تاریخ: ۰۱ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۰:۰۵
بازدید: ۱۵۲
کد خبر: ۱۳۱۷۲۸
سرویس خبر : انرژی
به رغم تشدید تحریم‌ها، در تولید تجهیزات صنعتی رقم خورد

خودکفایی در نیروگاه‌های برق اصفهان

می متالز - اصفهان از تولیدکنندگان عمده انرژی برق در کشور است که در هفت سال اخیر به خودکفایی در تولید بخش قابل توجهی از قطعات و تجهیزات موردنیاز، تعمیرات اساسی و اجرای طرح‌های فناورانه و بهینه‌سازی در نیروگاه‌های برق خود دست یافته است.
خودکفایی در نیروگاه‌های برق اصفهان

به گزارش می متالز، در سال‌های گذشته با تشدید تحریم‌ها، امکان خرید و ورود برخی از قطعات موردنیاز و اساسی صنعتی به کشور مقدور نبود و همین فرصتی شد تا در راستای اقتصاد مقاومتی و تکیه بر تولید داخلی از توان و استعداد متخصصان و نیروی انسانی بومی برای تولید این قطعات بهره گرفته شود. صنعت تولید برق اصفهان نیز در این جهت در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در استان و کشور به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان، متخصصان و دانشگاهیان به این سمت حرکت کرد و موفق به تولید صدها قطعه حیاتی موردنیاز، تعمیرات اساسی، ارتقا و بهینه‌سازی واحدهای تولید برق، اجرای طرح‌های مختلف به‌ویژه برای تامین آب موردنیاز و طراحی سیستم‌های جدید مبتنی بر فناوری‌های برتر شد. به گفته مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق اصفهان، با توجه به عمر بالای تعدادی از نیروگاه‌های اصفهان و لزوم اجرای طرح‌های بهینه‌سازی در آنها در سال‌های اخیر اقدام‌های بسیاری برای دستیابی به فناوری‌های جدید و استفاده از دانش بومی در جهت تولید بخشی از قطعات و تجهیزات موردنیاز و تعمیرات اساسی انجام شد. سعید محسنی با اعلام اینکه این اقدام‌ها در جهت اقتصاد مقاومتی، استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور و ایجاد خودباوری صورت گرفت، افزود: تکیه بر توان داخلی در تولید برق باعث جلوگیری از خروج ارز و توانمندسازی منابع داخلی شده است. محسنی با اشاره به طراحی و ساخت بیش از ده‌ها قطعه مختلف و نرم‌افزار در بخش‌های الکتریک، ابزاردقیق، توربین گازی، قطعات مکانیکی پیچیده با آلیاژهای خاص و سوپر آلیاژها، تاکید کرد: این کار با کمک و استفاده از منابع داخل کشور انجام شد و در نیروگاه‌ها مورد بهره‌برداری قرار گرفت. وی با بیان اینکه این قطعه‌ها با نمونه‌های مشابه خارجی قابل رقابت است و میلیون‌ها دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه داشته، تصریح کرد: متخصصان ما به فناوری ساخت این قطعات نیز دست یافتند و آن را بومی کردند که از اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان برخوردار است. محسنی به ضرورت اجرای طرح‌های بهینه‌سازی در نیروگاه‌های اصفهان نیز اشاره و اضافه کرد: با توجه به احتمال کاهش توان تولیدی نیروگاه‌ها به مرور زمان و به‌دلیل عوامل متعدد، نیاز به بازتوانی آنها داریم که این کار نیز با تکیه بر تخصص کارشناسان داخلی انجام می‌شود. مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق اصفهان با اشاره به اینکه طرح‌هایی نیز برای جایگزینی برخی از واحدهای تولید برق فرسوده پیشنهاد شده است، خاطرنشان کرد: مطالعات این کار انجام شده و متناسب با تامین منابع مالی احداث واحدهای جدید و جایگزینی با واحدهای قدیمی انجام خواهد شد.  محسنی با تاکید بر اینکه تلاش این مجموعه بر حفظ توان تولیدی و برق پایدار در نیروگاه‌های استان اصفهان است، گفت: برای افزایش ظرفیت تولید برق استان نیز طرح‌های جدیدی همچون ایجاد نیروگاه سیکل ترکیبی در شرق اصفهان پیشنهاد شده که درحال پیگیری است. وی با اشاره به اینکه سوخت اصلی نیروگاه‌های اصفهان، گاز است و در چند سال اخیر به‌دلیل مسائل زیست‌محیطی از مازوت به هیچ عنوان استفاده نشده است، افزود: برخی نیروگاه‌های اصفهان نیز آبی و برخی نیز قابلیت استفاده از گازوئیل به‌عنوان سوخت دوم را دارند.

بر اساس این گزارش، افزایش تولید انرژی برق یکی از دستاوردهای اصفهان با وجود محدودیت‌هایی همچون مصرف انرژی گاز و آب است به‌طوری‌که تولید برق در نیروگاه‌های استان در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۱۵ درصد به ۶ هزار و ۴۰۰ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی رسید. محسنی با اشاره به اینکه نیروگاه‌های شهید منتظری، کاشان و زواره در فصل بهار امسال به ترتیب ۲ هزار و ۸۹۵، ۷۳۰ و ۶۳۷ گیگاوات ساعت تولید برق داشتند، خاطرنشان کرد: این نیروگاه‌ها با افزایش تولید۱۰، ۵۶ و ۲۰ درصدی در این مدت مواجه بودند.

عناوین برگزیده