تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۵۵
بازدید: ۲۵۱
کد خبر: ۱۳۲۴۶
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
اقدام مقابله به مثل چین در قبال آمریکا بر سر آلومینیوم

تعرفه 25 درصدی واردات قراضه آلومینیوم چین؛ به نفع چین یا به نفع آمریکا؟!

می متالز - ایالات متحده برای گرفتن برخی امتیازات تجاری از سایر کشورها، اقدام به وضع تعرفه‌های گمرکی روی آلومینیوم و فولاد کرد. در این میان برخی کشورها همچون کره جنوبی، با مذاکره بر سر تبادلات تجاری با آمریکا به توافق رسیدند، ولی چین درصدد مقابله به مثل است و اعلام کرده که بر بسیاری از محصولات وارداتی از آمریکا، تعرفه‌های گمرکی وضع خواهد کرد. قراضه‌های آلومینیومی یکی از محصولات مهم آلومینیومی وارداتی از آمریکا هستند.
تعرفه 25 درصدی واردات قراضه آلومینیوم چین؛ به نفع چین یا به نفع آمریکا؟!

به گزارش می متالز، با اقدام اخیر دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه‌های گمرکی روی واردات آلومینیوم و فولاد، بازار فروش بسیاری از کشورها متزلزل خواهد شد؛ چرا که یکی از مقاصد اصلی صادرات فولاد و آلومینیوم و محصولات آن از اقصی نقاط جهان در سال‌های اخیر، ایالات متحده بوده است. هر چند که بسیاری از تحلیل‌گران بر این باور هستند که این اقدام دونالد ترامپ، صرفا با قصد محدود کردن حجم واردات انجام نشده بلکه آمریکا با این اقدام، درصدد اخذ برخی از امتیازهای تجاری از کشورهای دیگر است؛ به عنوان مثال توافق بین کره جنوبی و آمریکا بر سر تجارت خودرو، گواهی بر این مدعی است.

این اقدام آمریکا که درصدد تضعیف رقیب اقتصادی خود یعنی چین است، سبب شده تا چین نیز پس از شکایات بین‌المللی اقدام به مقابله به مثل کند و روی محصولات وارداتی از ایالات متحده، تعرفه‌های گمرکی وضع کند. محصولات وارداتی چین از آمریکا، طیف گسترده‌ای از محصولات را شامل می‌شود. با این حال در مقوله آلومینیوم و محصولات آن، قراضه‌های آلومینیومی بیشترین سهم از بازار وارداتی آلومینیوم چین را در اختیار دارند؛ به‌طوری که در سال 2016 حدود 75 درصد کل واردات آلومینیوم و نیمه‌ساخته‌های آن را تشکیل دادند. نمودار 1، سهم محصولات مختلف آلومینیوم در بازار وارداتی چین را در سال 2016 نشان می‌دهد.

این سهم قابل توجه از واردات قراضه آلومینیومی چین، در حالی است که بخش قابل توجهی از آن، همواره از ایالات متحده تأمین می‌شده است. در نمودار 2، سهم ایالات متحده در تأمین قراضه‌های آلومینیومی چین بین سال‌های 2012 تا 2016 نشان داده شده و همان‌طور که مشاهده می‌شود، مقصد بیش از نیمی از قراضه‌های صادراتی آمریکا طی 5 سال گذشته چین بوده است. به‌طوری که در این مدت و به‌طور متوسط، ایالات متحده بیش از یک میلیون تن قراضه به چین صادر کرده است. از همین روست که چین به‌منظور مقابله با اقدام اخیر ترامپ، اعلام کرد که روی واردات قراضه از ایالات متحده تعرفه 25 درصدی وضع خواهد کرد.

هر چند که مطابق نمودار 2، از حجم واردات قراضه آلومینیومی چین طی سال‌های گذشته کاسته شده است، ولی باید اذعان کرد که ایالات متحده به‌شدت با مازاد عرضه قراضه مواجه است. این امر تا حدی است که حتی در برهه‌ای از سال 2016 مانع از رشد پریمیوم‌های آلومینیوم در این کشور شد.

در صورتی که این اقدام چین عملی شود؛ ایالات متحده، عملا بیش از نیمی از بازار فروش قراضه‌های آلومینیومی خود را از دست خواهد داد و حدود یک میلیون تن به مازاد عرضه در بازار داخلی این کشور اضافه خواهد شد. این امر نه‌تنها قیمت قراضه (که خود به‌عنوان یکی از خوراک اصلی تولید نیمه‌ساخته‌ها در آمریکا است) را کاهش خواهد داد؛ بلکه تا حدی از رشد پریمیوم آلومینیوم اولیه نیز ممانعت خواهد کرد. این در حالی است که بسیاری از واحدهای پایین‌دستی صنعت آلومینیوم در آمریکا، به‌شدت از افزایش قیمت مواد اولیه تولید خود به‌واسطه تعرفه 10 درصدی ترامپ نگران هستند. به این ترتیب، شاید در نگاه نخست اقدام چین برای وضع تعرفه روی قراضه‌های آلومینیومی به زیان صنعت آلومینیوم این کشور باشد، اما با تأثیری که بر قیمت خوارک ورودی واحدهای پایین‌دستی صنعت آلومینیوم آمریکا خواهد گذاشت، حتی می‌تواند به سود آن‌ها نیز تمام شود!

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت