به گزارش می متالز، مصطفی رجبی مشهدی، با بیان اینکه برقرسانی به روستاها بر مبنای آمار سرشماری نفوس و مسکن انجام میشود، گفت: برقرسانی به ۶۲۵ روستای فاقد برق تا پایان دولت دوازدهم انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۵۰ روستا برقرسانی شده است، افزود: با انجام این پروژهها، دو هزار ۳۰ خانوار از طریق احداث ۳۰۰ کیلومتر شبکه و نصب ۱۷۰ دستگاه ترانسفورماتور با ۶.۵ مگاولتآمپر برقدار شدند.
سخنگوی صنعت برق با بیان این که در ۶ ماهه ابتدای سالجاری در هر روز کاری حدود یک روستا برقدار شده است، ادامه داد: با توجه به برقرسانی به ۲ هزار و ۹۲۹ روستا در دولت تدبیر و امید، به طور میانگین هر هفته به هشت روستا در این دولت برقرسانی شده است. نزدیک به ۶۰ درصد روستاهای برقدار شده از طریق سیستمهای تجدیدپذیر، طی ۷ سال گذشته انجام شده است. با برنامهریزی انجام شده به ۲۴۰ روستای دیگر نیز تا اسفندماه برقرسانی میشود.
این مقام مسئول با اشاره به این که در این میان برقرسانی به ۹ روستا از طریق انرژیهای نو انجام میشود، اظهار داشت: همچنین برقرسانی به ۲۰ هزارخانوار عشایر کوچنده فاقد برق نیز برنامهریزی شده است.
سخنگوی صنعت برق در خصوص تعداد روستاهای برقدار کشور نیز گفت: تاکنون به ۵۷ هزار و ۵۷۰ روستا برقرسانی شده است که به طور میانگین پس از انقلاب در هر روز ۴ روستا برقدار شده است.
وی تعداد روستاهای برقدار شده توسط انرژی خورشیدی را نیز ۲۴۱ روستا عنوان کرد و توضیح داد: آمارهای بین المللی همگی نشانگر آن است که ضریب برقرسانی به روستاها در ایران از میانگین جهانی بالاتر است.
رجبی مشهدی با بیان اینکه نتیجه دسترسی به برق در جمعیت روستایی ایران دارای وضعیت بسیار مناسبی است، ادامه داد: بر اساس اطلاعات ثبت شده در سایت آژانس بین المللی انرژی در سال ۲۰۱۹، آخرین وضعیت دسترسی جمعیت روستایی به برق در جهان ۷۹ درصد و بر اساس آمار رسمی ثبت شده در کشور، آمار دسترسی به برق جمعیت روستایی ایران ۹۹.۷ درصد است.