به گزارش می متالز، حمید رسولی افزود: در حوزه کودهای فسفاته که در گروه کودهای کشاورزی به شمار می آید متاسفانه وابسته به واردات هستیم و سالیانه مقادیر زیادی از این نوع کود در گریدهای TSP و DAP وارد کشور میشود.
وی اضافه کرد: آنچه که کشور را در سال های گذشته در این نهاده مهم کشاورزی وابسته کرده عمدتا دو عامل مهم بوده که شامل کمبود خاک فسفات و واحدهای فرآوری کننده برای تبدیل خاک فسفات به کود های فسفاته است.
رسولی ادامه داد: در مذاکرات انجام شده با شرکت ملی صنایع مس ایران در یک تفاهم نامه مشترک توافق شد دغدغه تامین خاک فسفات را شرکت خدمات حمایتی کشاورزی رفع کند و زمینه ایجاد سخت افزار های لازم و واحد فرآوری که بتواند در سه گرید TSP، SSP و DAP، کودهای فسفاته را تولید کند را شرکت ملی صنایع مس ایران عهده دار شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تصریح کرد: بر مبنای این تفاهم نامه فروش و خرید تضمینی تولیدات را شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان مجری طرح خودکفایی کشور، تعهد و تضمین می کند.
رسولی تاکید کرد: همواره واردات کودهای فسفاته یکی از چالشهای بخش کشاورزی بوده و تفاهم نامه مشترک امروز میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی میتواند این دغدغه را رفع کند.
وی اعلام کرد: با برنامهریزی انجام شده تولید گرید SSP از سال آینده عملیاتی میشود و طی دو تا سه سال آینده تولید گرید TSP و حداکثر طی ۳ تا ۵ سال به تولید گرید DAP خواهیم رسید و کشور در حوزه تولید و تامین کودهای فسفاته به خودکفایی دست می یابد.