تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۲:۰۹
بازدید: ۲۶۴
کد خبر: ۱۳۹۹۲۶
سرویس خبر : انرژی

خودکفایی صنایع آب و برق در گرو تکمیل ظرفیت های بلااستفاده بخش خصوصی

می متالز - هنوز ظرفیت های بسیاری در صنایع آب و برق به ویژه در بخش خصوصی و دانش بنیان ها وجود دارد که در صورت توجه به آن، کشور در مسیر خودکفایی قرار می گیرد.
خودکفایی صنایع آب و برق در گرو تکمیل ظرفیت های بلااستفاده بخش خصوصی

به گزارش می متالز، حسین بهمن پور عضو کارگروه ملی ساخت داخل صنعت آب و برق، ضمن اشاره به ظرفیت های خوب صادرات کشور در بخش آب و برق به خبرنگار ما گفت :

ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر ظرفیت های بسیار مطلوبی داشته که متاسفانه تا کنون در مقایسه با بسیاری از دیگر کشورها مانند؛ «سوئد» از آن به نحو خوب استفاده نکرده است.

وی با  بیان اینکه پتانسیل های منابع طبیعی ایران و همچنین منابع انسانی کشور می تواند کشورمان را تبدیل به قطب اول منطقه و حتی سطح بین المللی در صنعت «آب و برق» کند، یادآور شد:

پیشرفت ایران در صنایع آب و برق هر چند مطلوب بوده، اما هنوز فرصتهای بسیار از دست رفته ای وجود دارد که نیازمند توجه بیشتر است تا در مسیر خودکفایی صد در صد قرار بگیریم.

وی بومی سازی تجهیزات و سخت افزارهای مورد نیاز در صنعت آب و برق را یکی از راه های حرکت در مسیر خودکفایی ذکر و خاطرنشان کرد:

بخش خصوصی همواره به عنوان «تولید کننده» در صدد است،  اقلام وارداتی در این صنایع را، «ساخت داخل» کند، اما فعالیت در شرایط فعلی برای آنها دشوار شده و برخی نیز از دایره فعالیت های اقتصادی خارج شده اند.

بهمن پور رشد صنایع و تولید تجهیزات آب و برق و فاضلاب در داخل کشور را نسبتاً مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: هرچند خودکفا شدن صد در صد در هیچ نقطه دنیا امکان پذیر نیست، اما «مدیریت بهینه بخش دولتی» و «فراهم آوردن ساز و کار و بستر مناسب برای بخش خصوصی» از جمله شاخص های به شمار می آیند که در صورت توجه به آن، می تواند در بخش حمایتی باعث حرکت رو به جلو هر صنعتی در هر کشوری شود .

این تولیدکننده صنایع آب در کشور در ادامه ضمن تاکید بر اینکه از ظرفیتهای بخش خصوصی به ویژه دانش بنیان ها در کشور به طور کامل استفاده نمی شود، گفت: مجموعه اقدامات صورت گرفته تا کنون نسبتاً مناسب بوده، اما هنوز ظرفیت های حداکثری در این بخش موجود می باشد که بدون استفاده باقی مانده است.

وی «تولید محور بودن» بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان را پارامتری ذکر کرد که به پویایی صنایع منتهی خواهد شد و در صورت اقدامات حمایتی، منافع رشد این شرکتها، شامل حال کل کشور می شود.

بهمن پور ابراز امیدواری کرد، جلسات برگزار شده با شرکت مادر تخصصی ساتکاب به عنوان حلقه واسط و حمایتی از شرکت های دانش بنیان، بتواند فرصت های تلف شده در زمینه سرعت بخشی به حرکت در صنایع آب و برق با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی و دانش بنیان را احیاء کند.

عناوین برگزیده