تاریخ: ۰۵ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۲۳
بازدید: ۲۴۵
کد خبر: ۱۳۸۸۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

سهام عدالت متوفیان چگونه به وراث منتقل می‌شود؟

می متالز - معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار به تشریح وضعیت سهام عدالت متوفیان و نحوه انتقال آن به وراث پرداخت.
سهام عدالت متوفیان چگونه به وراث منتقل می‌شود؟

به گزارش می متالز، محمدرضا معتمد در رابطه با سامانه سهام عدالت که مربوط به متوفیان است، بیان کرد: آنهایی که در بازار سرمایه سهام خریداری کردند در صورت فوت، ورثه پس از انحصار وراثت به مراجع قانونی مراجعه می‌کردند و پس از آنکه از طریق سپرده‌گذاری مرکزی اطلاعات وراث جمع‌آوری می‌شد، سهام فرد متوفی به وراث تخصیص می‌یافت اما در رابطه با سهام عدالت باید گفت تا قبل از آیین‌نامه آزادسازی انتقال سهام به وراث از طریق سازمان خصوصی‌سازی صورت می‌گرفت.

وی افزود: سازمان خصوصی‌سازی نیز به همین منظور یک سامانه را طراحی کرده بود، اما پس از بحث آزادسازی سهام عدالت در تبصره ۲ آیین‌نامه آن تعیین تکلیفی صورت گرفته به‌طوری‌که مسوولان مربوطه اعلام کردند از آنجایی که قرار است تمام امور مربوط به سهام عدالت از طریق بازار سرمایه صورت بپذیرد، پس بهتر این است که سامانه آن هم زیر نظر شرکت سپرده‌گذاری مرکزی باشد.

وراث نمی‌توانند  روش آزادسازی را تغییر دهند

معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اینکه آیا اگر روش آزادسازی فرد متوفی مطابق نظر وراث نباشد آیا می‌توانند آن را تغییر دهند، تصریح کرد: خیر وراث نمی‌توانند تغییر رویه‌ای در بحث مدیریت فروش دهند مگر آنکه ابلاغیه آن توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مطرح شود که دلیل آن را می‌توان برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از قبل دانست.

معتمد در خصوص سود واریزی افراد متوفی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذار استانی بعد از برگزاری مجامعشان در دی‌ماه مطابق قانون برای واریز سود، هشت ماه وقت دارند یعنی ممکن است افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند  در شهریورماه ۱۴۰۰  ، مبلغ سهام به حسابشان واریز شود.

وی در پایان افزود: اما وراثی که متوفیانشان قبل از فوت روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده باشند به محض آنکه اقدام به فروش کنند، مبلغ حاصل از این فروش به حسابشان واریز خواهد شد.

حرکت شارپی در بورس

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با تعیین تکلیف واریز سهام عدالت متوفیان، گفت: با توجه به حجم معاملات و تعداد زیاد متوفیان سهام عدالت قاعدتا روش دستی به دلیل زمان‌بر بودن امکان‌پذیر نیست، به همین علت در اینجا بحث بین سازمان‌ها و سرویس‌های مختلف مطرح می‌شود. در این خصوص توانستیم جلسات خوبی را با مسوولان فناوری در قوه قضائیه برگزار کنیم.

علیرضا ماهیار بیان کرد: قرار است تائید اصالت گواهی انحصار وراثت به دلیل زمان‌بر بودن ، از طریق سامانه‌های الکترونیکی صورت بپذیرد.

وی افزود: قرار است سامانه‌ای طراحی شود به‌گونه‌ای که اصالت گواهی انحصار وراثت از طریق آن صورت بپذیرد این امر سبب می‌شود تا امور مربوط به سهام عدالت با سرعت بیشتری صورت بگیرد.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی وی تصریح کرد: پیش‌بینی ما این است که تکلیف سهام عدالت وراث تا پایان اسفندماه با توجه به تلاش‌های صورت گرفته مشخص خواهد شد، نکته حائز اهمیت این است که وراثی که قصد فروش یا دریافت سود حاصل از سهام عدالت دارند باید در درگاه سجام اطلاعات خود را به ثبت برسانند و مراحل احراز هویت را نیز انجام دهند.

در پایان باید گفت که مسوولان مربوطه برای پیگیری هرچه سریع‌تر این امر باید اقدامات لازم را انجام دهند و سهام‌داران را چشم انتظار وعده‌های نامعلوم خود نگذارند.

عناوین برگزیده