تاریخ: ۲۰ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۰۲
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۱۳۱۰۱۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

امکان سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی فراهم شده است

می متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: باتوجه به شرایط مهیا شده پس از افتتاح آلومینیوم جنوب و تولید شمش و آلومینیوم مذاب، امکان سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی فراهم شده است.
امکان سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی فراهم شده است

به گزارش می متالز، روز چهارشنبه ۱۹ شهریور، بابک دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه ای وزارت کشور به همراه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس،  معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس و جمعی از مسئولان و سرمایه گذاران و تولید کنندگان از طرح های سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی و سایر واحدهای بزرگ اقتصادی موثر در اشتغال پایدار شهرستان های لامرد و مهر بازدید کرد و در طی این سفر مصوبات سند پیشران توسعه ای استان فارس در شهرستان های مذکور پیگیری و بررسی شده و در خصوص مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی با حضور مسئولان ذیربط تصمیمات اجرایی اتخاذ شد.

در جریان این بازدید رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: شرکت پالایشگاهی پتروپیمان دانا با محصولاتی نظیر بنزین، گازوئیل، گاز مایع از طرح های صنعتی در حال احداث شهرستان مهر است که با سرمایه گذاری ۶۵۰۰ میلیارد ریال اجرایی شده و اشتغال ۲۰۰ نفر را به دنبال خواهد داشت.

حمید رضا ایزدی افزود: این طرح که با  ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است،  امکان تولید بنزین معمولی بدون سرب با ظرفیت سالانه ۴۶۰ هزارتن و بنزین سوپر بدون سرب با ظرفیت سالانه ۲۰۰ هزار تن را ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: از دیگر طرح های صنعتی که در حال حاضر در جنوب فارس و در شهرستان مُهر با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد مراحل ساخت را طی می‌کند، شرکت پالایش پارسیان سپهر است که در زمینه استحصال گازهای صنعتی (اتان زدایی)   استحصال گاز طبیعی جهت مصارف خانگی و سایر فرآورده های گازی جهت تولید صنایع پایین دستی از جمله اتان، پروپان و بوتان ومحصولاتی از این دست فعال خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس افزود: این واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۱۳۶ هزار میلیارد ریال، ظرفیت تولید سالیانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن و اشتغال‌زایی برای ۲۰۰ نفر در حال احداث است.

ایزدی در خصوص ظرفیت آلومینیوم جنوب افزود:  فاز نخست کارخانه آلومینیوم جنوب با ارزش سرمایه گذاری ۱۸۶ هزار میلیارد ریال و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزارتن  شمش آلومینیوم در روز و اشتغال ۷۵۰ نفر، با عاملیت بانک صادرات ایران و همکاری سندیکای بانکی با تامین سرمایه از طریق منابع خارجی و با سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری غدیر و سازمان ایمیدرو ساخته شد و اوایل اردیبهشت ماه امسال به صورت ویدیو کنفرانس و با دستور رئیس جمهور و با حضور وزیر صمت به بهره برداری رسید.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت  استان فارس اظهار داشت: این کارخانه به عنوان مدرنترین و بزرگترین کارخانه آلومینیوم ایران به شمار می‌رود و در زمینی  که به وسعت ۲۰۰ هکتار در منطقه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد و با هدف رفع نیازهای داخل و توسعه صادرات و همچنین فراهم کردن زمینه اشتغال ۱۵۰۰ نفر در فاز نهایی  به صورت مستقیم و ۵۰۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم، طراحی و راه‌اندازی شده است.

ایزدی با اشاره به این مطلب که منطقه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد به جمع تولید کنندگان فلز ارزشمند آلومینیوم پیوسته است تصریح کرد: حجم صادرات شمش تولیدی آلومینیوم جنوب ۱۲ هزار تن  بوده دراین راستا  از این پس لامرد نقش برجسته‌ای در  تولید و صادرات شمش و بیلت آلومینیوم ایفا خواهد کرد که گامی بزرگ در راستای تحقق افزایش توان صادراتی کشور خواهد بود.

 وی ادامه داد: باتوجه به شرایط مهیا شده پس از افتتاح آلومینیوم جنوب و تولید شمش و آلومینیوم مذاب، امکان سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی را فراهم کرده است.

ایزدی یاد آور شد: منطقه  اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد در جنوب استان فارس قرار دارد و وسعتی بالغ بر ۸۵۰۰ هکتار را در بر می‌گیرد. این منطقه زیرمجموعه  سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) محسوب می‌شود و با اهدافی نظیر انتقال دانش، افزایش توان صادراتی و تامین نیازهای داخلی از طریق توسعه صنایع مادر، اشتغال زایی و رفع محرومیت مناطق پیرامونی، جذب سرمایه های داخلی و خارجی و اجرای سیاست‌های توسعه ای منطقه ای در محل تلاقی سه استان دارای منابع سرشار نفت و گاز (فارس، بوشهر و هرمزگان) ایجاد شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت  استان فارس با تاکید براهمیت صنایع پایین‌دستی آلومینیوم در مانع شدن از خام ‌فروشی گفت: این صنایع ارزش افزوده عظیم و ایجاد اشتغال‌زایی چند برابری را به همراه خواهند داشت.

 وی همچنین گفت: نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۳۰ مگاواتی، کارخانه های تولید سنگ مصنوعی و آسفالت از دیگر صنایع مستقر در این منطقه است که در طرح جامع منطقه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد، تولید شمش منیزیم، فولاد، آلومینیوم و صنایع مرتبط پایین دست، نیروگاه‌های برق و صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، سیمان و استقرار صنایع مادر پیش بینی شده است.

ایزدی درپایان گفت: شهرستان های لامرد و مُهر با توجه به این که در مجاورت بزرگترین میدان گازی کشور قرار گرفته اند، علاوه بر ظرفیت بالای تولید، مورد توجه دولت نیزمی باشد و افزون بر توسعه فعالیت های اقتصادی، رفع بیکاری درمنطقه،  باعث اشتغال مستقیم وغیرمستقیم قابل توجهی در استان و کشور خواهند شد.

عناوین برگزیده