تاریخ: ۱۴ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۸:۲۰
بازدید: ۲۵۹
کد خبر: ۱۲۷۹۰۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

خروج بورس املاک از کما با عرضه املاک مازاد بانکی

می متالز - یک کارشناس اقتصادی معتقد است که فراهم شدن عرضه نخستین املاک مازاد بانکی در بورس کالا فرصتی ایده آل برای اقتصاد و خارج شدن این طرح از کما خواهد بود.
خروج بورس املاک از کما با عرضه املاک مازاد بانکی

به گزارش می متالز، کامران ندری درباره فروش اموال مازاد و خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری از طریق بورس کالا گفت: واگذاری املاک و مستغلات مازاد بانک‌ها که طی چند سال گذشته مورد تاکید مسوولان بوده و به یک چالش مبدل شده است، در این زمینه فراهم شدن عرضه این املاک در بورس کالا یک فرصت مناسب برای آزاد شدن حجم زیادی از نقدینگی محبوس شده در دارایی‌های غیر مولد بانک‌ها می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دولت و بانک‌ها با اموال و دارایی‌های مازاد زیادی روبرو هستند، افزود: این دارایی‌ها باید به فروش برسد، زیرا که هم‌اکنون هیچ استفاده‌ای از آنها نمی‌شود و این رابطه عرضه این اموال و املاک در بورس کالا می‌تواند یک گزینه مناسب و راهگشا باشد.

مولدسازی دارایی‌ها از طریق بورس کالا

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه به تازگی نخست ملک دولتی در بورس کالا معامله شده است، گفت: از مدت‌ها پیش بحث فروش این املاک مازاد دولتی مطرح بود و با توجه به اینکه دولت در سال جاری به دلیل تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی با کسری شدید بودجه روبرو شده، به مزایده گذاشتن آن‌ها برای دولت از اهمیت بسزایی برخوردار است.

ندری تصریح کرد: بورس کالا می‌تواند به دلیل بهره‌مندی از زیرساخت و بستر معاملاتی مناسب، پذیرای بخش بزرگی از اموال و املاک مازاد دولتی و بانک‌ها باشد تا معاملات در یک فضای شفاف و نظام‌مند انجام شود، بنابراین این انتظار وجود دارد که دولت از طریق مولدسازی اموال و دارایی‌های خود در بورس کالا بحث تامین کسری بودجه خود را نیز دنبال کند.

به گفته وی، یکی از مشکلات بانک‌ها در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاری‌های بانک‌ها در املاک و مستغلاتی بوده که به دلیل ارزش بالا، نقدشوندگی پایینی دارند. بخشی از املاک مازاد بانک‌ها، پروژه‌های اداری و تجاری با ارزشی هستند که مشتری زیادی ندارند، در چنین شرایطی، بهترین راهکار استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه و دانش کارشناسان حوزه مدیریت مالی است.

تسریع واگذاری با بهره‌مندی از ابزارهای مالی

این کارشناس اقتصادی در خصوص بهره‌گیری از ابزارهای نوین مالی مانند انتشار اوراق سلف مسکن در این حوزه گفت: چنانچه بتوان املاک بزرگ و مازاد بانک‌ها و دولت را به واحدهای کوچک‌تر تقسیم کرد که سرمایه‌گذاران به راحتی امکان معامله آن را داشته باشند، می‌توان به تسریع واگذاری املاک مازاد از طریق بازار سرمایه کمک کرد.

ندری اضافه کرد: بورس کالا به دلیل آنکه همچون یک اتاق شیشه‌ای است، بهترین مکان برای عرضه املاک مازاد به شمار می‌رود چراکه دیگر امکان رخ دادن هیچ‌گونه فساد و رانتی وجود ندارد و از طرفی این املاک مازاد به دلیل قرار گرفتن در بازاری رقابتی و سالم، می‌توانند به بهترین قیمت نیز به فروش روند.

وی ادامه داد: علاوه بر عرضه املاک دولتی و بانک‌ها، پروژه‌های انبوه‌سازی مسکن نیز می‌توانند با حضور در بورس کالا اقدام به تامین مالی خود کنند که با توجه به ظرفیت بالای بورس کالا به نظر می‌رسد این ‌رویداد نیز به زودی در این بورس عملیاتی شود.

عناوین برگزیده