تاریخ: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۳۷
بازدید: ۶۲۸
کد خبر: ۱۳۱۴۸۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پالایشگاه نفت تهران حامی محیط زیست، ارزش آفرین برای ذینفعان

می متالز - مدیرمالی و اقتصادی شرکت پالایش نفت تهران از افزایش سرمایه بیش از 1200 برابری این شرکت برای ذی‌نفعان خود طی 6 سال اخیر خبر داد.
پالایشگاه نفت تهران حامی محیط زیست، ارزش آفرین برای ذینفعان

پالایشگاه نفت تهران حامی محیط زیست، ارزش آفرین برای ذینفعان

به گزارش می متالز، فریدون ورشو ساز با اعلام این خبر گفت: پالایش نفت تهران یکی از شرکت‌های خصوصی تحت قانون تجارت در گروه فرآورده های نفتی با نماد «شتران» است که در ۵ ماهه نخست سال جاری ۴۶۴ ریال به ازای هر سهم سود محقق کرد و توانست ضمن تداوم تولید محصولات کیفی، افزایش سرمایه بیش از ۱۲۰۰ برابری در ۶ سال اخیر ارزش مضاعف برای ذینفعان خود فراهم آورد.

وی ادامه داد: مدیریت مالی و اقتصادی شرکت مطابق سند مدیریت راهبردی سازمان و اهداف کلان آن، از سال ۱۳۹۳ مدیریت نقدینگی را به منظور تأمین منابع مالی لازم برای سرمایه‌گذاری‌ها و انجام طرح های توسعه ای و بهبود کیفی محصولات شرکت، در دستور کار خود قرار داده و راهبرد سازمان مبنی بر «تولید نقدینگی پایدار از دارایی ها و توان موجود و انجام سرمایه‌گذاری‌های انتخابی جهت افزایش رضایت ذینفعان و موفقیت پایدار» را سرلوحه خود کرده است.

این مقام مسوول در پالایشگاه نفت تهران گفت: در نتیجه بر اساس این خط‌مشی از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۷ مرحله افزایش سرمایه صورت پذیرفته که هشتمین مرحله آن در مهرماه سال جاری از محل سود انباشته و دیگر اندوخته‌ها به میزان ۷۰ درصد انجام خواهد شد. با انجام این افزایش سرمایه‌ها، سرمایه شرکت از ۶۱ میلیارد ریال در سال ۹۳ به ۷۵ هزار میلیارد ریال در سال ۹۹ افزایش خواهد یافت. این افزایش بیش از ۱۲۰۰ برابری سرمایه شرکت در ۶ سال اخیر، منافع بسیار زیادی برای ذینفعان شرکت محقق کرده است.

ورشو ساز گفت: با توجه به افزایش سرمایه‌های انجام‌شده عمدتاً از محل سود انباشته و اندوخته طرح و توسعه بوده و همچنین اصلاح ساختار مالی صورت گرفته در شرکت به‌تبع آن، منجر به بهبود نسبت مالکانه و کاهش ریسک اعتباری شرکت و تسهیل تأمین مالی طرح‌های آینده شرکت شده است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های سرمایه‌گذاری دیگری نیز در حال بررسی و انجام است، گفت: با توجه به ریسک‌های عملیاتی ذاتی صنعت پالایش نفت و قدمت بیش از ۵۰ ساله تجهیزات و دارایی‌های شرکت و اطمینان از اینکه همواره بخشی از درآمدهای پالایشگاه صرف توسعه بلندمدت آن خواهد شد. به‌طورکلی بر اساس سند مدیریت راهبردی شرکت، سیاست مدیریت نقدینگی، خروج حداقل نقدینگی به‌منظور حفظ توان مالی برای محافظت از تولید پایدار محصولات کیفی و اجرای طرح‌های بهبود کمی و کیفی فرآورده‌هاست.

مدیر مالی و اقتصادی پالایش نفت تهران در خصوص شفافیت مالی این شرکت گفت: طبق گزارشات حسابرس مستقل، صورت های مالی شرکت پالایش نفت تهران به‌عنوان یکی از مهم ترین قطب های اقتصادی پایتخت طی سال‌های اخیر همواره مقبول بوده و به نحو مطلوب و مطابق با استانداردهای حسابداری انجام‌ شده است.

در همین حال، احمد خیری، مدیر عملیات شرکت پالایش نفت تهران پیرامون دستاوردهای این شرکت عنوان کرد: در حوزه تولیدات پالایشگاه و در سایه اجرای طرح‌های کیفی سازی مطابق مأموریت و برنامه های سازمان از سال ۱۳۹۱ تاکنون به‌طور میانگین روزانه حدود ۷ میلیون لیتر بنزین پاک، ۵ میلیون لیتر نفت سفید با استاندار یورو ۴ و حدود ۱۳ میلیون لیتر گازوئیل با استاندار یورو ۴ تولید و عرضه شده است.

وی افزود: بسیاری از پروژه‌های دیگر برای اصلاح فرآیندهای تولید و انطباق با الزام‌های زیست‌محیطی در شرکت انجام‌ شده است که کسب رتبه‌های برتر زیست‌محیطی در میان پالایشگاه‌های کشور طی سال‌های پیاپی، اعلام‌شده از سوی متولیان مجموعه‌ وزارت نفت، گواه بر این مدعاست.

مدیر عملیات شرکت پالایش نفت تهران درباره طرح بهینه‌سازی فرآیند و ارتقاء کمی و کیفی کل بنزین تولیدی پالایشگاه تهران به استاندارد یورو ۵ گفت: این طرح دارای سه زیر پروژه می‌باشد که با همت مدیریت مهندسی طرح‌های شرکت پالایش نفت تهران، خرید دانش فنی، طراحی پایه و اخذ مجوز زیست‌محیطی برای اجرا انجام‌یافته است و این طرح در شرف انتخاب پیمانکار داخلی صاحب صلاحیت است.

وی ادامه داد: طرح یادشده در سال ۹۶ تا مرحله امضای قرارداد EPC با شرکتی ژاپنی پیش رفت که به‌دلیل شرایط تحریم استکبار جهانی شرکت یادشده از ادامه کار منصرف شد.

خیری در ضمن توضیحات خود اشاره کرد: درباره طرح کاهش تولید نفت کوره نیز شایان ذکر است که مطالعات فنی و اقتصادی اولیه آن انجام‌یافته و مقدمات برای دریافت مجوز زیست محیطی فراهم شده است.

مدیر عملیات شرکت پالایش نفت تهران در ادامه افزود: در ۶ ماه نخست امسال با بهبود فرآیند تحویل محصولات ویژه و همچنین افزایش تولید فرآورده‌های با ارزش، متناسب با نیاز مشتریان، تلاش شد تا محصولات ویژه (نظیر: روغن پایه، وکیوم باتوم، حلال ۴۰۲، ازت مایع) با ارزش افزوده بالاتر افزایش تولید داشته باشند، همچنین با احیا و تعویض کاتالیست در واحدهای هیدروژن و آیزوماکس در تعمیرات اساسی اخیر کیفیت محصولات تولیدی این دو واحد افزایش محسوسی یافته است.

عناوین برگزیده