تاریخ: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۴۳
بازدید: ۱۷۳
کد خبر: ۱۲۶۲۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تاکید کرد:

ETF پالایشگاهی بلوکی "نه"، عرضه خرد برای شناوری سهام

می متالز - این طور نبوده که رشد بازار فقط ناشی از خبر عرضه ETF ها باشد و با لغو احتمالی عرضه یکی از ETF ها، روند بازار نزولی گردد. اما مسلما رشد بازار سرمایه باید با شرایط اقتصادی کشور همخوانی داشته باشد.
ETF پالایشگاهی بلوکی "نه"، عرضه خرد برای شناوری سهام

به گزارش می متالز، دولت پس از عرضه صندوق دارا یکم متشکل از سهام بانک‌ها، وعده صندوق دومی از شرکت‌های پالایشی را داد و اعلام کرده بود که پذیره‌نویسی شهریورماه آغاز می‌شود.
اما دیروز سازمان خصوصی‌سازی و بعد هم وزیر اقتصاد ناگهان اعلام کردند خبری از دارا دوم نیست و عرضه بصورت بلوکی انجام می شود، چون وزارت نفت مخالف است و زیرساخت فراهم نیست. شرکت ملی پالایش حرف وزیر اقتصاد را رد کرده و گفته: عرضه نشدن «دارا دوم» تصمیم خود وزیر اقتصاد بود. اگر تصمیم به تشکیل صندوق ETF داشته باشند، ما و وزارت نفت آماده‌ایم تمامی اختیارات خود را به وزارت اقتصاد تفویض کنیم. اخبار ضد و نقیض در مورد دارا دوم ادامه دارد و دولت مردان هم عجیب، سکوت کرده اند!
هر چه هست، این موضوع تابلوی بورس را خونین کرده و شاخص کل بورس امروز افت بیش از ۵۴ هزار واحدی داشته است.

عباس آرگون نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در این خصوص بیان کرد: هنوز مشخص نیست عرضه سهام پالایشگاه‌ها به چه صورت انجام خواهد شد اما؛ اگر قرار است عرضه سهام در قالب ETF ها انجام نشود، شاید بهتر باشد عرضه سهام بصورت خرد در بازار انجام شود تا هم شناوری سهام افزایش یابد و افزایش قیمت غیر منطقی ناشی از کمبود عرضه در برخی سهم ها، به نوعی تعدیل شود‌.

وی ادامه داد: باید نحوه مدیریت پالایشگاه ها هم تعیین تکلیف شود. قطعا در صورت واگذاری بلوکی سهام پالایشی ها، مداخله مستقیم دولت در پالایشگاه ها کاهش خواهد یافت؛ در حالی که در عرضه پالایشی ها به روش ETF، کماکان مدیریت شرکت ها با دولت خواهد بود و باید دید سیاست دولت در این زمینه به چه صورت خواهد بود.

وی افزود: اگرچه عرضه سهام دولت در قالب صندوق های قابل معامله، روی روند بازار سرمایه تاثیرگذار بوده؛ ولی روند کلی بازار فقط تحت تاثیر این موضوع نیست و متغیرهای دیگری از جمله ورود نقدینگی، میزان شناوری سهم ها، بازدهی بازار و... موجب رشد بازار شده و این طور نبوده که رشد بازار فقط ناشی از خبر عرضه ETF ها باشد و با لغو احتمالی عرضه یکی از ETF ها، روند بازار نزولی گردد. اما مسلما رشد بازار سرمایه باید با شرایط اقتصادی کشور همخوانی داشته باشد. رشد مستمر و هماهنگ با شرایط اقتصادی کشور، قطعا پایدارتر و مطلوب تر از رشد شتابانی است که می تواند رکود سنگینی هم به دنبال داشته باشد. در مجموع، وضعیت بازار سرمایه در ماه های آینده به عوامل مختلفی مثل نرخ ارز و قیمت نفت و کامودیتی ها و... دارد. معتقدم در سال ۹۹، برآیند کلی بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها، مثبت خواهد بود.

آرگون با انتقاد از تصمیمات خلق الساعه و خبرهای ناگهانی، گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور ما وجود دارد، عدم پیش بینی پذیری در عرصه اقتصادی کشور است. هرگز مشخص نیست فردا چه اتفاقی رخ خواهد داد تا بتوان برای آینده، برنامه ریزی کرد. وظیفه دولت ایجاد ثبات در متغیرهای اقتصاد کلان کشور است که قابلیت پیش بینی پذیری برای فعالان اقتصادی و افراد جامعه فراهم باشد.

وی افزود: برای ایجاد ثبات در متغیرهای اقتصادی، تصمیمات خلق الساعه باید به حداقل برسد. ابلاغ مکرر مقررات و بخشنامه های غیر کارشناسانه که با واقعیت ها سازگاری ندارد و وضعیت مبهم صادرات و سیاست های ارزی و تورم و...، نتیجه ای جز بی ثباتی به دنبال ندارد. ضمن اینکه انتظار می رود بر نحوه انتشار اخبار در رسانه ها هم دقت بیشتری شود. اخبار ضد و نقیض و تایید و تکذیب هایی که در رسانه های مختلف منتشر می شود، باید ساماندهی گردد تا هر خبری، آرامش را از مردم نگیرد.

عناوین برگزیده