تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۳۵
بازدید: ۱۶۸
کد خبر: ۱۲۵۶۰
سرویس خبر : انرژی
یک بانک هلندی هشدار داد؛

خطر سقوط نفت به پایین ۶۰ دلار

می متالز - بانک هلندی "ING Groep" پیش‌بینی کرد نفت با افزایش صادرات آمریکا به آسیا که توافق میان اوپک و متحدانش را تضعیف کرده است، در خطر سقوط به پایین مرز ۶۰ دلار در هر بشکه قرار دارد.
خطر سقوط نفت به پایین ۶۰ دلار

به گزارش می متالز، وارن پاترسون، استراتژیست کالا در این بانک هلندی گفت: اگرچه این گروه به توافق کاهش تولید خود پایبند بوده و مازاد عرضه را در سال ۲۰۱۷ کاهش داد اما صادرات آمریکا که سهم بیشتری در بازار آسیایی ارزشمند پیدا می‌کند، ممکن است باعث شود برخی از کشورها میزان عرضه خود را افزایش دهند. در نتیجه قیمت نفت که از ژوئن بیش از ۴۰ درصد صعود کرده است، ممکن است دوباره کاهش پیدا کند.

پاترسون در مصاحبه با بلومبرگ در سنگاپور با اشاره به توافق کاهش تولید میان کشورهای اوپک و غیراوپک گفت: هر چه این توافق به مدت طولانی‌تری ادامه پیدا کند، از هم فروخواهد پاشید زیرا این تولیدکنندگان سهم بازارشان را به آمریکا از دست می‌دهند.

نفت برنت که قیمت پایه بیش از نیمی از نفت جهان است، حدود ۶۵ دلار در هر بشکه در مقایسه با حدود ۴۵ دلار در ژوئن معامله می‌شود. بانک ING پیش‌بینی می‌کند قیمت برنت در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ به ۵۷ دلار برسد. قیمت‌های نفت در اواسط سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۱۵ دلار بود اما اشباع عرضه جهانی باعث ریزش شدید قیمت‌ها شد. بهای وست تگزاس اینترمدیت که قیمت پایه نفت آمریکا است، در حال حاضر حدود ۶۲ دلار معامله می‌شود.

بهبود قیمت نفت از سال گذشته شرکت‌های حفاری آمریکایی را تشویق کرده با وجود تلاش‌ها برای محدود کردن هزینه، تولیدشان را افزایش دهند. به گفته پترسون، نفت در کوتاه مدت باید پایین ۶۰ دلار در هر بشکه معامله شود تا انگیزه تولیدکنندگان آمریکایی را کاهش دهد.

با ادامه رشد تولید آمریکا، صادرات بیشتری به آسیا انجام خواهد گرفت که بازار سنتی تولیدکنندگان خاورمیانه‌ای بوده است.

دورنمای ING برخلاف دیدگاه خوش‌بینانه رویال بانک کانادا، گروه گلدمن ساکس، بی ام آی ریسرچ و سوسیته جنرال است که انتظار دارند قیمت‌ها با تقاضای قوی که عرضه بالاتر آمریکا را جذب خواهد کرد، بالا بماند.

اگرچه آمریکا اکنون بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز نفت تولید می‌کند و رکورد تولید سال ۱۹۷۰ را شکسته است، این رونق با افزایش صادرات همراه شده و کمک کرده ذخایر نفت این کشور کاهش پیدا کند. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات آمریکا طی شش ماه گذشته به طور میانگین حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز بوده که تقریبا دو برابر سطح تولید دوره شش ماهه قبلی است. آسیا بزرگترین خریدار نفت آمریکا است.

شرکت مشاوره "وود مک کنزی" اخیرا هشدار داد اوپک باید مراقب باشد زیرا تولیدکنندگان شیل آمریکا سهم بزرگتری از بازار آسیا را خواهند ربود. صادرات نفت از آمریکا تا اواسط سال ۲۰۲۰ به حدود چهار میلیون بشکه در روز صعود خواهد کرد و با صادرات عراق و کانادا رقابت می‌کند.

به گفته پاترسون، آسیا بازاری است که تولیدکنندگان نفت خاورمیانه نمی‌خواهند از دست دهند و تصور ما بر این است که سطح پایبندی آنها به محدودیت عرضه کمتر خواهد شد. توافق کاهش تولید رسما پابرجا خواهد ماند اما در سال ۲۰۱۹ احتمال ادامه این توافق بعید است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت