تاریخ: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۰۰
بازدید: ۳۰۲
کد خبر: ۱۴۰۴۴۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
ابزارهای مالی بورس کالا حالت تدافعی و حباب منفی گرفته‌اند

لاک دفاعی پیش‌نگر سکه

می متالز - ابزارهای مالی بورس کالا هنوز هم سیگنال‌های کاهش نرخ دلار را مخابره می‌کنند. باوجود کاهش محسوس انتظارات تورمی و حتی منفی شدن آن در آینه معاملات گواهی سپرده سکه طلای یک روزه و صندوق‌های طلا همچنان در این بازار خاص احتمال ریزش نرخ ارز و سکه مطرح است.
لاک دفاعی پیش‌نگر سکه

به گزارش می متالز، به‌طوری که تجمیع سیگنال‌های اخیر رخ داده در بازار ارز و بازار ابزارهای مالی سکه طلا در بورس کالا با محوریت بهای دلار کاهشی ارزیابی می‌شود. البته این مطلب را نمی‌توان یک پیش‌بینی به شمار آورد بلکه تنها رصد انتظارات تورمی است.

 

 ماندگاری حباب منفی در صندوق‌های طلا

ابزار معاملاتی صندوق طلا که در بورس کالا مورد دادوستد قرار می‌گیرد حاکی از عدم جذابیت خرید بوده که سیگنال اثرگذاری در پیش‌بینی‌های آینده بازار به شمار می‌رود. به گونه‌ای که بررسی قیمت پایانی هر واحد این صندوق‌ها در مقایسه با بهای NAV ابطال آنها هنوز هم نشان از اعداد منفی دارد. این امر به معنی آن است که ذهنیت معامله‌گران این بازار به سمت انتظارات منفی جهت‌دهی شده است و با وجود کاهش حباب منفی قیمتی دراین بازار اما به شکل محدودتر همواره شاهد آن هستیم.

براین اساس ارقام موجود در معاملات ابزارهای مالی بورس کالا نظیر صندوق‌های طلا و گواهی سپرده سکه طلا؛ انتظارات تورمی به گونه‌ای عقب‌نشینی کرده است که حاکی از وجود حباب منفی در اختلاف قیمت‌های معاملاتی این ابزارها با واقعیت‌های روز است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» به خوبی نشان می‌دهد که بازه انتظارات تورمی در اختلاف بین منفی ۳ تا منفی ۹ درصد نوسان می‌کند که در مقایسه با گزارش‌های پیشین «دنیای‌اقتصاد» معاملات روز گذشته و قیمت‌هایی که تا لحظه تنظیم این گزارش مورد بررسی قرار گرفت نشان دهنده آن است که از معدود دفعاتی است که آرام گرفتن و به نوعی تعادل بازاری به چشم می‌خورد. این امر رخدادی عجیب به شمار می‌رود. زیرا با توجه به شرایط فعلی بازار بعد از مدت‌ها وارد فاز آرامشی شده است که نشان از واقع بینی دارد اما این مطلب را باید با طعم انتظارات تورمی منفی ارزیابی کرد.

 

سه دلیل برای استمرار حباب منفی

البته ذهنیت‌های موجود می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. کاهش تقاضا برای هر واحد معاملاتی این ابزارهای مالی به‌عنوان دلیل اول در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دقیق‌تر دورنمای درآمدزایی یا سودآوری از این شیوه معاملاتی در ذهنیت کلی معامله‌گران این بازار چندان خوشایند نبوده است. حالت دوم مربوط به آن است که نسبت عرضه و تقاضا تا حدودی به یکدیگر نزدیک شده که می‌توان صحبت از به تعادل رسیدن این دو فاکتور تعیین‌کننده بازار به میان آورد که به ایجاد کف تعادلی برای این بازار منجر شده است. این امر بیانگر آن است که افرادی که به افزایش نرخ‌ها امیدوار هستند با افرادی که ذهنیت متفاوتی دارند یعنی انتظار کاهش نرخ‌ها را دارند، وزن برابری پیدا کرده‌اند. برابر شدن وزن این دو گروه متقاضیان به معنی آن است که معامله‌گران برجسته که غالبا سکاندار فکری بازارها هستند، یا شروع‌کننده بازی مشابهی در دادوستدهای خود هستند یا آنکه بعضا از بازار کنار کشیده‌اند. البته این تعادل را باید با احتساب ذهنیت منفی مورد ارزیابی قرار داد زیرا بیشتر به حفظ جانب احتیاط شبیه است. بر این اساس می‌توان گفت رخدادهای بازار ابزارهای مالی بورس کالا نشان می‌دهد که این بازار از رفتار پیش‌نگرانه به رفتار منطقی با رویکرد احتیاطی بازگشته است. این امر نشانه آن است که واسطه‌گرانی که به قصد انتفاع به این بازار وارد شده بودند از بازار خارج شده و معامله‌گران خرده پا یا به عبارت دیگر آنهایی که حجم معاملات محدودتری را به خود اختصاص داده‌اند و احتمال بیشتری برای بروز رفتار منطقی‌تر از مجموع عملکرد آنها وجود دارد و از اطلاعات نهایی چندان زیادی هم برخوردار نیستند وزن بیشتری در این بازار دارند. اما حالت سومی که به ذهن می‌رسد این است که اکثر معامله‌گران در شرایط فعلی استراتژی کاهش ریسک را با خروج از بازار انتخاب کرده‌اند که حکایت از آن دارد که معامله‌گران نیز به سیگنال‌های اصلی که از بازارها مخابره می‌شود بی‌اعتماد هستند. زیرا سیگنال اصلی فعلی آنها چیزی است به نام انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که کاملا پیش‌بینی ناپذیر بوده و خبری که بتوان به آن اتکا کرد به گوش نمی‌رسد. داده‌های فعلی برگرفته از معاملات ابزارهای مالی بورس کالا روزهای بی‌بدیلی را نشان می‌دهد که عدالت اطلاعاتی در بازار حاکم شده است. البته این امر را نیز باید درنظر گرفت که اگرچه صندوق‌های طلا در قیمت‌هایی نزدیک به NAV ابطال خود مورد معامله قرار می‌گیرند اما همواره قیمت پایانی آنها کمتر از نرخ‌های NAV ابطال است که احتمال ریزش بهای ارز و سکه را مطرح می‌کنند.

 

بازگشت بهای گواهی سپرده سکه طلای یک روزه به واقعیت‌های قیمتی

قیمت‌ها در بازار انواع گواهی سپرده سکه طلای یک روزه در بورس کالا نسبت به بهای سکه معاملاتی در بازار آزاد، نشان از متعادل شدن قیمت دارد. به‌طوری که اختلاف نرخ در نمادهای فعال گواهی سپرده سکه یک روزه با فیزیک سکه بازار آزاد به‌طور متوسط رشد ۵/ ۲ درصدی را نشان می‌دهد. این اختلاف نرخ محدود را می‌توان منطقی تلقی کرد زیرا به خاطر ویژگی‌های فنی که گواهی سپرده سکه یک روزه در ذات خود دارد، بهای گواهی سپرده سکه طلای یک روزه، به‌طور پیش فرض حدود ۲ درصد بیشتر از قیمت سکه در بازار آزاد در نظر گرفته می‌شود. این اختلاف نرخ عموما به دلیل سخت‌گیری‌های مربوط به ورود سکه به خزانه بانک‌ها، سهولت نگهداری گواهی سپرده سکه نسبت به سکه طلا (به‌صورت مرسوم) و نوسان قیمتی آن، اختلاف قیمتی اندکی در محاسبات لحاظ می‌شود.

Untitled-3

عناوین برگزیده