به گزارش می متالز، حسن قالیباف اصل درباره وضع بازار سرمایه اظهار کرد: بورس رشد خوبی را تجربه کرده و عدهای در این باره میگویند عامل اصلی آن افزایش سطح قیمتها در بازار است. زمانی که اصل ۴۴ مطرح شد، عدهای میگفتند قرار است شرکتهای بخش دولتی برای خرید و فروش وارد بورس شوند که این موضوع نه تنها سبب اُفت بازار نشد بلکه بازار در چند ماهه اخیر رشد چشمگیری را نیز تجربه کرده است.
وی افزود: سالهای گذشته اگر در طول یک سال ۵۰ یا ۶۰ هزار کد معاملاتی صادر میکردیم خوشحال میشدیم اما سال جاری روزانه ۱۰۰ هزار کد بورسی صادر میشود. حدود۵۰ تا ۶۰ درصد سهامداران تازه وارد بوده و به طور میانگین هر نفر بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان در صندوق ها سرمایه گذاری کرده است. سال قبل مجموع پول ورودی به بازار ۳۵ هزار میلیارد تومان بود اما با وجود گذشت پنج ماه از شروع سال ، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وارد بازار شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: اگر این حجم از پول وارد بازارهای رقیب میشد قطع به یقین سبب افزایش تورم و قیمت ها می شد اما نه تنها این اتفاق در بازار سرمایه رخ نداده بلکه سبب حرکت نقدینگی به سمت تولید هم شده است. سعی بر این است طی سال جاری عرضه های اولیه و سهام شناور را در افزایش دهیم تا شرکتهای زیادی وارد بازار شوند. در این میان سهام شناور از ۲۰ به ۲۷ درصد افزایش یافته است .
قالیباف اصل گفت: بازار سرمایه برای نخستین بار بار به شرکتها اجازه داد تا بتوانند با سهام ممتاز وارد بورس شوند که در این خصوص میتوانیم به شرکت آریا ساسول اشاره کنیم. اقدامی که سازمان در نظر گرفته این است که پذیرش شرکتهای سرمایه گذاری نسبت به قبل آسانتر شود. زیرا در گذشته شکایت شرکتها در این باره بود که چند ماه طول میکشد در بورس پذیرش شوند اما اکنون پذیرش شرکتها یک ماهه انجام می شود.
وی افزود: هم اکنون ۵۰ شرکت در بورس تهران و حدود ۱۰۰ شرکت در فرابورس آماده عرضه هستند. هر هفته شاهد دو عرضه اولیه هستیم که یکی از آنها در بورس و دومی در فرابورس است. آزادسازی سهام عدالت که از خرداد ماه انجام شد برخلاف نظر کارشناسی بعضی از دوستان نه تنها سبب اُفت بازار نشد بلکه به ارتقای سرمایه گذاری نیز کمک کرده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: مشکل اقتصاد این است که بنگاههای بزرگ برای سرمایه گذاری نداریم در حالی که اگر بخواهیم مانند کشورهای ابر قدرت در بورس حرفی داشته باشیم باید بنگاههای بزرگ را هرچه سریعتر راه بیاندازیم.
قالیباف اصل گفت: پارسال مجموع تامین مالی شرکتهای سرمایه گذار ۲۶۰ هزار میلیارد تومان بود در حالی که با گذشت چند ماه از سال این رقم به ۲۶۰ هزار میلیارد رسیده است. بحث عرضه سلفهای نفتی به سازمان مربوط نمیشود بلکه دولت باید در این قضیه نفوذ کند.