تاریخ: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۱۱
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۱۳۴۶۷۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ضرورت حضور موثر در بازار عراق و افغانستان

می متالز - رئیس اتاق مشترک ایران و عراق می‌گوید: وضعیت بازار عراق و افغانستان مثل بازار سایر کشورها نیست. باید بانک مرکزی واقعیت‌های اقتصادی دو کشور را قبول کند. اگر هدف دولت و بانک مرکزی فقط برگرداندن ارز است باید بدانند که این خصوصیت بازار عراق و افغانستان نیست.
ضرورت حضور موثر در بازار عراق و افغانستان

به گزارش می متالز، به ‌گفته کارشناسان سهم ایران در بازار عراق با تهدیدهای جدی روبه‌رو شده است؛ در این شرایط به نظر می‌رسد بانک مرکزی با پذیرش و اجرای توافق ارزی، به‌خصوص بازگشت ریالی ارز حاصل از صادرات به عراق، می‌تواند به حفظ بازار این کشور کمک کند. بازار عراق چه شرایطی دارد و صادرکننده‌ها چگونه می‌توانند تعهد ارزی انجام دهند؟ یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید: تعامل بین ایران و عراق در حوزه نقل و انتقال پولی به دو بخش تقسیم می‌شود، بخشی روابط اقتصادی میان دو دولت است؛ بازگشت ارز حاصل از صادرات برق، گاز و سایر انرژی‌ها شرایط خاصی دارد. آل‌اسحاق ادامه می‌دهد: در بخش روابط تجاری مردمی سازوکار متفاوت است. گاهی خریدار عراقی از درب کارخانه کالای مورد نیاز خود را تهیه می‌کند؛ بعد خود آن فرد توسط کارت‌های خاصی که در اختیار دارد یا به هر نحوی خود کالا را به مقصد حمل می‌کند.

برخی از عراقی‌ها در مرز دو کشور کالای مورد نیاز را با ریال خریداری می‌کنند؛ اینها تعهد چندانی به تاجر ایرانی ندارند. رئیس اتاق مشترک ایران و عراق ادامه داد: برخی از تجار ایرانی و صادرکننده‌ها با کارت بازرگانی کالا صادر می‌کنند یا خودشان صاحب کالا هستند؛ این افراد ممکن است تسویه مالی را با ریال انجام دهند. البته گروه دیگری هم هستند که با دینار و ارز تعامل می‌کنند. مجموعه اینها تابع نظامات بانک مرکزی است. او ادامه داد: از طرفی قوانین بانک مرکزی ثبات ندارد؛ یک‌بار حدی از صادرات و تعهد را معاف می‌کنند مثلا اگر فردی یک‌ میلیون دلار صادر کرده باشد می‌تواند رفع تعهد خود را با ریال انجام دهد. یک‌بار می‌گویند صادرکننده می‌تواند ۳۰ به ۷۰ کالای صادرشده، وارد کند.

عناوین برگزیده