به گزارش می متالز، حسین مدرس خیابانی با تاکید بر بازنگری این سامانه تصریح کرد: در این سامانه فهرست تولیدکنندگان باید مرتب بازنگری شود تا فقط تولیدکنندگان واقعی و اصلی کالاها امکان دریافت مواد اولیه مورد نیازشان را داشته باشند.
وی در پاسخ به سوالی در زمینه سامانه بهین یاب افزود: اینکه در برخی موارد یک واحد تولیدی در بهین یاب ثبتنام کرده و مواد اولیه را دریافت کرده اما فروخته، دلیلش آن است که این واحد تولیدی به علت اختلاف قیمتی که بین مواد اولیه در بازار آزاد است ترجیح داده به جای تولید، مواد اولیهاش را در بازار بفروشد.
سرپرست وزارت صمت گفت: سامانه بهین یاب اکنون در حال بازنگری است و معاونت امور صنایع، شاخصها و دستورالعملهایی را ابلاغ کرده است تا تولیدکنندگان قدیمی که ظرفیتی را ثبت کردهاند از طریق بورس کالا، مواد اولیه دریافت کنند.
مدرس خیابانی تصریح کرد: بر اساس این ابلاغیه، یکسری از واحدهایی که تعطیل شدهاند و صرفا مواد اولیه از بورس میگیرند حذف میشوند و بهین یاب فقط محلی برای حضور تولیدکنندگان اصلی میشود که تولیدکننده اصلی و واقعی کالا هستند.
وی در پاسخ به احتمال حضور دلالان در این سامانه گفت: تنها واحدهای تولیدی میتوانند در این سامانه ثبتنام کنند که پروانه بهرهبرداری داشته باشند.
سرپرست وزارت صمت توضیح داد: حال اگر تولیدکنندهای مواد اولیه خود را به یک واسطه میفروشد، این موضوع دیگری است اما خود سامانه بهین یاب فهرست واحدهای تولیدی مجاز به خرید مواد اولیه است. البته این فهرست باید مرتب بازنگری شود تا آن دسته از تولیدکنندگانی را که از رده تولید خارج میشوند به روز کند.
مدرس خیابانی گفت: اکنون دستورالعملی که معاونت امور صنایع نوشته است مراحل نهایی را میگذراند و اول شهریور ابلاغ میشود.
وی با اشاره به اینکه در جلسه کمیسیون صنایع و معادن عمده دغدغههای مجلس در زمینه حمایت از تولید، سرمایهگذاری، تجارت و توسعه صادرات بود، ابراز امیدواری کرد با همفکری و تعاملی که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داریم و همینطور شرایطی که تحریم برای کشور به وجود آورده است بتوانیم در زمینه اتکا به توان داخلی و بومیسازی گام برداریم تا وابستگیهای خارجی قطع شود.