تاریخ: ۰۷ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۵۴
بازدید: ۴۲۰
کد خبر: ۱۳۲۷۷۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

هدف سرمایه‌گذاری دولت در فولادسازی خراسان رضوی در حال تحقق است

می متالز - سرپرست معاونت معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: باوجود شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر تولیدات صنعتی، فولادسازی این استان ظرف چند ماه اخیر رشد زیادی داشته و به هدف تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ نزدیک شده است.
هدف سرمایه‌گذاری دولت در فولادسازی خراسان رضوی در حال تحقق است

به گزارش می متالز، محمد توکلی روز دوشنبه افزود: تاکنون دولت با همکاری بخش خصوصی ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در منطقه سنگان شهرستان خواف واقع در جنوب شرق خراسان رضوی مملو از ذخایر معدنی سنگ‌آهن به عنوان ماده اولیه تولید فولاد، سرمایه‌گذاری کرده است.

وی ادامه داد: هم‌اینک سالانه ۱۰ میلیون تن گندله و ۱۰ میلیون تن کنسانتره به عنوان پشتوانه فولادسازی در منطقه سنگان خواف تولید می‌شود که خراسان رضوی را به هدف خود در توسعه صنایع فولادسازی برای افق ۱۴۰۴ نزدیک کرده است.

سرپرست معاونت معادن و صنایع معدنی سازمان صمت خراسان رضوی به تاثیرات شیوع ویروس همه‌گیر کرونا بر فعالیت های معدنی این استان اشاره و بیان کرد: از زمان شیوع این ویروس در اسفند پارسال در برهه‌ای کوتاه افت تولید در صنایع معدنی استان رخ داد اما این نقصان به سرعت جبران شد بطوری که از فروردین ماه امسال معادن و صنایع معدنی در خراسان رضوی فعالیت خود را از سر گرفتند.

توکلی افزود: برخی از معادن از جمله معادن سنگ آهن خراسان رضوی رشد قابل توجهی داشتند و بخشی از این رشد مدیون افزایش قیمت جهانی سنگ آهن بوده است.

وی ادامه داد: هرچند فعالیتهای معدنی در مقایسه با بخشهای صنعتی آسیب کمتری از شیوع کرونا و تبعات ناشی از آن متحمل شدند اما افزایش نرخ ارز، قیمت ماشین آلات و ابزارآلات بخش معدن و حتی لوازم یدکی آنها را به شدت افزایش داد به طوری که معدن کاران توان خرید نداشتند.

سرپرست معاونت معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی گفت: دولت با واردات ماشین آلات دست دوم بیش از ۱۰ سال کارکرد موافقت کرده اما یک سری مشکلات ارزی روند واردات این ماشین آلات را کند کرده است که اگر این روند تسریع شود به بخش معدن کمک کرده و خیلی از مشکلات آن را حل می‌کند.

توکلی به فعالیت حوزه کاشی و سرامیک بعد از زمان شیوع کرونا اشاره و بیان کرد: امسال در حوزه تولید صنایع معدنی کاشی و سرامیک واحد جدید تولیدی ایجاد نشد اما تولید کاشی و سرامیک و صادرات آن نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشت.

وی ادامه داد: در ایام شیوع کرونا صادرات سیمان به عنوان یکی از صنایع معدنی مهم استان به دلیل بسته شدن مرزهای خروجی استان به ویژه ترکمنستان آسیب زیادی را متحمل شد.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ترکمنستان، ازبکستان و افغانستان از جمله مقاصد اصلی صادرات سیمان استان بودند که محدودیت در مرزها در کاهش صادرات این محصول تاثیر قابل توجهی داشت.

توکلی اضافه کرد: بازگشت کارگران افغانستانی به کشورشان در ایام شیوع کرونا نیز باعث کاهش نیروی کار در معادن استان شد و این مهم نیز قدری بر فعالیتهای معدن در خراسان رضوی تاثیر گذاشت.

او تعداد پروانه بهره برداری معدنی معتبر در خراسان رضوی را ۹۱۴ فقره با ذخیره ۲.۷۷ میلیارد تن و استخراج اسمی ۳۹.۶ میلیون تن با سرمایه گذاری ۱۰۹ هزار و ۷۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۱۰ هزار و ۳۳۶ نفر ذکر کرد.

۴۶ نوع ماده معدنی در خراسان رضوی وجود دارد که عمده مواد شناخته شده در کشور را شامل می‌شوند. مواد فلزی چون سنگ آهن، منگنز، طلا، کرومیت و مس و مواد غیرفلزی نظیر خاک صنعتی، سلیس، کائولن، ذغال سنگ، مصالح ساختمانی و سنگ‌های تزیینی عمده معادن استان خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند.

معادن سنگ‌آهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

میزان استخراج سنگ آهن در این مجتمع طی سال گذشته با افزایش ۵۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به هشت میلیون و ۳۸۰ هزار تن رسید.

عناوین برگزیده