به گزارش می متالز، در حالی که ماه هاست جامعه بشری تحت تاثیر شرایط ناشی از شیوع کرونا قرار گرفته، هر روز از گرانی های جدید اقلام مختلف رونمایی و به واسطه افزایش افسار گسیخته کالاها رنج مضاعفی به مردم تحمیل می شود.
اما آنچه آزار دهنده تر شده، کمیابی برخی اقلام مورد نیاز است، آن هم در شرایطی که مسوولان امر اعلام می کنند که کمبودی در بازار وجود ندارد، اما شاهد فریادهای مردم مبنی بر نبود کالایی خاص هستیم.
طی هفته های اخیر قیمت سیمان، با شیب تندی در حال افزایش است و در موعدی از زمان نایاب شد، موضوعی که مورد پیگیری این پایگاه خبری نیز قرار گرفت و گزارش هایی با عنوان "غافلگیری مردم جنوب شرق کشور از گرانی و کمیابی سیمان " و " سیمان بی تدبیری ساخت و ساز در سیستان و بلوچستان را بتن کرد "منتشر شد.
در همین راستا نیمه مهرماه، رئیس سازمان صمت در خصوص گرانی و کمبود این کالا اعلام کرد که بخشی از هزینه های ضروری به صنعت سیمان وارد شده ناشی از افزایش قیمت مواد پتروشیمی در بورس و در حوزه سیمان پاکتی بود، بررسی انجام و مقرر شد طبق شرایط تعیین شده برای توزیع سیمان اقدام کنند.
وی در ادامه اذعان کرد که در این رابطه رقمی را ابلاغ کردیم که فقط پاکت سیمان 2 هزار تومان افزایش هزینه دارد که به کارخانجات اعلام شد و باید با این شرایط توزیع کنند، افزایش را پذیرفتیم و توزیع پاکت آغاز شده است و در صورتی که باز هم تعللی باشد، تخلف محسوب می شود و با کارخانجاتی که برای توزیع سیمان اقدام نکنند، برخورد می شود.
اما در حالی که این موضوع از سوی رئیس سازمان صمت اعلام و طبق ادعای وی تنها 2 هزار تومان به قیمت سیمان اضافه شد، شاهد افزایش 13 هزار تومانی هر پاکت سیمان در این خطه هستیم، اما علاوه بر این که این مقام مسوول مطرح کرد که مشکل رفع و توزیع این محصول آغاز شده، ولی شواهد نشان می دهد که خلاف این امر در سیستان و بلوچستان در جریان است.
به اعتقاد بسیاری از مردم، آنچه این آشفتگی را در بازار رقم زده است، بی توجهی مسوولان امر به مردم و اهمال کاری آن ها در زمینه نظارت است، آن هم در روزهایی که شیوع ویروس منحوس کرونا بر اقتصاد مردم تاثیر زیادی گذاشته است.
محمد نارویی، یکی از شهروندان زاهدان که به اقتضای شغلش روزانه ناچار به خرید سیمان است، در این باره گفت: در حالی که تا شهریور ماه هر پاکت سیمان را به قیمت 12 هزار تومان خریداری می کردیم، اما اکنون قیمت آن به 25 هزار تومان رسیده است، اما نمی دانیم از گرانی گلایه یا از کمبود این محصول بیداد کنیم.
وی ادامه داد: از قیمت های نجومی که بگذریم، متاسفانه این روزها به سختی می توان سیمان پیدا کرد، چراکه بسیاری از مراکز عرضه از توزیع آن خودداری و اذعان می کنند که این کالا در بازار موجود نیست، به ندرت می توان مراکزی را پیدا کرد که دلشان به حال مردم بسوزد و از دپو خودداری و سیمان را عرضه کنند که البته باید ساعت ها در صف های طولانی بایستی تا شاید دست پر برگردی.
این شهروند اضافه کرد: این در حالی است که کرونا جامعه بشری را تهدید می کند و اگر در این صف ها یک نفر ناقل باشد می تواند دیگران را هم مبتلا کند، از سویی هم وضعیت اقتصادی مردم به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و کمر مردم زیر بار گرانی ها خم شده است.
وی افزود: این اتفاق ها نشان دهنده بارز بی توجهی مسوولان به مردم و بی تدبیری آن ها در تنظیم بازار و نظارت بر اصناف است.
رشید شکری، یکی دیگر از شهروندان هم به خبرنگار ما گفت: چند ماهی است که با گرفتن وام برای احداث طبقه دوم منزلم اقدام کرده ام تا فرزندم را از سختی های زندگی مستاجری نجات دهم، اما هر بار که برای خرید مصالح ساختمانی به بازار مراجعه کردم با قیمت جدیدی رو به رو شدم.
وی عنوان کرد: از بین این لوازم، قیمت سیمان نه تنها با افزایش افسارگسیخته ای همراه بوده، بلکه به ندرت می توان این کالا را پیدا کرد، این شرایط فقط به بازار مصالح ساختمانی اختصاص ندارد، بلکه در بازار اکثر اقلام مورد نیاز، قابل مشاهده است، موضوعی که بی تدبیری دولت را به وضوح نشان می دهد.
این شهروند اضافه کرد: چرا باید مردم با وجود فشارهایی که این روزها به آن ها تحمیل می شود، به دنبال هر کالایی که نیاز دارند بدوند، یا عمرشان در صف های طولانی تلف شود؟ کاش مسوولان امر به جای پشت میز نشینی و شعار دادن، سری به بازار بزنند و ببینند در این روزهای کرونایی مردم با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند.
برای پیگیری موضوع با داوود شهرکی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تماس گرفتیم که وی به دلیل حضور در جلسه تنها بخشی از سوالات خبرنگار را پاسخ داد و اذعان کرد: هیچ کمبود در بازار سیمان وجود ندارد، مردم در صورت مشاهده گران فروشی یا عدم عرضه این کالا، موضوع را به معاونت بازرسی سازمان صمت اعلام کنند تا برای پیگیری و رفع مشکل اقدام شود.
وی تصریح کرد: در صورتی که صنفی بر خلاف ضوابط عمل یا اقدام به گران فروشی کند، برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
اما بر خلاف گفته های رئیس سازمان صمت مبنی بر عدم کمبود سیمان در بازار، صف های طویل و گلایه های مردم از کمبود این محصول و صف های طولانی مقابل تعدادی از مراکز عرضه آن خبر می دهد.