به گزارش می متالز، «کریم رحیمی» پیرامون توافق مجلس شورای اسلامی و دولت (وزارت صنعت) بر سرماندهی بازار فولاد هم گفت: نوردکاران کشور برخلاف آنچه که مطرح شده با قیمتگذاری دستوری مخالفت دارند و این امر مردود است.
وی افزود: عرضه متناسب با تقاضا همواره پیامد تعادل کالا در بازار می شود و در ارتباط با فولاد نیز این مهم می تواند شکل اجرایی به خود گیرد، چالشها برطرف خواهد شد.
براساس آمار انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، تولید شمش فولادی در نیمه نخست امسال به رقم ۱۴ میلیون و ۳۹۲ هزار تن رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۱۰ درصدی دارد.
وی توضیح داد: براساس بسته پیشنهادی انجمن نوردکاران به دولت، چنانچه میزان شمش فولادی به میزان ماهیانه حداقل یک میلیون تن انجام شود، التهاب قیمت ها از بین می رود.
انجمن تولید کنندگان فولاد میزان تولیدات فولادی (مقاطع تخت و طویل) در ۶ ماهه ابتدایی امسال را ۱۱ میلیون و سه تن ذکر کرده که در مقایسه با رقم ۱۰ میلیون و ۱۷۳ هزار تن عملکرد نیمه نخست سال گذشته، افزایش هشت درصدی را نشان می دهد.
رحیمی مدعی شد: قیمت های شمش فولادی در داخل کشوربسیار بالاتر از نرخ های جهانی است و نیاز به مبنای منطقی در قیمت گذاری وجود دارد.
وی خاطرنشان ساخت: هزینه نهایی شرکت های نورد فولادی به میزان ۹۵ درصد مربوط به شمش فولادی است و عرضه نامتوازن شمش پیامد برهم خوردن تعادل در بازار می شود.
براساس این گزارش، اکنون ایران دهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود، پیش بینی شده در افق ۱۴۰۴ به جایگاه هفتم جهان ارتقا یابد.