تاریخ: ۰۷ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۱۱
بازدید: ۲۰۷
کد خبر: ۱۳۹۴۶۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس هیات‌ مدیره شرکت بورس اوراق بهادار:

ورود نقدینگی‌های سرگردان به بورس نیازمند افزایش اعتماد است

می متالز - رئیس هیات‌ مدیره شرکت بورس اوراق بهادار گفت: ورود مجدد نقدینگی سرگردان به بازار سرمایه نیازمند افزایش هماهنگی نهادها در جهت افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران است.
ورود نقدینگی‌های سرگردان به بورس نیازمند افزایش اعتماد است

ورود نقدینگی‌های سرگردان به بورس نیازمند افزایش اعتماد است

به گزارش می متالز، امیر تقی‌خان تجریشی با اشاره به شرایط بازار سرمایه در دو ماه اخیر گفت: طی این مدت نماگرهای بورس با قله‌های خود فاصله گرفته و فضای نوسانی بر بازار سرمایه حاکم شده است. این موضوع در حالی رخ داده که طی چهار ماه اول سال ۱۳۹۹ بازار سرمایه به عنوان مامن نقدینگی سرگردان بوده است؛ اما به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها و غالب شدن فضای هیجانی بر فضای منطق و تحلیل، اعتماد گریزی بر فضای بازار سرمایه حاکم شد.

وی در تشریح عوامل موثر در تقویت اعتماد سهامداران و افزایش ورود مجدد سرمایه خُرد به بورس گفت: باید توجه داشت که در کنار تلاش برای استفاده از فرصت پیش آمده برای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی از طریق بازار سرمایه، ضروری است اقدامات دیگری نیز با هدف اصلاح نحوه ورود مردم به بازار سرمایه انجام شود؛ همچنین ضروری است تا در جهت افزایش شناخت افراد نسبت به مقتضیات، نهادها و ابزارهای موجود در بازار و نحوه سرمایه‌گذاری صحیح در بورس آموزش‌های لازم ارائه شود. با اینکه باید در کنار این اقدامات، ارکان تصمیم‌ساز با هماهنگی بیشتر سبب حمایت از سرمایه خرد مردم شوند تا بتوانند اعتماد از دست رفته را برگردانند.

با ورود غیرحرفه‌ای ها و گِره‌های معاملاتی چه کنیم؟

رئیس هیات‌ مدیره شرکت بورس اوراق بهادار در خصوص ورود افراد غیرحرفه‌ای به بورس به دلیل استقبال از عرضه اولیه‌ها طی سال‌های اخیر گفت: اگرچه طی سال‌های گذشته عرضه اولیه شرکت‌ها همراه با بازدهی قابل توجهی برای سهامداران بوده است، اما این موضوع نمی‌تواند به تنهایی عاملی برای جذب افراد غیرحرفه‌ای به بورس شود.

تقی‌خان تجریشی یادآوری کرد: باید توجه داشت آنچه به‌ طور اصولی باعث تأمین مالی بنگاه از مسیر بازار سرمایه می‌شود، عرضه سهام در بازار اولیه، افزایش سرمایه از روش صرف سهام و یا از محل آورده نقدی سهامداران و درنهایت انتشار اوراق مالی اسلامی است. با این حال تغییرات دستورالعمل‌های اجرایی در زمینه عرضه اولیه می‌تواند سبب سرمایه‌گذاری افراد به صورت غیرمستقیم در بازار سرمایه شود؛ به‌طور مثال فراهم کردن امکان حضور صندوق‌های سرمایه‌گذاری در عرضه‌های اولیه که طی چند ماه گذشته اجرایی شده سبب خواهد شد مردم به حضور غیرمستقیم در بازار سرمایه تشویق شوند با این حال باید در این زمینه اقدامات بیشتری انجام پذیرد.

وی در بیان راهکار مناسب برای رفع گره‌های معاملاتی موجود به ویژه در دوره اولیه عرضه اولیه‌ها در بازار سرمایه گفت: برای رفع گره معاملاتی عرضه اولیه در بورس می‌توان تغییراتی در نحوه سفارش گیری نمادهای مذکور انجام شود. همچنین با فعال کردن بازار گردان و تعهدات ناشران می‌توان به تعدیل گره معاملاتی عرضه اولیه کمک کرد.

پورتفوی دارا یکم ارزنده است!

رئیس هیات‌ مدیره شرکت بورس در خصوص معامله واحدهای دارا یکم پایین‌تر از قیمت‌های اولیه بازگشایی این صندوق و پیش‌بینی میزان سوددهی این واحدها تا پایان سال گفت: خرید واحدهای صندوق به معنی سهیم شدن در دارایی‌های صندوق است. ارزش این دارایی‌ها نیز با توجه به شرایط بازار دائماً تغییر می‌کند. در حال حاضر ارزش دارایی‌های صندوق دارا یکم بیشتر از قیمت معامله این سهم است.

تقی‌خان تجریشی افزود: صندوق دارا یکم دارای پرتفوی ارزنده‌ای است و وضعیت سودآوری صنعت بانکداری طی شش ماه نخست نشان‌دهنده چشم‌انداز مثبت این صنعت در آینده است؛ این مهم منجر به افزایش خالص دارایی صندوق دارا یکم خواهد شد. به‌طورکلی معامله گران باید در معاملات خود به خالص ارزش دارایی‌های این نوع صندوق‌ها توجه کنند.

وی در پاسخ به این سوال و نقش پاسخگویی روزانه به سوالات بورسی در راستای افزایش شفافیت گفت: باید توجه داشت که شفافیت رکن اصلی بازار سرمایه است و می‌توان گفت بورس مظهر شفافیت اقتصاد کشور است. چرا که در بورس شرکت‌ها نمی‌توانند فعالیت‌های خود را اعلام و افشا نکنند و باید همه فعل‌وانفعالات اقتصادی خود را به اطلاع عموم برسانند؛ بنابراین هیچ شرکتی بدون رعایت این اصل، امکان حضور در این بخش مهم اقتصادی را ندارد.

رئیس هیات‌ مدیره شرکت بورس اوراق بهادار در خصوص راهکارهای افزایش شفافیت در بورس تصریح کرد: ایجاد شفافیت از راه‌های مختلف در حال انجام است و سازمان بورس و سایر ارکان تصمیم‌ساز عملکرد قابل قبولی در شفاف‌سازی و ارائه اطلاعات درست به فعالان بازار سرمایه داشته‌اند. بر این اساس اضافه شدن یک سخنگو در شرایط فعلی می‌تواند سبب ایجاد ابهامات جدید در تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاران شود؛ بنابراین می‌توان به جای این کار بر شفافیت بیشتر گزارش‌های مالی شرکت‌ها تمرکز کرد تا تصمیم‌گیری برای فعالان بازار سرمایه راحت‌تر انجام پذیرد.

فرهنگ‌سازی؛ فرآیندی بلندمدت

رئیس هیات‌ مدیره شرکت بورس در خصوص ارزیابی خود از عملکرد سازمان بورس در خصوص فرهنگ‌سازی بازار سرمایه تا به امروز گفت: رسالت سازمان بورس، نظارت بر بازار سرمایه و ماموریت این نهاد و فرهنگ‌سازی و توسعه بازار است. با توجه به اینکه بازار سرمایه شرایط بی سابقه‌ای را تجربه می‌کند، نحوه سرمایه‌گذاری صحیح، ورود غیرمستقیم افراد غیرحرفه‌ای به بورس، پرهیز از رفتار هیجانی، دوری از شایعات، مراجعه به مشاورین و متخصصین حرفه‌ای دارای مجوز و مواردی از این دست مفاهیمی است که بار انتقال آن به آحاد جامعه، نیازمند فرهنگ‌سازی مناسب است.

وی با اشاره به برخی اقدامات موثر صورت گرفته از سوی سازمان بورس برای فرهنگ‌سازی صحیح در بین سرمایه‌گذاران بیان کرد: سازمان بورس تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام داده است، اما فرهنگ‌سازی فرآیندی بلندمدت است و نباید به آن به دید کوتاه‌مدت نگاه کرد. به طور مشخص رسانه ملی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار می‌تواند برنامه‌هایی را به صورت منظم درخصوص شرایط بازار سرمایه‌ها و اصول و شیوه‌های سرمایه‌گذاری در آن برای عموم مردم ارائه کنند و به افزایش سطح سواد سرمایه‌گذاری مردم به صورت هماهنگ کمک کنند.

عناوین برگزیده