتاه مدت جزو پیشروان منطقه قرار خواهیم گرفت.
ناظمی گفت: فولاد مبارکه بطور معمول نقش پیشرو در صنایع را دارد و سرریز کارهای این شرکت در سایر صنایع و شرکت های فولادی کشور هم قابل مشاهده است.
وی اظهار داشت: اگر فولاد مبارکه بتواند این کار را به خوبی انجام دهد می توانیم انتظار داشته باشیم که سر ریز آن در سایر صنایع استان و دیگر صنایع فولادی کشور اتفاق خواهد افتاد.
فولاد مبارکه، بزرگترین مجتمع صنعتی کشور و بزرگترین تولیدکننده فولاد تخت در خاورمیانه است.
این مجتمع فولادی با سهم بیش از ۵۰ درصدی در تولید فولاد کشور دارای ارزش فعلی ۲۰۰ هزار میلیارد ریال است.
شرکت فولاد مبارکه با داشتن حدود ۱۲ میلیون تُن ظرفیت آهن اسفنجی بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان محسوب می شود.
مجتمع فولاد مبارکه واقع در ۷۵ کیلومتری جنوب غرب اصفهان دارای ۳۵ کیلومتر مربع وسعت و ۱۷ کیلومتر مربع سالن تولید است.