تاریخ: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۳۷
بازدید: ۱۸۳
کد خبر: ۱۲۲۳۴۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

دلایل حوادث شغلی معادن در سال ۹۷ چه بود؟

می متالز - تصادف با اجسام در حال حرکت,برخورد عمودی افقی با اجسام در حال سکون, تماس با اجسام برنده و نوک تیز بیشترین علت مستقیم حوادث شغلی در معدن در سال ۹۷ بوده است.
دلایل حوادث شغلی معادن در سال ۹۷ چه بود؟

به گزارش می متالز، مطابق آمارهای گزارش وضعیت بهداشت و ایمنی در معادن در حال بهره برداری کشور در سال97 از سوی وزارت کار،  بر اساس نتایج طرح مذکور طی سالهای 97 حدود 277 حادثه شغلی در این معادن رخ داده است که استان‌های مازندران, کرمان, سمنان و فارس بیشترین تعداد حادثه شغلی را به خود اختصاص داده اند.

همچنین برای استان‌های اردبیل, تهران, چهارمحال بختیاری, کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد حادثه گزارش نشده است. برحسب فعالیت اقتصادی معادن بیشتر این حادثه شغلی به ترتیب در استخراج سنگ تزیینی و استخراج زغال‌سنگ خشک اتفاق افتاده است.

در معادن در حال بهره‌برداری با فعالیت‌های اقتصادی نیکل ,آنتیموان و تیتانیوم بنتونیت, گل سرشوی, سولفات استرو نسیم وبر, سولفات سدیم, خاک سرخ و زرد فلورین, استخراج نمک,قیر طبیعی جامد, سیلیس, تالک, صدف دریایی و میکا منیزیت و گل سفید حادثه شغلی رخ نداده است.

علت مستقیم  آسیب شغلی

از تعداد 1546 مورد آسیب شغلی که در معادن  در حال بهره‌برداری اتفاق افتاده است, بیشترین علت مستقیم آنها به ترتیب  مربوط به تصادف با اجسام در حال حرکت 462 نفر, حادثه برخورد عمودی افقی با اجسام در حال سکون 408نفر, حادثه تماس با اجسام برنده تیز و نوک تیز دارای برجستگی یا ناهموار 324 نفر حادثه بوده است.

بررسی های استانی نشان می‌دهد تصادف با اجسام در حال حرکت در استان کرمان و 213 نفر حادثه یعنی46.3 درصد و برخورد عمودی و افقی با اجسام در حال سکون در استان گلستان استان کرمان با ترتیب با 145نفر حادثه و 102نفر حادثه,  35 درصد و 25 درصد بیشترین سهم را در بین استان‌های کشور داشتند.

از سوی دیگر بررسی علت مستقیم حادثه شغلی بر حسب فعالیتهای اقتصادی بیان می‌دارد برخورد عمودی یا افقی با اجسام در حال سکون یا تصادف با اجسام در حال حرکت در معادن با فعالیت اقتصادی استخراج زغال‌سنگ به ترتیب با 206 نفر حادثه و 156 نفر حادثه بیشترین فراوانی را داشته است.

میزان فوت در معادن

از تعداد 1538 نفر آسیب دیده شغلی معادن در حال بهره برداری کشور حدود 1461 نفر بهبودی کامل یافته و 36نفر فوت کرده اند که استان کرمان بیشترین آمار فوت را به خود اختصاص داده است.

 بر اساس نتایج طرح نرخ بروز حادثه شغلی منجر به فوت در معادن در حال بهره برداری کشور حدود3.6 در ده هزار نفر می باشد. همچنین معادن با فعالیت استخراج سنگ تزیینی با 11 مورد و نرخ بروز حادثه شغلی منجر به فوت 10.7 در ده هزار نفر و استخراج زغال سنگ خشک 8مورد و نرخ بروز حادثه شغلی 6.3 در ده هزار نفر بیشترین حادثه منجر به فوت را داشته اند.

عناوین برگزیده