تاریخ: ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۲۵
بازدید: ۱۷۱
کد خبر: ۱۳۰۰۰۴
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
رحیمی مطرح کرد:

فقدان سامانه توزیع سیستمی عامل نابسامانی بازار لاستیک

می متالز - عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس می‌گوید هرچند رشد نرخ ارز بر گرانی قیمت لاستیک اثرگذار است اما دلیل اصلی نابسامانی این بازار حضور کم رنگ نهاد‌های نظارتی و نبود سامانه توزیع سیستمی است.
فقدان سامانه توزیع سیستمی عامل نابسامانی بازار لاستیک

به گزارش می متالز، بهزاد رحیمی عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از نابسامانی بازار تایر، گفت: هرچند بخشی از افزایش قیمت لاستیک و نابسامانی در این بازار ناشی از رشد نرخ ارز و هزینه‌های تولید است اما حضور دلالان و محتکران در حوزه تایر به ویژه لاستیک خودرو سواری را نیز نمی‌توان در بی ثباتی قیمت‌ها در این حوزه نادیده گرفت.

 

شفافیت در زنجیره تامین و توزیع لاستیک یکی از راهکارهای ساماندهی بازار

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی بخشی از افزایش قیمت لاستیک را ناشی از حضور کم رنگ نهاد‌های نظارتی در بازار دانست و افزود: سودجویان از این فرصت سوءاستفاده کرده و در سایه ضعف نظارتی و نبود سامانه توزیع سیستمی تمام تلاش خود را برای بی ثباتی بازار به کار می‌برند.

وی شفافیت در زنجیره تامین و توزیع لاستیک را یکی از راهکارهای ساماندهی بازار برشمرد و اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید سازوکاری ویژه پیش‌بینی کند تا تولیدکنندگان و واردکنندگان تایر با ثبت اسناد تولید و فروش خود، زمینه رصد بازار و برخورد با تخلف و احتکار را به صورت برخط فراهم کنند.

 

کمبود و گرانی لاستیک سبک منطق نیست

وی سهم تولید داخلی در تامین تایر خودرو سواری مورد نیاز کشور را مناسب توصیف کرد و ادامه داد: از آنجا که براساس گزارش‌های ارائه شده، لاستیک سبک به اندازه کافی در کشور تولید می‌شود، کمبود و گرانی این کالا منطقی نیست؛ بنابراین نبود سامانه سیستمی برای نظارت بر بازار، علت اصلی این مشکلات است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: گرانی قیمت لاستیک موجب افزایش هزینه حمل و نقل شده و این امر به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت مردم اثرگذار است که مسوولان ذی‌ربط باید تدابیر لازم برای جلوگیری از این گرانی را اخذ کنند.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد