به گزارش می متالز، علی صالح آبادی گفت: تغییر دامنه نوسان از ۵ به ۲ درصد میتواند روند افت یا صعود بازار را محدودتر کرده و فرصت فکر کردن بیشتری به سرمایهگذاران دهد مثلا اگر این دامنه ۲ درصد باشد زمان بیشتری طول میکشد تا شاخص رشد کند ولی اگر ۵ درصد باشد این رشد زودتر اتفاق میافتد. تفاوت بنیادینی با هم ندارند بالاخره اتفاقی که باید بیفتد کمی دیرتر میافتد.
وی افزود: بنابراین موضوع دامنه نوسان متغیر چندان اساسی در بورس نیست. موضوع مهم بحث نظارت است سازمان بورس یک ناظر تماشاچی نیست بلکه ناظر همراه با اختیارات است و بعضی وقتها لازم است اطلاعیه شفافسازی بدهد و ممکن است در برخی مواقع نیاز باشد نمادها متوقف شوند.
این مقام مسئول ادامه داد: افزایش غیرمنطقی شاخص بورس موجب ایجاد انتظارات تورمی در جامعه میشود. از آنجا که بازارهایی مثل ملک، طلا، خودرو، دلار و بورس از بازارهایی هستند که مردم در آنها سرمایهگذاری میکنند زمانی که شاخص بورس رشدهای بالا را تجربه میکند دارندگان ملک یا خودرو میگویند وقتی شاخص پنج برابر شده چرا نباید قیمت ملک یا خودرو دوبرابر شود؟
صالح آبادی عنوان کرد: در این حالت انتظارات تورمی در سایر بازارها شکل میگیرد. تاثیر اول در فاز انتظارات است و در فاز بعدی کسی که پول را به بورس برده و سود خوبی کرده بعضا سهم را فروخته و وارد سایر بازارها میشود این یعنی تقاضا نیز پشت بازارها ایجاد میشود و این دو دلیل منجر به افزایش قیمتها میشود.