تاریخ: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۴۸
بازدید: ۱۸۴
کد خبر: ۱۲۳۱۷۳
سرویس خبر : انرژی

اورهال ۲۸ روزه موفق پالایشگاه تهران همزمان با بحران کرونا

می متالز - مدیرعامل شرکت پالایشگاه نفت تهران از تعمیرات اساسی موفق این پالایشگاه طی ۲۸ روز همزمان با شیوع کرونا در کشور خبر داد.
اورهال ۲۸ روزه موفق پالایشگاه تهران همزمان با بحران کرونا

به گزارش می متالز، حامد آرمان‌فر در نشست خبری پیش از ظهر امروز ضمن بیان مطلب بالا افزود: در مراتب آغازین احداث هر واحد پالایشی چنین سازوکاری نیز بطور دقیق تعریف می شود تا بر اساس آن بتوان بیشترین راندمان را از واحد مذکور دریافت کرد.

وی افزود: این ویژگی برای پالایشگاه تهران به عنوان یکی از بزرگترین و درعین حال باسابقه ترین پالایشگاه های کشور نیز پیش بینی شده است.

آرمان فر اضافه کرد: امسال این پالایشگاه درحالی اورهال و تعمیرات اساسی خود را آغاز کرد که شیوع ویروس کرونا فعالیت در صنایع نفتی و بخصوص صنایع پالایشی را با چالش روبرو کرده بود.

به گفته این مسوول تعمیرات اساسی واحدهای آیزوماکس و هیدروژن بخش شمالی پالایشگاه از روز ۱۵ تیرماه آغاز شد و در شرایطی که تمام پروتکل های بهداشتی در این تعمیرات اجرا می‌شد این کار برای بازه زمانی ۲۸ روزه، با بهترین راندمان ممکن در وقت تعیین شده در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد:همه کارکنان دخیل از تمام تجهیزات بهداشتی مانند ماسک و دستکش و با ضدعفونی همه بخش های درگیر کار تعمیرات پالایشگاه تهران را شروع کردند.

آرمان‌فر اضافه کرد: ۸۴ ردیف کاری برای انجام در این تعمیرات اساسی پیش بینی و کار آغاز شد؛ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تخلیه و شارژ کاتالیست راکتورهای واحد آیزوماکس شماره ۲ و کوره ریفورمر واحد هیدروژن شماره ۲، تعویض قسمت آسیب‌دیده بدنه برج ۲V-409 و همچنین تعویض همه pig tailهای ورودی کوره ۲H-801 و ترمیم عایق‌های سقف این کوره که در مسیرهای حساس قرار دارند، از مهم‌ترین اقدام‌ها در تعمیرات اساسی مذکور است.

مدیر عامل شرکت پالایش نفت تهران تاکید کرد: ۵۰۰ نفر از متخصصان تعمیر در صنعت پالایش برای اورهال پالایشگاه تهران انتخاب شدند تا این تعمیرات به بهترین شکل ممکن به انجام برسد.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این حوزه این است که واحد آیزوماکس شماره ۲ با ظرفیت اسمی بالا، آیزوفید حاصل از برج تقطیر در خلأ را به محصولات با ارزش و کیفیت بالا تبدیل می‌کند سپس گاز هیدروژن با درجه خلوص بسیار زیاد در وضعیت درنظر گرفته شده مطلوب از نظر درجه حرارت و فشار خوراک دریافتی را در مجاورت کاتالیست نیکل مولیبدن به گازهای سبک، گاز مایع، نفتای سبک و سنگین، سوخت جت و نفت گاز مرغوب، تبدیل می‌کند.

آرمان فر تصریح کرد: در چنین وضعیتی است که در می یابیم درصد کاهش یافته مقدار نفت کوره بدست آمده که یکی از آلاینده ترین مواد هیدروکربوری پالایشگاهی است و جایگزینی محصولات پراستفاده تر و پاک تر به جای آن در این فرآیند تا چه حد اهمیت تعمیرات اساسی را مشخص می کند.

به گفته آرمان فر تعمیرات اساسی واحدهای پالایشی بر پایه استانداردهای رایج مربوط به هر بخش فرآیندی و با توجه به نوع فرآیند، گزارش‌های بازرسی فنی، مهندسی، بهره‌برداری و بازدیدهای میدانی هر ساله پیش از آغاز سال بعد و عموما در تابستان، برنامه ریزی و پس از تصویب مقامات مسوول به اجرا گذاشته می شود. در این بین یکی از مهم ترین موارد، زمان بندی معین شده است تا بر اساس آن یک واحد پالایشی درست سروقت کار تعمیرات اساسی خود را به پایان برساند.

وی اضافه کرد: پالایشگاه های ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برنامه هماهنگ تعمیرات اساسی همه شرکتهای پالایشی مشتمل بر واحدهای تقطیر در جو و خلاء، واحدهای کاتالیستی بستر ثابت، بستر متحرک اعم از بنزین سازی، هیدروکراکر و تولید هیدروژن، کت کراکر، تصفیه میان تقطیرها، تصفیه مواد سنگین، غلظت شکن، آمین، آر اف سی و دیگر بخش ها به همین منوال در دستور کار قرار می گیرند.

خروج واحدهای تولیدی از مدار در زمان تعمیرات

وی با اشاره به خروج واحد های تولیدی از مدار در زمان تعمیرات، گفت: این روند پالایشگران را وا می دارد تا در برنامه ای زمان بندی شده و دقیق و مثلا با وجود مصرف بالای بنزین در کشور، واحد بنزین سازی پالایشگاه ها(CR)ویا CRU، تصفیه مواد سنگین و واحدهای تقطیر وبخش ها و ملحقات انواع فرآیند های پالایشی را برای مقاطعی از مدار خارج کنند تا پس از تعمیرات اساسی مجددا به کار بگیرند.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران افزود: برنامه ریزان صنعت پالایش ایران به همین ترتیب تعمیرات اساسی دیگر واحدهای فرآیندی پالایشگاه‌ها را نیز مطابق با برنامه هماهنگ تعمیرات در موعد معین به انجام می رسانند.

به گفته آرمان فر واحدهای پالایشی درست مانند هرکارخانه ای در فرآیند کار پس از مدتی نیاز به تعمیر و بازسازی دارند که بتوانند تولید فرآورده های نفتی را همواره تداوم بدهند؛ در پالایشکاه ها مواردی مانند جرم گرفتگی، خرده گی ها و تغییرات کاملا آشکار در ساختمان تجهیزات که عموما ناشی از جریان مواد سولفوری است پیش آمدهایی رایج است. مجاورت مواد نفتی با تجهیزات وماشین آلات و قطعات پالایشگاه ها همواره می تواند این بخش ها را دچار آسیب کند و بی شک تعویض و یا بازسازی این قسمت ها ایمنی کار را در فرآیند تولید تضمین حواهد کرد. در کنار این مشکلات تاثیر منفی مواد پلیمری و ترکیبات کک نیز مسیرهای کار را مسدود می کند که می تواند در یک واحد پالایشی خسارات جبران ناپذیری به بار بیاورد.

وی با بیان اینکه مراحل حساس تعمیراساسی و یا اورهال و همچنین به روز رسانی پالایشگاه ها در ایران بطور معمول هر سه تا جهار سال یک بار انجام می‌شود؛ گفت: در این عملیات ۲۵ تا ۳۵ روزه تمامی دستگاه ها و تجهیزات پالایشگاه بسته شده و عملیات پالایش در طول این مدت متوقف می شود. پس از بستن تمام تجهیزات،عمده قطعات و تجهیزات باز شده و پس از رسوب زدایی و شست و شوی کامل، شناسایی و رفع عیوب احتمالی و در صورت نیاز جایگزینی قطعات جدید و بازسازی کامل تجهیزات، دستگاه ها مجددا بسته شده و راه اندازی می شوند.

آرمان فر افزود: جرم گرفتگی در واحدهای کاتالایستی پالایشگاه ها یکی از رایج ترین اتفاقاتی است که در فرآیند های پالایشی اتفاق می افتد؛ باگذشت زمان و در مراحل کاری یک پالایشگاه، موادی از ترکیبات گوگرد روی تجهیزات جمع می شود. همچنین نیتروژن و فلزات دیگر نیز با رسوب روی کاتالیست ها، سبب افت کارایی کاتالیست و کاهش طول عمر تجهیزات شده که این موضوع موجب می شود این واحد با دقت و وسواس بیشتری در طول عملیات اورهال بررسی و احیا شود.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف مقدماتی که تعمیرکاران پالایشگاه ها در دوره های تعمیرات اساسی انجام می دهند بازرسی فنی از نقاط اتصال لوله ها و تجهیزات، بخصوص در جاهایی که جریان مواد عوض می شود است، گفت: پالایشگاه های ایرانی همواره از این نظر به شکل بسیار جدی و مداوم مورد بازرسی قرار می گیرند تا در صورت نیاز قطعات مذکور از محل خود باز شده و با قطعات جدید تعویض شوند که فرآیند پالایش و تولید انواع فرآورده همچنان تداوم یابد.

آرمان فر افزود: خوردگی های احتمالی بطور معمول چندان جلوی چشم نیستند و بر همین قاعده می توانند بسیار خطر آفرین باشند و بر این قاعده اپراتورها در نهایت دقت، مرحله به مرحله کار تعویض و یا بازسازی قطعات و تجهیزات را جلو می برند؛ این اتفاق نه تنها در پالایشگاه تهران و دیگر پالایشگاه های بزرگ کشور با حساسیتی خاص دنبال می شود بلکه به عنوان یکی از اصلی ترین سرفصل های مبحث ایمنی در تولید، توسط پالایشگران در دستور کار قرار می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه دیگر واحدهای حیاتی پالایشگاه ها نیز در ایران همزمان با تعمیرات اساسی مورد بازبینی دقیق قرار می گیرند، افزود: تلخی حوادثی که در پالایشگاه های خارجی بوقوع پیوسته، برای فعالان صنایع پالایشی ایران تجربه هایی بسیار گرانبها هستند و به همین دلیل هم هست که تاکنون درهیچکدام از پالایشگاه های کشور حادثه ای که ناشی از عدم تعمیرات اساسی ویا کم توجهی نسبت به آن باشد به وقوع نپیوسته است.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران تاکید کرد: به کارگیری آخرین متد ها و سیستم های مدرن در تعمیرات تجهیزات پالایشگاهی موجب شده است پالایشگاه های ایران به عنوان برندی ایمن و مطمئن در جهان شهرت پیدا کنند به گونه ای که متخصصان ایرانی می توانند این توان فنی را به کشورهای نیازمند چنین خدماتی صادر کنند.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده