تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۴۸
بازدید: ۷۴۳
کد خبر: ۱۲۴۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
تولید جهانی کرومیت (نگاهی به تولیدکنندگان کرومیت جهان)

ترکیه؛ چهارمین تولیدکننده کرومیت در دنیا

می متالز - کرومیت به‌عنوان ماده اولیه تولید یکی از مهم‌ترین فروآلیاژها (فروکروم) شناخته می‌شود. کشورهای تولیدکننده این ماده معدنی، به ترتیب آفریقای جنوبی، قزاقستان، ترکیه و هند هستند.
ترکیه؛ چهارمین تولیدکننده کرومیت در دنیا

به گزارش می متالز، فرو کروم، در آلیاژسازی فولادها و به خصوص در تولید فولادهای زنگ‌نزن کاربرد فراوانی دارد. سنگ معدنی کروم اغلب با اکسید آهن همراه بوده و با نام‌های کرومیت یا سنگ معدنی کروم شناخته می‌شود. این سنگ پس از استخراج و خردایش و جداسازی، وارد کوره قوس الکتریکی شده و پس از تشکیل سرباره، به صورت فروکروم با ترکیب مورد نظر از کوره خارج می‌شود. فروکروم بسته به میزان کربن محتوی، به 2 صورت پرکربن و کم‌کربن تولید می‌شود و در مراحل تولید فولاد آلیاژی، به مذاب اضافه می‌شود.

برای کاربردهایی نظیر مقاومت به خوردگی و افزایش استحکام، فروکروم به آلیاژهای مختلف فلزات اضافه می‌شود. بخش عمده فروکروم برای تولید فولادهای آلیاژی استفاده می‌شود. کرومی که در داخل قطعه فولادی قرار دارد، تحت شرایط خاصی از عملیات حرارتی، پس از واکنش دادن با کربن موجود در فولاد، تشکیل کاربید کروم می‌دهد که به استحکام فولاد می‌افزاید. همچنین ذرات کروم‌ در سطح قطعه با تشکیل یک لایه اکسیدی محافظ (مشابه آلومینیوم)، مقاومت به خوردگی قطعه را بالا می‌برد.

کرومیت به‌عنوان ماده اولیه تولید یکی از مهم‌ترین فروآلیاژها (فروکروم) شناخته می‌شود. کشورهای تولیدکننده این ماده معدنی، به ترتیب آفریقای جنوبی، قزاقستان، ترکیه و هند هستند. نمودار 1، توزیع کرومیت جهان را در کشورهای مختلف نشان می‌دهد.

نکته‌ای که در نمودار پیدا است، توزیع انحصاری تولید این فلز است، چرا که حدود 90 درصد از حجم تولید جهان، تنها توسط 4 کشور انجام می‌شود. مطابق نمودار، 48 درصد سنگ کروم جهان، توسط آفریقای جنوبی تأمین می‌شود. این کشور با در اختیار داشتن حدود 39 درصد از ذخایر سنگ کروم دنیا، از این نظر در رتبه دوم قرار دارد.

 نخستین رتبه را در بین کشورهای دنیا از لحاظ ذخایر کرومیت، قزاقستان با حدود 45 درصد ذخایر در اختیار دارد. میزان تولید این کشور در سال 2017، حدود 15 میلیون تن بود که در رتبه‌بندی جهانی، با بیش از 30 درصد اختلاف، این کشور را پس از کشور آفریقای جنوبی، در رتبه دوم قرار می‌دهد.

بعد از قزاقستان، هند قرار دارد که حدود 11 درصد از ذخایر کرومیت دنیا را در خود جای داده است. این کشور در سال میلادی گذشته، حدود 3 میلیون تن تولید داشت که نسبت به سال 2016 تغییری نداشت.

ترکیه نیز به‌عنوان چهارمین کشور تولیدکننده سنگ معدنی کروم در دنیا بیش از 5 درصد سنگ کروم دنیا را در اختیار دارد. ذخیره سنگ کروم ترکیه، پس از قزاقستان، آفریقای جنوبی و هند، در رتبه چهارم قرار می‌گیرد. میزان تولید این کشور با ذخیره‌ای نصف هند، در حدود کشور هند است و سهم 9 درصدی از تولید جهانی دارد. تولید این کشور در سال 2017، حدود 2 میلیون و 800 هزار تن سنگ معدنی بوده است.

عناوین برگزیده