تاریخ: ۰۸ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۹:۲۸
بازدید: ۱۶۲
کد خبر: ۱۲۸۲۴۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افزایش بهره‌وری از معادن با تهویه مناسب هوا

می متالز - در میان افزایش هزینه‌های عملیاتی و کمبود کارگران ماهر، شرکت‌های معدن به طور مداوم به دنبال راه هایی برای افزایش بهره‌وری، صرفه جویی در هزینه‌ها و کاهش خطرات ایمنی هستند.
افزایش بهره‌وری از معادن با تهویه مناسب هوا

به گزارش می متالز، یک سیستم تهویه با راندمان بالا و کارآمد می‌تواند به شرکت‌های معدن کمک کند تا با وجود برخیچالش ها، معدن همچنان صنعت رقابتی و سودآور باقی بماند.

تهویه هوای معدن یکی از اصول اولیه سلامت و ایمنی در معادن است اما با پیشرفت تکنولوژی تهویه هوای معدن هم دست خوش دگرگونی های اساسی شده است.

سیستم های تهویه در معدن  همواره در مصرف انرژی هزینه بر بوده است و اثرات بر محیطی و ایمنی کارگران می‌گذراد.

 

چالش‌ها و موانع ایمنی برای معادن زیرزمینی

یکی از مهم‌ترین چالش‌های عملیات استخراج معادن زیرزمینی، تضمین امنیت کارگران با جریان هوای مناسب و در عین حال نگهداری هزینه‌های عملیاتی و افزایش راندمان کلی است. بسیاری از استانداردها و مقررات ایمنی منطقه‌ای وجود دارد که هر برنامه از نظر میزان جریان هوا، تغییرات دما و رطوبت و میزان ذرات هوا متفاوت است. با بهینه‌سازی مصرف انرژی و اطمینان از ایمنی، سلامتی و بهره‌وری کارکنان، شرکت‌ها با افزایش هزینه پس انداز هزینه مواجه هستند.

شرکت AirEng، یک شرکت تابعه و مشترک کاملاً متعلق به New York Blower، برای چندین دهه به شرکت‌ها کمک کرده تا هزینه‌های عملیاتی را کاهش دهند و ایمنی کارگران را از طریق بهبود در تهویه معدن با راندمان بالا کاهش دهند. تجربه و تخصص این دو شرکت منجر به اتمام چندین پروژه بزرگ معدنی از جمله قرارداد اخیر معدن زیرزمینی گالیا استرالیا شده است.

 

گالیا قدیمی‌ترین و عمیق‌ترین معدن طلای استرالیا

AirEng برای تهیه سیستم تهویه با کارایی بالا ساخته شده است که باعث کاهش هزینه‌های عملیاتی و بهبود ایمنی کارگران می‌شود. یکی از بزرگترین چالش‌ها محافظت از کارگران، هدایت هوای خنک از سطح زمین به کارگران زیر زمینی بود.

درجه حرارت در پایین این معادن به حدود ۸۷ درجه فارنهایت (۳۰ درجه سانتیگراد) می‌رسد که بدون داشتن جریان هوا کافی کارگران را در معرض گرمایی زدگی، محرومیت اکسیژن و قرار گرفتن در معرض گازهای سمی قرار می‌دهد.

از AirEng برای ارزیابی کارایی و تعیین اینکه چه تغییراتی به تولید یک سیستم کارآمدتر کمک خواهد کرد، مشاوره شد. این پروژه شامل پنکه‌های اولیه، واحد برق و سیستم ساخت‌وساز‌های عمرانی بود. پس از نصب موفق، نتایج به‌دست آمده باعث بهبود ایمنی و آسایش معدنچیان و همچنین فراهم آوردن بازده ایستایی بیش از ۸۵٪ شد که به شرکت‌های معدنی کمک کرد تا در دراز مدت هزینه‌های انرژی را کاهش دهند و باعث صرفه جویی شود.

 

عوامل ایمنی مشترک

چهار مورد از مهم‌ترین خطرات ایمنی شامل کمبود اکسیژن، قرار گرفتن در معرض گازهای قابل اشتعال و سمی، استنشاق ذرات موجود در هوا و درجه حرارت و رطوبت ناامن است. طراحان سیستم باید این خطرات رایج را درک کنند و بدانند که چگونه باید با این چالش‌ها دنیای واقعی را جذاب تر کنند.

 

انواع فن برای برنامه‌های معدن

استخراج درست از معادن نیاز به استفاده از چندین فن در سیستم دارند. فن‌های اولیه در قسمت ورودی نصب می‌شوند تا هوا را از طریق ورودی تونل هدایت کنند و در قسمت برگشت نیز برای خارج کردن هوا از سیستم استفاده کنند. در قسمت ثانویه که از آن به عنوان فن‌های کمکی یا تقویت‌کننده نیز یاد می‌شود، فن‌های قابل حمل کوچکتر و دارای سیستمی برای جریان هوای تکمیلی هستند. فن‌های اصلی و ثانویه هر دو می‌توانند محوری، گریز از مرکز یا فن جریان مختلط باشند. به طور معمول از هر دو نوع فن برای کمک به تسهیل جریان هوا در معادن زیرزمینی استفاده می‌شود.

کمپرسورهای هوا هیدرولیک (HACs) ایده ای تقریبا قدیمی از نظر فناوری است که بیش از صد سال است در معادن مورد استفاده قرار می گیرند.

سیستم های هوای فشرده شده به عنوان ابزاری برای تولید برق در معادن مورد استفاده قرار می گرفت که نمی توان آنها را به آسانی به شبکه برق وصل کرد، مانند سیستم HAC Ragged Chutes که از معادن نقره در روستایی در انتاریو، کانادا، بیش از یک قرن پیش مورد بهره برداری قرار گرفت،این سیستم به مدت ۷۰ سال عملیاتی ماند و فعال بود و فقط در آن زمان دو بار به علت عملیات تعمیر متوقف شد.

افزایش بهره‌وری از معادن با تهویه مناسب هوا

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت