به گزارش می متالز، محمود بازاری تصریح کرد: در همین راستا تمامی مراحل کارشناسی و هماهنگی فرابخشی اهداف، سیاستها و برنامهها پیش از طرح در جلسات این شورا، باید به تأیید کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی بهعنوان کمیسیون تخصصی شورا، برسد.
وی اضافه کرد: بر اساس اسناد بالادستی، مهمترین رکن برای تأثیرگذاری و اثربخشی بهینه سیاستها در روند توسعه صادرات، هماهنگی بین دستگاهها است که کارگروه توسعه صادرات این نقش را بهدرستی ایفا می کند.
بازاری افزود: تجربیات متعدد طی سالهای اخیر نشان میدهد که اجرای تصمیمات مرتبط با صادرات غیرنفتی که خارج از این فرآیند و بدون هماهنگی فرابخشی انجام شود، نتیجه و اثربخشی لازم را نداشته است.
مسوول دبیرخانه شورایعالی توسعه صادرات غیر نفتی گفت: از آنجا که صادرات موضوعی چند وجهی بوده و عملکرد آن متأثر از مولفه های متعددی است، تبیین دقیق موضوعات و تعیین راهکارهای اثربخش و بهینه باید از مسیر هماهنگیهای فرابخشی و تخصصی انجام شود و تمامی دستگاههای اجرایی از یکجانبهگرایی و تکروی پرهیز نمایند.
بازاری اضافه کرد: روند صادرات با توجه اهداف کمی تعیین شده و شرایط فعلی کشور، از حیث تحریمهای بین المللی، دارای ویژگیها و فرصتهای جدیدی است مشروط بر آنکه با شناخت دقیق تحولات منطقهای و بینالمللی، اولویتبندی بازارهای هدف و امکانات موجود، راهبردهای جدیدی نیز طراحی و اجرا شود که مهمتربن الزام آن هماهنگی و برنامهریزی فرابخشی و چابکی در اجرای برنامههای عملیاتی برای ارزآوری بیشتر از فرصتهای جدید پیش رو است.