به گزارش می متالز، غلامرضا بابایی روز چهارشنبه اظهار داشت: این ظرفیت فرآوری توسط ۸۴۷ واحد فرآوری و تبدیلی مواد معدنی در بخشهای مختلف شن و ماسه، کانی فلزی و غیرفلزی و طلا در سطح استان فعال بوده و انجام میشود.
وی ادامه داد: برای راهاندازی این واحدهای صنایع تبدیلی بیش از ۱۸ هزار و ۳۳۴ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است که این رقم در مقایسه با نرخ ارز امروزی حدود ۱۰ برابر محاسبه میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: این واحدها برای ۲۲ هزار و ۵۳ نفر در این استان زمینه اشتغال پایدار فراهم کرده است.
بابایی با اشاره به زمینه فعالیت این صنایع تبدیلی، اظهار داشت: شستشو و دانهبندی مصالح سنگی ساختمانی (شن، ماسه، بالاست)، کنسانتره طلا، شن و ماسه شستشو و دانهبندی شده، محصولات بتنی غیرمسلح از بتن معمولی، آجر فشاری، انواع سفال ماشینی (اتوماتیک) و بتن سیال معمولی از زمینههای فعالیت واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری مواد معدنی در این استان است.
وی اظهار کرد: یکی از بزرگترین مزیتهای این استان در بحث توسعه صنایع تبدیلی هممرز بودن آذربایجانغربی با سه کشور خارجی است که میتواند امر صادرات را بسیار تسهیل بخشیده و بازار خوبی برای محصولات این واحدهای تولیدی باشد.
بخش معدن و صنایع پایین دستی آن محور توسعه آذربایجانغربی به شمار میرود ولی معادن سنگ این استان با مشکلات عدیدهای چون خام فروشی و نبود بازار مواجه است؛ اعطای تسهیلات با بهره بانکی پایین جهت سرمایه در گردش و همچنین نوسازی ماشینآلات معدنی برای بهبود عملکرد معادن این استان ضروری است.
آذربایجانغربی از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر معدنی برخوردار است اما هنوز تا بهرهبرداری مطلوب از ظرفیتهای بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد.
محدوده آذربایجانغربی تحت پوشش سه زون از زونهای بیستگانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل "اشنویه - خوی"، "مریوان - مهاباد" و "شاهیندژ - ماهنشان" قرار گرفته است.
عمده صنایع آذربایجانغربی در بخش صنـایع تبدیلی میوه، مواد غذایی و کانی غیرفلزی متمرکز شده است.