تاریخ: ۱۷ آبان ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۰۳
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۱۴۱۰۳۱
سرویس خبر : انرژی

۴۰ درصد از ظرفیت آب شیرین کن خلیج فارس برای هرمزگان است

می متالز - استاندار هرمزگان گفت: از مجموع ظرفیت یک میلیون مترمکعبی آب شیرین کن خلیج فارس، ظرفیت ۳۰ تا ۴۰ درصدی آن برای استان پیش بینی شده است.
۴۰ درصد از ظرفیت آب شیرین کن خلیج فارس برای هرمزگان است

به گزارش می متالز، فریدون همتی افزود: سهم آبی هرمزگان از مرحله نخست این طرح ۴۰ تا۵۰ هزار مترمکعب است که برای جبران کمبود آب شرب شهر خمیر و روستاهای اطرف آن وارد مدار شده است.

وی ادامه داد: از ظرفیت ایجاد شده همچنین برای تامین آب مورد نیاز صنایع، بخش کشاورزی و آب شرب روستاهایی که در مسیر خط انتقال هرمزگان به کرمان قرار دارند، نیز استفاده خواهد شد.
استاندار هرمزگان اضافه کرد: زیرساخت‌های تمامی ظرفیت یک میلیون مترمکعب آب شیرین کن خلیج فارس به طور کامل آماده شده اما سالانه و براساس توسعه صنایع، بخش کشاورزی و جمعیت هدف این طرح، طرح‌های بعدی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.
استاندار هرمزگان ادامه داد: پروژه آب‌شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس یکی از ابرپروژه های کشور در بخش شیرین سازی آب بوده که تاکنون حدود ۸۰ ‌هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ۵۰۰ میلون یورو سرمایه گذاری ارزی از سوی دولت و بخش خصوصی در آن انجام شده است.
همتی ادامه داد: این طرح ملی آب شیرین کن یک میلیون مترمکعبی بندرعباس، با استفاده از ظرفیت داخلی و باور به توانمندی مهندسان و جوانان کشورمان اجرایی شده است.
وی بیان داشت: تمامی استانداردهای زیست محیطی لازم برای اجرای این طرح با مطالعه علمی کامل رصد و پایش می‌شود.
استاندار هرمزگان گفت: در مرحله نخست ابرپروژه  انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران باعنوان ساقی کوثر ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به منطقه سیرجان استان کرمان درقالب طرح هرهفته الف- ب ایران وزارت نیرو صورت گرفته است.

همتی، مجموع هزینه شیرین سازی و خط انتقال آب تا سیرجان را ۱۶۳ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: درمرحله نخست این طرح، آب از تاسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لوله‌های فولادی به قطر هزار و ۶۰۰ میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ می‌شود.

۴۰ درصد از ظرفیت آب شیرین کن خلیج فارس برای هرمزگان است

عناوین برگزیده